Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Padomi virtuves krāsas izvēlē

Saskaņa mājā, fiziskā veselība un dvēseles miers sākas virtuvē. Mūsdienīgā mājoklī virtuve pēc savas būtības ir ļoti daudzfunkcionāla telpa, jo tieši šeit mēs aizvadām lielāko daļu sava brīvā laika. Ir ļoti svarīgi nodrošināt pareizu virtuves iekārtojumu.

Vairāku gadu garumā zinātnieki ir veikuši pētījumus par krāsu ietekmi uz cilvēku un atklājuši, ka 80 % krāsu toņus cilvēki uztver ar psihi un tikai 20% ar redzi, tāpēc būtiska loma ir virtuves vai virtuves sienu krāsas izvēlei.

Psiholoģiski virtuvē mums nav pieņemami tādi toņi, kā pelēks, rūsgani-brūns vai pārāk spilgti zaļš, rozā u.c. Smadzenēs tūlīt nonāk signāls - indīgi! Zemapziņā mēs daudz vairāk uzticamies dabīgo produktu krāsām.

Balts ir piemērots visos gadījumos, uz tā fona visi produkti izskatās lieliski.

Krāsa, kas visvairāk cilvēkiem asociējas ar ēdienu ir oranžā, jo lielākā daļā pārtikas ir oranžā krāsā vai ar oranžīgu nokrāsu, līdz ar to, oranžas krāsas virtuves iekārta vai aksesuāri veicinot apetīti. Oranžā krāsa pati par sevi ir silta, piesaistoša un uzmundrinoša krāsa, tāpēc oranžas krāsas virtuves iekārta vai virtuves dizains raisīs tikai pozitīvas emocijas jūsu virtuvē.

Pēc zinātnieku novērojumiem arī sarkanā krāsa virtuvē tāpat kā oranža veicinot apetīti. Tikai atšķirībā no oranžas krāsas sarkanā ir diezgan agresīva un brīdinoša krāsa. Jau no viduslaikiem sarkanā krāsa asociējas ar kaut ko krāšņu un greznu, un ir labi pamanām gan ziedos, cilvēka apģērba un citur. Tāpēc ieteicams sarkano krāsu lietot tikai, lai kaut ko izceltu jūsu virtuvē - piemēram traukos vai citos aksesuāros.

Dzeltena krāsa virtuvē acumirklī rada siltumu. Tā ir perfekta krāsa jebkurā telpā, tā rada spēku, enerģiju tumšās, ziemeļu pusēs veidotajās istabās.

Zilā krāsa virtuves sienu krāsojumā vai virtuves iekārtā rada gluži pretēju ietekmi uz cilvēka psihi nekā sarkanā vai oranžā. Zilā krāsa virtuves interjerā veicina apetītes samazināšanos. Tas skaidrojams ar to, ka dabā nav sastopams daudz (akcentu liksim uz dabīgām lietām) ēdienu zilā krāsā, un līdz ar to šī krāsa nav apetīti veicinoša. Zilo krāsu var raksturot kā pasīvu, aukstu un mierīgu krāsu, kas rada stabilitātes sajūtu, kā arī labvēlīgus apstākļus mierīgam garīgam darbam un samazina nogurumu.

Melnā krāsa virtuves interjerā nomierina emocionāli saspringušus cilvēkus un samazina konfliktus, taču ar melno krāsu virtuves interjerā nav ieteicams pārlieku aizrauties, jo tā spēj izraisīt arī depresiju. Melnā krāsa ir smaga un nopietna krāsa, kas slikti atstaro gaismu un uz lielām plaknēm var likties drūma. Vislabāk melno krāsu virtuves interjerā lietot aksesuāros.

Zemes toņi virtuves dizainā rada siltuma izjūtu, sekmē mierīgu un maigu noskaņojumu un dzīves stabilitāti. Pēc zinātnieku domām, šie ir ļoti piemēroti toņi virtuves interjeram, vienīgi nevajadzētu pārforsēt ar brūno krāsu, jo brūnā krāsa var kavēt ambīciju rašanos un vēlmi tiekties kāpt pa karjeras kāpnēm.

     [+] [-]

, 2011-11-17 20:08, pirms 12 gadiem
Par krāsām piekrītu, jo viruvē tiešām ir jāliek tādi toņi, kādā krāša mēs liekam dārzeņus uz šķīvja.Zaļu arī var likt, jo tā nomierina un dos viegluma sajūtu ēdot!nebūs pārēsšanās! Pŗējās krāsas var pietaupīt citām telpām,ne guļamajām, jo guļamtelpai jābūt nomierinošai, kas veicina miegu un izgulēšanos!!!!Ar cieņu jūsu interesente Smiltenē!