Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Sadzīves tehnika, kas atslogos ikdienu

Redakcija
Redakcija

Pārnākot mājās pēc saspringtas darba dienas, bieži vien esam tik noguruši, ka mājas solim vairs vienkārši nepietiek spēka. Gatavošana, trauku mazgāšana un mājokļa tīrīšana nereti tiek atlikta uz brīvdienām. Tomēr nevajadzētu aizmirst, ka mūsdienās talkā var nākt jaunākās tehnoloģijas, kas īpaši izstrādātas tam, lai atvieglotu katras mājsaimniecības sadzīvi.

Trauku mazgājamā mašīna spēs patstāvīgi un kvalitatīvi tikt galā ar netīro trauku kalniem, irobot putekļsūcēji parūpēsies par paklāju un grīdu tīrību, pat kafijas automātu iespējams ieprogrammēt pagatavot gardu kafiju konkrētā laikā. Kāpēc gan darīt visu pašam, ja mājokli iespējams aprīkot ar maksimāli ērtu sadzīves tehniku un ar to palīdzību atvieglot savu ikdienu? Turpinājumā pastāstīsim par sadzīves tehniku, kas Tavu ikdienu var padarīt daudz ērtāku un būs neatsverams palīgs saimniecības darbos.

Trauku mazgājamā mašīna. Trauku mazgāšana ar rokām aizņem ne mazums laika, turklāt šim darbam jāpievēršas teju ik dienu. Protams, ir cilvēki, kam šis darbs sagādā prieku, tomēr visbiežāk cilvēki to uzskata vairāk par apgrūtinājumu. Šajos gadījumos talkā nāks trauku mazgājamā mašīna, kas būtiski atslogos cīņu ar netīro trauku krājumiem. Galvenokārt, pateicoties augstajai temperatūrai, ko ierīce spēj attīstīt un visdažādākās pakāpes mazgāšanas režīmiem, trauku mazgājamā mašīna ātri tiks galā pat ar vissarežģītākajiem uzdevumiem. Turklāt ar tās palīdzību būs iespējams pasaudzēt roku ādu, kas bieži vien visvairāk cieš no ķīmiskajiem mazgāšanas līdzekļiem un ūdens augstās temperatūras.

Lai gan varētu šķist, ka trauku mazgājamā mašīna ilgtermiņā patērēs daudz vairāk ūdens nekā mazgājot traukus ar rokām, tā nebūt nav. Trauku mazgājamo mašīnu sistēma ir aprīkota ar ūdens taupīšanas režīmu, lielāku uzsvaru tā liek uz augstas ūdens temperatūras nodrošināšanu, tādēļ tā rada minimālu ūdenspatēriņu.

Virtuves kombains. Būs neatsverams palīgs ēdiena gatavošanā. Protams, virtuves kombaina funkciju klāsts ir atkarīgs no konkrētā modeļa un cenu kategorijas. Tomēr lielākais vairums virtuves kombainu modeļu ir aprīkoti ar plašu ātrumu izvēli, dažādiem uzgaļiem, putošanas trauku un izturīgiem asmeņiem.
Daudzus darbus, kas ietilpst ēdiena sagatavošanai, vienkārši var uzticēt virtuves kombainam un tas aizņems daudz mazāk laika, nekā darot to ar rokām vai virtuves instrumentiem. Ar kombaina palīdzību iespējams gan samalt gaļu, gan sadalīt produktus visdažādākās formas šķēlēs. Daudzi modeļi ir aprīkoti ar mīklas izmīcīšanas un sulas spiešanas programmām. Tas nāks talkā arī gadījumos, kad plāno pagatavot konditorejas izstrādājumus, jo ar to ātri var saputot visas nepieciešamās sastāvdaļas. Pat salātu gatavošana ar virtuves kombaina palīdzību vairs neaizņems tik daudz laika kā agrāk, pāris sekunžu laikā ar tā palīdzibu iespējams sarīvēt visdažādākos dārzeņus.

Tvaiku nosūcējs. Intensīvas gatavošanas un dažādu citu virtuves darbu rezultātā, uz virtuves virsmām un sienām mēdz uzkrāties tvaiku nogulsnes, tāpēc jebkurā virtuvē, kurā tiek bieži gatavots, nepieciešams jaudīgs tvaiku nosūcējs. Turklāt tas nodrošinās arī papildus apgaismojumu, jo teju visi modeļi ir aprīkoti arī ar lietošanā ērtām lampiņām.

Ja virtuve ir salīdzinoši neliela, tad tvaiku nosūcējs nodrošinās tajā arī optimālu gaisa temperatūru, kas var krietni pieaugt, piemēram, intensīvi lietojot cepeškrāsni. Pateicoties jaudīgam tvaiku nosūcējām, arī virtuves kopšanai būs jāvelta daudz mazāk laika, jo visas nogulsnes un tvaiks tiks izvadīts no telpas un, attiecīgi, nogulsnes neuzkrāsies uz virtuves virsmām.

Putekļu sūcējs
Mājoklī neiztikt arī bez regulāras grīdas seguma kopšanas. Arī šajā ziņā tehnloģijas ir attīstījušās un apritē parādījušies irobot putekļusūcēji, kuri pieejami interneta veikalā 220.lv, un kas, atkarībā no modeļa veida, spēj veikt gan sauso tīrīšanu, gan virsmas uzmazgāšanu. Turklāt ierīces ir viegli vadāmas, to programmas ērti uzstādāmas un nav nepieciešamības rupēties par to regulāru uzlādi, pie akumulatora irobots pievienojas patstāvīgi. Sevišķi noderīga šī ierīce būs saimniecībās, kuru grīds segums ir vienmērīgs, dēļu vai laimināta, kā arī saimniecībās, kuru grīdu sedz paklāji.