Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Kā sarīkot svinības mājās? Svētku dekori, lietotas mēbeles un citas idejas

Redakcija
Redakcija

Gada nogale nav iedomājama bez svinībām. Taču, uzņemot viesus jāņem vērā ne mazums lietu. Kā veidot ēdienkarti? Kā pārkārtot telpas? (iespējams, nepieciešams pat pārbīdīt reti lietotas mēbeles) Kā dekorēt? Lai atvieglotu Tavu svētku ballītes plānošanu, tiešsaistes tirgošanās platforma Andelemandele piedāvā 3 praktiskus padomus neaizmirstamām mājas svinībām. Iedvesmojies!

1. Izvēlies ballītes tematiku

Pirms ķerties pie tālākiem sagatavošanās darbiem, ir svarīgi noskaidrot ballītes tematiku, kurai pieskaņot pārējos elementus (dekorācijas, dizaina atradumus, piemēram, speciāli pasākumam iegādātas jaunas vai lietotas mēbeles un interjera priekšmetus utt.). Šeit, dažas idejas:

neglīto Ziemassvētku džemperu ballīte – aicini viesus ierasties tērptus apšaubāma dizaina Ziemassvētku tematikas džemperos, sagatavot komiskus priekšnesumus un pasniegt asprātīgas Ziemassvētku dāvanas. Šai jestrajai ballītei piestāvēs arī Ziemassvētku karaoke;
melnās kaklasaites (black tie) svinības – ja mājās vēlies sarīkot izsmalcinātu Ziemassvētku vai Jaungada balli, lūdz viesus ierasties, ievērojot melnās kaklasaites ģērbšanās principus. Eleganti apģērbtus viesus uzņem tikpat elegantā mājoklī. Rotā telpas ar klasiskiem toņiem – balto un melno, kā arī papildini ar zelta vai sudraba akcentiem. Šis būs īstais mirklis, lai izvilktu no skapja arī labākos porcelāna traukus un dāvanā saņemtās, greznās vīna glāzes;
Ziemassvētku kino maratons – uzaicini tuvākos draugus un ģimeni uz mīļāko svētku filmu skatīšanās maratonu visa vakara garumā. Pasākumam noteikti piestāvēs arī, piemēram, iecienītāko galda spēļu turnīrs un pašu gatavots popkorns ar Ziemassvētku garšvielām;
balle - baltā Ziemassvētku pasaka – gaismas nekad nevar būt par daudz. Palūdz viesus ierasties baltos tērpos, izrotā telpas un eglīti ar mākslīgo sniegu, klāj baltu galdautu, pasniedz ēdienu baltos traukos un viscaur mājoklim iededz baltas sveces. Šis pasākums noteikti būs Instagram iemūžināšanas vērts! Vari pārbīdīt arī dažas ne visai bieži lietotas mēbeles un atbrīvot sienu, kur ierīkot speciālu foto stūrīti.

Foto: Shutterstock.com

2. Padomā par ēdienkarti

Kad ballītes tematika izvēlēta, vari tai pieskaņot arī dzērienus un ēdienus. Taču gandrīz jebkuros svētkos iederēsies svētku klasika. Piemēram:

● Ziemassvētku cepetis, kura recepte saglabājusies no vecmāmiņas (Taviem draugiem – veģetāriešiem un vegāniem noteikti ies pie sirds arī ruletes formā veidots cepetis no dārzeņiem un riekstiem);
● viegli spinātu salāti ar granātābolu sēkliņām Ziemassvētku zaļajā un sarkanajā krāsā. Tradīciju piekritējiem – tautā iemīļotais rasols;
● tradicionālie speķa vai kāpostu pīrādziņi;
● ar glazūru rotātas piparkūku sirdis romantiskam elementam;
● sātīgs Ziemassvētku augļu kēkss;
● aromātiski piparkūku kēksiņi, iecepti Ziemassvētku motīvu formiņās;
● karstā šokolāde ar putukrējuma cepurīti, pasniegta omulīgās māla krūzītes un izrotāta ar maziem zefīriņiem;
● salds, mājās gatavots ogu punšs Ziemassvētku sarkanajā krāsā;
● reibinošs, pēc kardamona un krustnagliņām smaržojošs karstvīns utt.

Foto: Shutterstock.com

3. Izdekorē telpas

Ziemassvētki un Jaungads ir pats labākais laiks, lai radoši izpaustos, rotājot telpas. Dekorācijas spēj acumirklī radīt svētku sajūtu un pieskaņot apkārtni izvēlētajai tematikai. Lūk, 6 idejas, kā sapost telpas svētkiem:

1. Neaizmirsti par eglīti
Mežā cirsta, podiņā audzēta, mākslīgi ražota, no grāmatām sastiķēta, uz sienas uzzīmēta, no pērnajiem zariem uzmeistarota, no kaktusa vai fikusa par eglīti pārvērtusies – eglīte jebkurā gadījumā ir neatņemama svētku sastāvdaļa.

2. Izvēlies netradicionālas krāsas eglītes un telpu dekorus
Ja ierastie Ziemassvētku toņi sarkanais un zaļais apnikuši, izvēlies neparastu krāsu gammu. Piemēram, lavandas krāsu kombinācijā ar gaiši zilu vai vīnsarkano apvienojumā ar zeltu utt.

3. Papildini mājokli ar omulīgiem tekstilizstrādājumiem
Saskaņoti dekoratīvie spilveni, pledi, galdauti, salvetes un aizkari acumirklī spēj pārvērst telpu un padarīt to mājīgu.

Foto: Shutterstock.com

4. Pagatavo dabīga aromāta virumu

Nekas nesmaržo tik lieliski kā Ziemassvētki! Pirms viesu ierašanās iesmaržini telpas – uzvāri katliņā ūdeni un pievieno tam dažādus augļus un garšvielas:

● mandarīnu vai apelsīnu miziņas;
● kanēļa standziņas;
● dzērvenes;
● anīsu;
● krustnagliņas utt.

5. Iegādājies neparastus interjera priekšmetus

Tematikai pieskaņotas vāzes, lampas, svečturus un dekoratīvos traukus. Labākās vietas, kur iegādāties oriģināla dizaina priekšmetus ballītēm un pēcāk arī ikdienai, ir lietotu preču veikali. Piemēram, Andelemandele Tu atradīsi gan modernus, gan vintage stila dekorus eklektiska stila izveidei.

6. Pārkārto telpas un papildini tās ar jaunām mēbelēm

Svētku sezona ir īstais laiks piepildīt ne tikai citu, bet arī savas vēlēšanās! Varbūt Tu jau sen sapņo par jaunu klubkrēslu? Un ballītei nepieciešams liels krēsls, kur sēdināt Ziemassvētku vecīti?

Varbūt pienācis laiks nomainīt veco pusdienu galdu pret modernāku? Svinībām un viesu uzņemšanai noderēs! Turklāt, šiem pirkumiem nebūt nav jābūt dārgiem, ja iegādāsies tos lietotu preču tirgotavās.

Foto: Shutterstock.com

Tāpat kā mazlietotus un lieliski saglabātus interjera priekšmetus, arī pieskaņotas lietotas mēbeles Tu pavisam viegli varēsi iegādāties Andelemandele tiešsaistes platformā. Ar pāris klikšķu palīdzību tās jau atradīsies Tavu svētku goda vietā!

Uzdāvini sev skaistu mājokli un skaistus svētkus kopā ar Andelemandele! Ieskaties un izvēlies brīnišķīgu interjera papildinājumu – kvalitatīvas, oriģinālas un saudzīgi lietotas mēbeles un dizaina priekšmetus!