Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Iekārto mājokli ar pašdarinātiem elementiem

Redakcija
Redakcija

Iekārto mājokli ar pašdarinātiem elementiem
Pašdarināts kafijas galdiņš

Visi, kam ir sanācis kaut reizi dzīvē pārvakties uz jaunu mitekli, zin, cik tas var būt dārgi, jo līdz ar pārvakšanos nāk daudz neparedzētu izdevumu. Pa cik rudens sezonā daudz, it īpaši jauniešu un studentu, pārvācas, tad sadarbībā ar Monni.lv ir tapis šis raksts par knifiem, kā radīt unikālu un radošu gaisotni savā mājoklī, netērējot pārlieku daudz līdzekļu. Šie knifi noderēs arī tiem, kuri vienkārši vēlas atsvaidzināt noskaņas savā mājoklī, budžetam draudzīgā veidā.

Pašdarināts kafijas galdiņš

Internetā ir iespējams atrast neskaitāmi daudz ideju interjera iekārtošanai un pamācības tam, kā šīs idejas realizēt pašu spēkiem. Viens no pēdējā laika populārākajiem veidiem, kā radīt unikālu gaisotni savā dzīvoklī ir kombinēt industriālus elementus ar Skandināvu minimālismu. Piemēram, pārtaisot koka paleti vai koka kasti kičīgā kafijas galdiņā.

Vienīgais, kas Tev būs vajadzīgs, lai realizētu šo ideju ir kaste vai palete, atkarībā no tā, cik lielu galdiņu Tu vēlies. Pārējais ir atkarīgs no Tavām ambīcijām – galdiņa pamatu vari pārkrāsot sev patīkamā krāsā, uzlikt stikla loksni tam pa virsu, lai padarītu tā virsmu gludāku vai arī piemontēt ritenīšus, lai galdiņu varētu viegli pārvietot.

Krēsli ar jaunu dizainu

Iespējams vecmāmiņa Tev ir piedāvājusi pārmantot viņas vecos krēslus, bet tie nav gluži Tavā gaumē. Vai gluži vienkārši lietoto mēbeļu veikalā esi atradis smukus koka krēslus, taču to polsterējums ir novalkāts – ja tā, tad šis knifs būs kā radīts Tev.

Krēsli ar jaunu dizainu

Krēslus lielākoties ir gaužām vienkārši pārpolsterēt, vienīgais, ko Tev vajadzēs būs atbilstoši daudz auduma, atkarība no tā, cik lieli ir Tevis izvēlēties krēsli, zīmulis, šķēres un skavotājs.

Izmēri, cik un kādas formas gabalus Tev vajadzēs. Izskicē šos gabalus uz auduma. Atceries atstāt pāris centimetrus apkārt visām malām, lai varētu noklāt visas krēsla malas un stūrus.
Noguldini audumu un sāc skavot to klāt pie krēsla pamatnes.

Jauna krāsas kārta

Bieži vien jauna krāsas kārta uzlabos vispārejo situāciju. Ja jaunais dzīvoklis ir nepievilcīgas krāsās vai arī esošās krāsas ir vienkārši apnikušas – dzīvokļa izskatu ir iespējams pilnīgi mainīt nokrāsojot to sev patīkošās krāsās.
Šobrīd ļoti moderni ir izvēlēties vienu sienu un nokrāsot to kontrastējošā krāsā, kas piešķir visai istabai pilnīgi savādāku noskaņu.

Atkarība no vēlmēm, Tu vari izvēlēties tumšāku krāsu vai arī spilgtu un sulīgu krāsu.

Gulta uz paletēm

Atgriežoties pie pirmā padoma – vairumtirdzniecības paletes var tikt izmantotas daudz un dažādiem mājokļa iekārtošanas mērķiem. Izmantot paletes interjēra dizainā šobrīd ir īpaši populāri Skandināvijā.
Iespējams, ka šo ideju vienkāršums padara tās tik populāras, jo ja vari atrast, kur iegadāties šīs paletes, pārējais process ir gaužām vienkāršs!

Gulta uz paletēm

Lai izveidotu raupja un industriāla stila gultu no paletēm Tev vajadzēs attiecīgo palešu daudzumu, kas derētu Tava matrača lielumam, skrūves un smilšpapīru.

- Saliec paletes vēlamajā izkārtojumā
- Saskrūvē tās kopā
- Noslīpē tās, lai tām nebūtu neērtu negludumu
- Ja vēlies, vari tās nolakot vai nokrāsot, lai padarītu galarezultātu vēl interesantāku!

Bet, ja nepietiek līdzekļu...

Ja Tu esi ieplānojis plašāka mēroga uzlabojumus savam mājoklim, tad ieskaties iespējās noformēt ātro vai patēriņa kredītu. Šie kredīta veidi var palīdzēt Tev ātrāk veikt nepieciešamos labiekārtošanas darbus Tavā mājoklī, ja šobrīdējie līdzekļi to neļauj.

Pirms jebkāda veida kredītu noformēšanas gan būtu jāatcerās izvērtēt savas finansiālās iespējas, lai saņemto kredītu būtu iespējams atdot līgumā nosacītajā laikā.

Raksta autors: monni.lv