Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Skaistai guļamistabai un kvalitatīvam miegam - matrača, gultas veļas un gultas pārvalka kombinācija

Redakcija
Redakcija

Pamats, uz kura mēs guļam, ievērojami ietekmē mūsu miega kvalitāti: guļot uz laba matrača, mēs savam ķermenim varam nodrošināt piemērotus apstākļus, lai mazinātu nogurumu un spriedzi muskuļos. Lai arī miega laikā neesam aktīvi, mēs tik un tā piedzīvojam dažādas sajūtas. Mūsu ķermenis galvenokārt ir saskarē ar gultas veļas audumu, kas uztur ķermeņa temperatūru un regulē mitrumu. Ja arī dienas laikā savai guļamistabai vēlaties piešķirt īpašu noskaņu - pārklājiet savu gultu ar gultas pārklāju, kas dekorēts ar bagātīgiem rakstiem un skaistām krāsām. Galvenais ir ieklausīties sevī un saprast, ko jūsu acis vēlas redzēt un kas ir nepieciešams jūsu ķermenim.

Cik cietu matraci izvēlēties, lai miegs būtu vēl patīkamāks

Mēs katrs guļam atšķirīgi, un to ir svarīgi ņemt vērā, izvēloties matraci. Ja jūsu draugi slavē konkrētu produktu, uzklausiet to kā ražotāja ieteikumu. Tomēr tas nenozīmē, ka viens un tas pats produkts derēs arī jums. Katram no mums ir ļoti atšķirīgi gulēšanas paradumi, tāpēc piedāvājumā ir visdažādākie matrači, kas atbildīs jūsu cietuma - mīkstuma vajadzībām vai citiem individuāliem kritērijiem. Produkta cietība jāizvēlas atbilstoši jūsu svaram: ja sverat līdz 90 kg, piemērotākie būs mīkstie matrači, ja sverat līdz 110 kg, nepieciešams vidēji mīksts matracis, savukārt, ja sverat virs 110 kg, nepieciešams ciets matracis. Pareizi izvēlēts matracis nodrošinās pareizu padziļinājumu plecu un gurnu zonā, kā arī neļaus jūsu ķermenim deformēties.

Matraci varat pielāgot atbilstoši savai miega pozai. Tiem, kas guļ uz muguras, ieteicams izvēlēties vidēju vai cietāku matraci, jo mīkstajos matračos varat ieslīkt, kas muguras muskuļiem neļaus atslābināties. Ja guļat uz vēdera, labāk izvēlēties cietāku izstrādājumu, lai vēders saņemtu nepieciešamo atbalstu un neietekmētu jūsu mugurkaulu. Tiem, kas guļ uz sāniem, nepieciešams mīkstāks matracis, lai pleci un gurni saņemtu vienādu atbalstu. Šajā pozā ir svarīgi, lai jūsu mugurkauls saglabātu horizontālu pozīciju, pretējā gadījumā jums var sākties muguras sāpes.

Kā izvēlēties matrača izmēru?

Izvēloties matrača veidu, jāpārdomā, kāda izmēra izstrādājums jums ir nepieciešams. Garākiem cilvēkiem jāpievērš uzmanība, lai viss ķermenis atrastos uz matrača, jo, ja kājas karāsies, gulēt nebūs patīkami. Tiklīdz kā esat izvēlējušies matrača garumu, jums jānoskaidro, kāds ir nepieciešamais platums. Svarīgi, lai arī elkoņiem pietiktu vietas, tāpēc apguļoties salieciet rokas aiz galvas un, ja elkoņi ietilpst matrača platumā - izmērs ir atbilstošs.
Matrači tiek iedalīti vienguļamajos un divguļamajos. Visizplatītākais garums ir 200 cm, savukārt plašāka izvēle ir tieši platumā: viens no šaurākajiem standarta izmēriem vienguļamajiem matračiem ir 80x200 cm, viens no platākajiem divguļamajiem ir matracis 180x200. Ja nepieciešami citādāki izmēri, piemēram, garāks vai platāks, atliek tikai sameklēt ražotāju, kurš izgatavo matračus pēc individuāla pasūtījuma.

Dabiskie gultas veļas materiāli – jūs izvēlaties īpašības

Guļot gultā, mēs ne tikai jūtam materiāla pieskārienu, bet arī aizsargājam matraci no putekļiem un citiem netīrumiem. Tomēr segas vai pārvalki ir atbildīgi par ķermeņa ieskaušanu dažādās sajūtās visas nakts garumā, un tieši tāpēc gultas veļai jāpievērš īpaša uzmanība. Patīkamākam miegam ir svarīgi izvēlēties materiālu, kas ļaus jūsu ādai elpot, palīdzēs regulēt ķermeņa temperatūru un iztvaicēs mitrumu, kas uzkrājas nakts laikā. Dabiskie materiāli, piemēram, kokvilna vai lins šo īpašību dēļ ir ļoti populāri un novērtēti. Protams, tie atšķiras pēc savām īpašībām, piemēram, lins ir izturīgāks par kokvilnu un labāk absorbē mitrumu, tomēr tas nesilda tik labi kā kokvilna. Lina izstrādājumiem sākotnēji ir tendence burzīties, bet laika gaitā tie kļūst mazāk burzīgi.

Neatkarīgi no tā, kādam gultas veļas materiālam sniedzat priekšroku, jāzina, kāda izmēra palagi, segas un spilvendrānas jums ir nepieciešamas. Palags jāizvēlas atbilstoši jūsu matrača izmēram. Iespējams izvēlēties palagus ar gumiju vai bez. Tiem, kas vēlas palagu piestiprināt pie matrača, jāizvēlas variants ar gumijām. Ir daudz un dažādu palagu izmēru, un, ja nepieciešams standarta izmērs, ilgi nebūs jāmeklē. Ja jums nepieciešams nestandarta izmēra palags vai viss gultas veļas komplekts, jums palīdzēs saloni, kas specializējas individuālos klientu pasūtījumos.

Noskaņas radītāji - gultas pārvalki

Ja pēc nakts guļamistabai vēlaties piešķirt īpašu noskaņu, gultas pārklājs ne tikai noklās un pasargās jūsu gultu, bet arī ieskaus guļamistabu jaunās krāsās un rakstos. Putekļu vai traipu risks tiek samazināts līdz minimumam, kamēr noskaņas radīšana palielinās līdz maksimumam. Izvēloties gultas pārklāja materiālu, vislabāk ir izvēlēties tādu, kurš kalpos pēc iespējas ilgāk un kura krāsas vai raksti neizbalēs. Šajā gadījumā dabisko materiālu vietā ir vēlams izvēlēties sintētiskus materiālus, jo poliestera gultas pārklājiem ir plašāka spilgtu krāsu vai rakstu izvēle. Šis materiāls neizbalē tik ātri kā kokvilna. Turklāt poliestera izstrādājumi ātri žūst un neburzās.

Tāpat kā ar matraci vai gultas veļu ir svarīgi izvēlēties atbilstošākā izmēra gultas pārklāju. Lai uzzinātu, kāda izmēra pārklājs jums ir nepieciešams, izmēriet matraci horizontāli un pēc tam izmēriet, cik centimetru līdz zemei vēlaties, lai tas sniegtos. Piemēram, ja jums ir 180x200 cm matracis un 40 cm līdz zemei, tad ieteicams izvēlēties 260x240 cm, sarēķinot trīs gultas augstumus, jo galvgalī nav nepieciešams papildu audums. Paturiet prātā, ka gultas pārklāju izmēros neietilpst gultas veļas biezums, tāpēc, lai pārklātu arī to, jums būs nepieciešami papildus centimetri.
Izvēloties matraci, jums vajadzētu ieklausīties savā ķermenī un skatīties uz individuālajiem gulēšanas ieradumiem. Izvēloties piemērotāko gultas veļu, jāņem vērā, kāds materiāls neliek jums svīst. Ja guļamistabā vēlaties radīt unikālu noskaņu, izmantojiet iespaidīgu modeļu un krāsu gultas pārklājus. Tikai jūs zināt, kāda ir pareizā izvēle, un šī sajūta mūs apciemo tad, kad guļat pašā skaistākajā un patīkamākajā gultā.