Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Kā ieaicināt mājās pavasari. Pavasaris sirdī un interjerā

Redakcija
Redakcija

Pēc sniegotās un aukstās ziemas mūs gaida brīnišķīgais pavasaris. Jau drīz saulīte mums kutinās vaigus, priecēs putnu dziesmas un pirmie pavasara ziedi. Nevar vien sagaidīt. Tik ļoti jau tagad gribas izbaudīt pavasara dienas aromātisko svaigumu. Taču pavasari baudīt var ne tikai laukā, bet arī mājā. Tāpēc sāksim veidot pavasarīgu interjeru. Jāienes tikai nedaudz svaiguma un saulainu ideju, lai savās mājās jau tagad sajustos labāk, priecīgāk un pavasarīgāk.

Lai piešķrtu savai mājai vai dzīvoklim svaiguma sajūtu, nav obligāti jātaisa remonts vai jāmaina mēbeles. Jūs varat vienkārši iegādāties jautrus aksesuārus, izvietot jaunus mēbeļu elementus un pavasaris mājās būs garantēts.
Šodien parunāsim par to, kā izveidot savās mājās pavasarīgu stilu, izmantojot tikai kripatiņu fantāzijas. Jums nevajadzēs tērēt šim nolūkam ne kaudzi naudas, ne lērumu laika.

Svaigums un komforts mājā

Uzsākt jaunu sezonu vajadzētu ar visas mājas ģenerāltīrīšanu. Tas palīdzēs savest kārtībā telpu un iztīrīt visus stūrīšus no satāvējušās enerģijas.

Vispirms sāksim ar visu silto drēbju ieziemošanu. Visas biezās segas, pledus, pārklājus, gaismu necaurlaidīgus aizkarus izmazgājam, iztīram un liekam skapī līdz nākošajai ziemai. Pagaidām jums tie vairs nebūs vajadzīgi. Šobrīd nepieciešams pēc iespējas vairāk atbrīvot telpu no nevajadzīgām lietām.

Paralēli tam pārskatiet savu garderobi. Tā ir nepieciešamība! Jums jāatbrīvojas no visām nevajadzīgajām lietām. Īpaši no tām, kas raisa jūsos nepatīkamas atmiņas un emocijas. Izmetiet tās visas vai atdodiet labdarībai. Piemēriet savu apģērbu un to, kas jums vairs neder vai nepatīk, lieciet atsevišķā kaudzītē.

Pārskatiet arī traukus. Visas ieplīsušās, ieplaisājušās krūzītes, glāzes, šķīvjus un bļodiņas metiet laukā. Tām nav ne laba enerģiija, ne patīkams izskats. Atbrīvojiet vietu jaunām, labākām lietām.

Noskaņojamies uz pavasara nots

Lai izveidotu pavasarīgu interjeru, nepieciešamas košas un atsvaidzinošas dzīves krāsas. Sulīgums rada pavasarīgu noskaņojumu. Pavasaris ir atmodas laiks. Mēs mostamies kopā ar to. Ir īstais laiks paskatīties uz savu dzīvi, kalt nākotnes plānus un ticēt saviem spēkiem.

Atveriet savu sirdi jaunām iespējām. Nav vērts sēdēt uz vietas. Šobrīd ir īstais brīdis atklāt sevī jaunus talantus. Pavasaris ir piedzīvojumu laiks. Neierobežojiet sevi. Izveidojiet savā mājā savu personīgo stilu. Izmantojiet fantāziju. Priecājieties par dzīvi un priecējiet citus. Uzlādējiet viņus ar pozitīvismu. Pievienojiet savai dzīves telpai kaut ko jaunu.

Velciet laukā no plaukta savu greznāko tējas servīzi. Nav vērts to glabāt labākiem laikiem. Kad tie pienāks? Vabūt šodien? Dzīvojiet un priecājieties! Sajūtiet pavasari ar miesu un dvēseli!

Dārzs jūsu mājā

Tūlīt, tūlīt viss apkārt plauks un priecēs mūsu skatus. Gaisā virmos ziedu un dažādu zaļo augu aromāti. Tie tik ļoti reibina... aromterapija garantēta. Tā ka laiks savu māju pārvērst brīnumainā dāzā. Ziedi var plaukt ne tikai laukā, bet arī jūsu mājā. Pie kam pavasarī ir viegli ierīkot dzīvoklī īstu oranžēriju. Tagad taču būs tik daudz gaismas mūsu istabas zaļajiem draugiem.
Un ja pareizi izvēlēsimies augus, tad arī kopšana būs minimāla. Pie kam daudzi no augiem zied līdz pat rudenim.

Kā centrālos izvēlieties lielus un skaistus augus. Ļoti efektīgi izskatīsies palma. Palmas var izstieptie līdz pat griestiem un tad dzīvokļa vidū jums būs pašiem sava paradīzes saliņa. Arī dracēna vai dīfenbahija ir skaisti zaļojoši, liela izmēra augi. Blakus tiem burvīgi izskatīsies mazāki, krāšņi ziedoši augi. Piemēram, krizantēmas, vijolītes, hiacintes, hiperastri.
Ja novietosiet savus zaļojošos draugus dažādos istabas stūros, tie priecēs jūs no dažādiem skatu punktiem.

Tklīdz kā pienāks pavasaris, centieties regulāri ienest mājās svaigus ziedu pušķīšus. Tie radīs patīkamu auru un priecēs jūs ar savu skaistumu un aromātu. Pavasara ziedus labāk ievietot stikla vāzē, jo tā lieliski atsvaidzina interjeru. Vispār stikla aksesuāri piedos jūsu interjeram caurspīdīgumu, tāpēc pacentieties pēc iespejas vairāk izmantot tā izstrādājumus savā dzīvoklī. Tās var būt ne tikai vāzītes, bet arī trauki, galdiņi, lampas.
Stikls izsatās viegli un stilīgi. Tas ir dabīgs materiāls, kas iekļaujas jebkura stilā. Tomēr pārspīlēt ar to nevajag.

Atbrīvojamies no krāmiem

Jau pavsam drīz jūsu logi būs pastāvīgi atvērti, bet paklāji tikai uzņems putekļus. Tāpēc racionālāk būs tos noņemt, iztīrīt, salocīt vai sarullēt un noslēpt līdz rudenim. Siltā laikā ir daudz patīkamāk, ja pēdas skar vēsu grīdu, nevis pūkainu paklāju.

Pēc tam, kad būsiet izmetuši visu nevajadzīgo, laiks ķerties pie mitrās uzkopšanas. Izmazgājiet visus skapjus, grāmatplauktus, noslaukiet putekļus. Neaizmirstiet nomazgāt durvis un logus. Izmazgājiet arī aizkarus, žalūzijas utt. Vienas dienas laikā tas, protams, nav iespējams, taču ar nedēļu pietiks, lai savestu savu māju kārtībā. Pēc tādas uzkopšanas jūs sajutīsiet, ka pat elpot kļuvis vieglāk.

Pavasara priecējošais gaišums

Dienas kļūs garākas, un mēs baudīsim saules starus. Tie iespīdēs mūsu telpās un priecēs mūsu acis. Tāpēc logiem labāk piekārt caurspīdīgus vieglus aizkariņus no tilla vai zīda, kas laidīs cauri saules gaismu. Krāsas izvēlieties košas un sulīgas- rozā, zaļos, dzeltenos toņus.

Vai arī varat izvēlēties bambusa aizkaru romiešu stilā, kā arī žalūzijas. Tās ne ar ko nav sliktākas par parastajiem aizkariem. Pie kam žalūzijas ļaus regulēt apgaismojumu istabā. Ja būs vēlēšanās pabūt pusumsā, jūs vienkārši tās aizvērsiet.

Garastāvokļa radīšanai piekariet pie loga "vēja zvanus". Šis ķīniešu nieciņš pie katras vēja pūsmas skandēs patīkamu mūziku. Un jūs vienlaicīgi uzlādēsieties ar pozitīvu enerģiju un iegūsiet labu noskaņojumu.

Kaut kas jādara arī ar mīkstajām mēbelēm. Ja ziemā tās bija pārklātas ar plediem vai pārklājiem, tad tagad tie jāņem nost. Aizvietojiet tos ar košiem zīda vai linu spilventiņiem jautrās krāsās, lai tikai paskatoties uz tiem, jūs justu, ka ir pavasaris. Pagaidām tikai sirdī, bet jau pavisam drīz arī aiz loga.

Notamborē pavasari!

Grāmatā "100 tamborēti mežģīņu ziedi. Brīnišķīga dekoratīvu ziediņu un lapiņu kolekcija", kas izdota Apgādā Zvaigzne ABC, apkopotie trauslo ziediņu un lapiņu raksti ļaus uzburt krāšņu puķu dārzu. Mazie ziediņi ir ātri notamborējami, un tos var izmantot kā nelielu akcentu, rotājot aksesuārus.
Grāmatas ievadā aplūkoti arī daži tamborēšanas pamatpaņēmieni.
Gan iesācēji, gan pieredzējuši tamborētāji grāmatā atradīs vienkāršas instrukcijas un tehniskos zīmējumus, lai notamborētu ziedu kolekcijā redzamos paraugus.
Šajā izdevumā iekļautas arī daudzas idejas, kā radoši izmantot notamborētos ziediņus un lapiņas – rotāt apģērbu un interjera priekšmetus, kā arī veidot atsevišķus dekoratīvus elementus.