Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Kā ērti iekārtot biroju mājās?

Redakcija
Redakcija

Mūsdienās daudzas profesijas atļauj cilvēkam strādāt no mājām. Tas var būt pat ļoti ērti, ja vien cilvēks spēj sevi disciplinēt, lai mājās koncentrētos darbam un tikai darbam. Darbs birojos reizēm var traucēt koncentrēties, piemēram, plaša plānojuma ofisos bieži vien ir troksnis, kas citiem var traucēt strādāt Lai veiksmīgāk strādātu no mājām, palīdz tas, ja mājās iekārto speciālu darba vietu jeb mājas biroju.

Biroju mājās var ierīkot atsevišķā istabā, izveidojot speciālu kabinetu, ja vien platība to atļauj. Bet arī mazākos dzīvokļos var atrast speciālu stūrīti, kur iekārtot darba zonu. Mājas biroju var iekārtot kaut vai virtuvē vai viesistabā, pat guļamistabā, tikai konkrēti jāatdala darba zona no visa pārējā, lai darba zona nenomāktu pārējo telpu. Svarīgs priekšnosacījums mājas biroja iekārtošanā- lai būtu patīkami tur atrasties.

Lai ērti izveidotu biroju mājās, vispirms būtu jāsāk ar piemērotu mēbeļu atrašanu. Biroja mēbeles arī mājās ļaus justies profesionāli un disciplinēs paveikt savus profesionālos pienākumus tā, it kā cilvēks atrastos ofisā, tikai mierā un klusumā.

Rakstāmgalds
Rakstāmgaldu var izvēlēties pēc savas gaumes un finansiālajām iespējām, arī vadoties no telpas izmēra. Galvenais, lai pie galda būtu ērti strādāt, lai būtu, kur novietot datoru un lai būtu iespējams novietot galda lampu, jo pareizs apgaismojums nenogurdinās acis. Ļoti labi, ja galdam ir atvilktnes vai plaukti, kur novietot dokumentus un citas svarīgas lietas, kas darbā nepieciešamas.

Biroja krēsls
Biroja krēsli mēdz būt dažādi, gan ar ritentiņiem, gan bez, ar roku balstiem un bez, pavisam vienkārši, gan arī speciāli piemēroti ilgstošai sēdēšanai. Arī biroja krēsli ir tie, kurus iespējams izvēlēties plašā krāsu, modeļu un cenu amplitūdā šajā lapā: https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/biroja-mebeles/biroja-kresli. Galvenais, kam pievērst uzmanību, iegādājoties krēslu, lai sēžot uz tā, kājas atrastos taisnā lenķī pret grīdu.

Plaukti
Ja plaukti nav pievienoti klāt galdam, tos var iegādāties atsevišķi. Ļoti ērti ir transformējamie plaukti, kurus var izmantot pēc tā brīža vajadzības. Plaukti noderēs, lai tur uzglabātu dokumentus, mapes, grāmatas un citas lietas, kas nepieciešamas darbam.

Dekoratīvi elementi
Strādājot mājās, sava biroja iekārtošanā var izpausties ļoti radoši un savai gaumei atbilstoši. Ja mājas birojs ir kā atsevišķs kabinets, tajā, piemēram, var piekārt kādu gleznu vai pat vairākas.

Ja mājās birojs ir iekārtots kādā istabas stūrītī, arī tad iespējams piemeklēt interesantus dekorus, kaut vai nolikt tikai vienu puķu podu, tomēr tas atsvaidzinās darba vietu, un tajā būs patīkami uzturēties.

Apgaismojums
Izvēloties vietu vai telpu, kur iekārtot mājas biroju, jāraugās, lai būtu pietiekams apgaismojums. Ideāli, ja ir pieejama dienas gaisma, kuru var regulēt ar žalūzijām vai aizskariem. Ja dienas gaisma nav iespējama, tad jāparūpējas, lai mākslīgais apgaismojums nebūtu pārāk spilgts. Gaismai jākrīt pretēji tai rokai, ar kuru cilvēks raksta, lai nekristu virsū ēna, kas apgrūtinās redzi. Apgaismojums arī nedrīkst būt pavērsts tieši virsū datora monitoram.

Ļoti ērti visu vajadzīgo ir iegādāties internetā, pat ar piegādi mājās, lai pašam nebūtu nekur jāiet, piemēram var iegādāties biroja mēbeles interneta veikalā 220.lv, kur pieejama plaša izvēle katrai gaumei un finansiālajām iespējām.
Mājas birojā, salīdzinot ar darba vietu ofisā, ir ļoti brīnišķīga iespēja radoši izpausties, lai iekārtotu un izdekorētu darba vietu pēc savām vēlmēm un iespējām, kā arī padarīt to personisku.