Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Vieglākais veids, kā palielināt ienākumus, ir samazināt izdevumus

Redakcija
Redakcija

Cik reizes nav nācies dzirdēt par to, ka kāds laimīgais, kas kādā loterijā ir vinnējis vairākus miljonus, jau pēc pāris gadiem ir iztērējis laimēto naudas summu. Kā gan tas ir iespējams? Tāpat nereti nākas redzēt biznesmeņus, kuru uzņēmumi bankrotē, bet nav saprotams, kādēļ tas ir noticis. Vai zināt, cik daudz ir tādu ģimeņu, kas savu mantojumu ir zaudējuši neticami īsā laikā, jo ir izturējušies pret to vieglprātīgi. Atbilde uz šiem jautājumiem ir viena – šie cilvēki ir izšķērdīgi un pārsteidzīgi tērējuši savus līdzekļus. Lai arī cik daudz naudas mums būtu, mēs to itin viegli varam iztērēt, ja mēs to tērējam nepārdomāti un nelietderīgi.

Ekonomiska dzīvošana

Protams, varam minēt arī pozitīvus piemērus – tik pat daudz ir arī tādu cilvēku, kas uz saviem ikmēneša ienākumiem ir spējuši uzaudzēt milzu bagātības. Šie cilvēki zina, kā izdzīvot savu līdzekļu robežās, kā arī kur ieguldīt savu naudu, lai tā atgrieztos pie tiem ar uzviju. Ja šie cilvēki darbojas biznesā, tie itin viegli sasniedz veiksmes virsotnes, kā arī pagūst vairot personīgo labklājību. Šiem cilvēkiem ir daudz naudas, tomēr tie to nešķērdē, kur pagadās. Nav arī tā, ka šie cilvēki būtu ārkārtīgi taupīgi – tiem gluži vienkārši ir citas prioritātes. Tie labprātāk ieguldīs savu naudu daudzsološos investīciju objektos, nekā iztērēs to dažādu mirkļa iegribu apmierināšanai.

Ja jūs vēlaties, lai jūsu ienākumiem būtu augšupejoša tendence, jums ir jānosaka savas prioritātes, kā arī jāsaprot, kas ir un kas nav jūsu naudas vērts. Protams, ja vien jūs varat atļauties, jūs varat iztērēt visu savu naudu, piemēram, luksusa klases auto, tālu ceļojumu, zīmolu apģērbu, dārgu rotaslietu, kā arī ekskluzīvu ēdienu iegādei. Tajā pašā laikā jūs varat pārvietoties ar lētāku, bet tik pat labu automašīnu, doties ceļojumos, izmantojot īpašos piedāvājumus, pirkt dizaineru drēbes dažādās izpārdošanās, kā arī iemācīties gatavot un ēst izcili gardus ēdienus kopā ar savu ģimeni mājās.

Gudra iepirkšanās

Mūsdienās pastāv nepareizs priekšstats par gudru iepirkšanos ar nolūku ietaupīt naudu. Kad mēs runājam par vēlmi iegādāties lietas par zemāku cenu, cilvēki nereti domā, ka mēs vēlamies iegādāties lētas lietas. Tomēr pastāv atšķirība starp lētām lietām, kurām ir ne vien zema cena, bet arī zema kvalitāte, un lētām lietām, kurām ir augsta kvalitāte, bet kas tiek pārdotas par zemāku cenu. Iepirkties gudri nozīmē iegādāties to, ko jūs vēlaties, vai kaut ko ļoti līdzīgu tam, ko jūs vēlaties, tikai par zemāku cenu nekā ierasts.
Piemēram, tad, kad tuvojas jūsu OCTA apdrošināšanas polises derīguma termiņa beigas, jūs varat rīkoties kā miljonāri un atjaunot to, neinteresējoties par piedāvājumiem un cenām, ko var piedāvāt citas apdrošināšanas kompānijas. Lieki piebilst, ka tādā veidā nereti nākas krietni pārmaksāt. Ja vien veltām tam nedaudz vairāk laika nekā ierasts, ir iespējams iegādāties identisku piedāvājumu, bet par ievērojami zemāku cenu. Ja jūs vēlaties samazināt savus izdevumus, dodiet priekšroku lētākajam piedāvājumam, jo OCTA apdrošināšanas polišu vienīgā atšķirība ir cena. KASKO apdrošināšanas polišu gadījumā gan ir citādi – atšķiras ne vien to cenas, bet arī saturs. Nereti ir vērts nomainīt apdrošināšanas kompāniju, lai iegādātos lētāku apdrošināšanu, tomēr bieži vien ir vērts arī palikt pie esošās apdrošināšanas kompānijas, saņemot atlaides, kādas pienākas tikai lojāliem klientiem.
Tādā pašā veidā izvēlieties arī citus pakalpojumus, piemēram, mobilo sakaru operatoru, televīzijas un interneta pakalpojumu sniedzēju, kā arī citus, jums aktuālos pakalpojumus. Kāda jums starpība, vai izmantojat kompānijas “A” pakalpojumus vai kompānijas “B” pakalpojumus, ja vienīgā to atšķirība ir cena? Ja vēlaties samazināt savus izdevumus, samaziniet savas prasības attiecībā pret dažādiem pakalpojumiem, par vienīgo kritēriju izraugoties tikai cenu. Kā rāda pieredze, regulāra pakalpojumu sniedzēju maiņa, pastāvīgi izvēloties tikai to lētāko, var izveidot vērā ņemamus naudas ietaupījumus. Nereti ietaupījumi ir tik lieli, ka var likties, ka ir palielinājušies jūsu ienākumi. Vai nav lieliski?

Tā vietā, lai vairāk strādātu, prātīgāk tērējieties

Diena ir tik gara, cik gara tā ir, un katram cilvēkam ir tik enerģijas, cik tās ir. Ja jūs strādājat garās darba stundas tikai tamdēļ, lai samaksātu par savu izšķērdīgo dzīvesveidu, vai jūs esat apmierināti ar savu dzīvi? Ir apbrīnojami daudz cilvēku, kas pērk dārgus automobiļus un mājokļus, tikai tādēļ, lai “pazīmētos” citu acīs, nevis lai apmierinātu savas vajadzības.
Ir žēl, ka šie cilvēki domā, ka viņi citu acīs izskatīsies sliktāk, ja tie ikdienā nepārvietosies ar luksusa automašīnām, nedzīvos villās un neizmantos pēdējā izlaiduma viedtālruņus. Ir jāatceras, ka draudzību nav iespējams nopirkt – īsti draugi ir blakus, jo vēlas būt ar jums, nevis tīko pēc jūsu naudas. Ja jūs vēlaties, lai cilvēki ar jums draudzējas, jums nav vajadzīgi dārgi īpašumi, bet gan laba sirds, kas nav novērtējama nekādā naudas izteiksmē. Uzņemieties kontroli pār savu dzīvi, dzīvojiet savu līdzekļu robežās, krājiet naudu un ļaujiet, lai jūsu nauda nes jums peļņu.