Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Kādu matraci pirkt, ja katru rītu sāp mugura

Redakcija
Redakcija

Muguras sāpes var izraisīt daudz dažādi faktori cilvēka ikdienā. Jebkura darbība var izraisīt sāpes mugurā, ja to dara nepareizā formā vai uz sliktiem priekšmetiem. Uz laba krēsla var sēdēt nepareizi, tāpat kā pie nepareiza augstuma galda var sēdēt piemērotā pozā. Faktoru kopums, kas var izraisīt muguras problēmas ir ļoti plašs un ikvienam to ir grūti kontrolēt savā ikdienā.

Viens no muguras sāpju cēloņiem var būt nepareiza matrača izvēle. Tieši matracis ir viena vieta, kur cilvēks vienmēr gulēs tā, kā viņam ir visērtāk. Tāpēc paša matrača pareiza izvēle paliek par noteicošo faktoru, kas ietekmē to, vai gulēšana izraisa muguras sāpes vai nē.

Ikvienam ir savs perfektais matracis. Vienam tas ir mīksts, otram tas ir ciets, taču, ja katru rītu sāp mugura, jūsu matracis, visticamāk, ir pārāk mīksts, nevis pārāk ciets. Protams, risinājums tam nav gulēšana uz zemes. Arī pārāk cieta gulēšanas virsma ir slikta.

Ja katru rītu sāp mugura, būtiski saprast, vai guļot nenotiek iegrimšana matracī. Guļot, matracim ir jāatbalsta jūsu mugurkauls visās tā vietās, lai tas nakts laikā varētu maksimāli atslābt. Ja jūsu ķermenis iegrimst matracī pārāk dziļi, mugurkaula atbalsts notiek tikai dažās vietās, posmiem starp atbalsta vietām paliekot nospriegotiem. Tas rada noguruma sajūtu un muguras sāpes no rītiem, jo mugurkauls ir aktīvi strādājis, lai sevi noturētu.

Visprātīgākais lēmums matrača izvēlē, ja jums ir hroniskas muguras sāpēs uz esošā matrača, ir izvēlēties vidēji cietu matraci. Pētījumos ir noskaidrots, ka starp cilvēkiem, kas ikdienā guļ uz vidēji cietiem matračiem, muguras problēmas vismazāk parādās tieši tiem, kas izmanto šādus matračus, nevis pārāk mīkstus vai pārāk cietus matračus.

Vidēji cietā matrača materiāls, kuru visbiežāk ieteiktu eksperti, ir putu matracis. Putas ir ļoti piemērots materiāls, jo tajā lēnāk parādās izgulējumi, kā arī tā struktūra neļauj tajā pārāk iegrimt. Tajā pašā laikā cilvēka iegrime matracī ir pietiekama, lai nodrošinātu ķermeņa atbalstu visās tā vietās.

Apskaties piedāvājumu – Erti.lv