Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Mīkstās mēbeles – padomi, kā izvēlēties īsto

Redakcija
Redakcija

Tā kā veikalos mīksto mēbeļu piedāvājums ir iespaidīgs, pienācīgi nesagatavojoties, tajā var būt pagrūti orientēties. Primārais kritērijs vienmēr būs kvalitāte, tāpēc jāņem vērā gan izmantotie materiāli, gan ērtums – mēbelē noteikti pirms iegādes jāiesēžas vai jāieguļas, lai saprastu, vai jums to patiks lietot -, gan arī ražotāja reputācija un garantijas. Taču uzmanība jāpievērš vēl vairākiem būtiskiem aspektiem. Ieskaties – https://www.skandimebeles.lv

Funkcionalitāte
Vai dīvāns tiks novietots telpas stūrī kā interjera akcents, vai kalpos kā centrālā pulcēšanas vieta ģimenei un viesiem? Vai tajā gulēs arī mājas mīluļi? Vai noskatītajam dīvānam vispār telpā būs vieta? Vai ir svarīgi, lai dīvāns kalpotu arī kā gulta? Šie ir jautājumi, uz kuriem jums pacietīgi jāatbild, pirms dodaties uz veikalu. Ja zināsiet, ka dīvānam atvēlētā platība ir tikai pusotrs metrs, tad nemaz neskatīsieties uz dīvāniem, kas būs 1,60 vai 1,80 metru plati. Vai arī – ja dīvāns paredzēts intensīvai lietošanai un jums mājās ir kaķis, tad rēķināsieties, ka sniegbalts audums labi izskatīsies tikai pavisam īsu brīdi pēc iegādes, un apsvērsiet praktiskāku variantu.
https://www.skandimebeles.lv

Materiāls
Mūsdienās izvēle ir ļoti plaša – dabīgu, sintētisku un jauktu šķiedru audumi, āda vai mākslīgā āda.
Nav noslēpums, ka dabīgie materiāli – lins, kokvilna, vilna vai āda – vienmēr ir cieņā, vienīgi, laikam un tendencēm ejot uz priekšu, var mainīties to faktūra, piemēram, blīvs lins var kļūt izaicinoši raupjš. Tomēr, izvēloties materiālu, jāņem vērā ne tikai estētiskais aspekts, bet arī tas, cik noslogota būs mēbele.
Piemēram, zamšs ir elegants un patīkams materiāls, taču nebūs piemērotākā izvēle, ja mājās ir mazi bērni vai mājdzīvnieki. Āda izskatīsies reprezentabli, tomēr nebūs tik mīksta un omulīga, kā audums. Toties tā būs izturīga un daudz vieglāk kopjama.

Lins interjerā ienesīs īpaši izsmalcinātu akcentu, tomēr nebūs tik izturīgs pret traipiem un nodilumu kā audumi, kuru sastāvā ir vilna.
https://www.skandimebeles.lv

Raksturs
Klasisks vai moderns? Ja plānojat interjeru tuvāko piecu gadu laikā mainīt, varat izvēlēties drosmīgākus, svaigākajām tendencēm atbilstošus modeļus, rakstus un materiālus. Taču, ja konkrētā mēbele ir jūsu ilgtermiņa ieguldījums, vērts raudzīties klasisku vērtību virzienā, kas būs aktuālas arī pēc gada, pieciem un desmit.
Īpaši izceļamas ir šobrīd aktuālās moduļu mēbeles – gan dīvāni, gan sofas, kuras iespējams viegli transformēt atkarībā no interjera un funkcionālajām vajadzībām. Piemēram apjomīgs dīvāns telpas centrā var vienā rāvienā pārtapt divos klubkrēslos vai nelielā stūra dīvāniņā. Katram modulim ir īpaši pārdomātas funkcijas, lai izveidotu savu ideālo salikumu. Citiem vārdiem sakot – šos dīvānus var raksturot kā dinamiskus un radošus interjera elementus.
https://www.skandimebeles.lv

Krāsa
Tā, protams, visvairāk ir atkarīga no īpašnieka gaumes un apkārtējās vides. Mierīgā telpā iederēsies košs dīvāns ar apdruku, kamēr piesātinātā interjerā vajadzīgo balansu var ienest mēbele klasiskā, neitrālā tonī. Ja iepatikusies tādas krāsas mēbele, kas īsti nav harmonijā ar pārējo telpu, jādomā – vai iespējams pamainīt telpā akcentus tā, lai mēbele iederētos, vai tomēr šī nebūs īstā mēbele. Labs risinājums var būt mēbeles ar maināmiem pārvalkiem vai apjomīgi pledi – ar to palīdzību var vienā mirklī iegūt telpā pavisam citu noskaņu.
https://www.skandimebeles.lv