Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties ēdamgaldu? 5 zelta likumi

Redakcija
Redakcija

Neatkarīgi no tā, vai gatavojaties iegādāties pirmo ēdamgaldu vai vēlaties mainīt pašreizējo, tas var būt diezgan sarežģīts uzdevums, jo, lai arī tas ir šķietami ikdienišķs pirkums, pieejamas daudz un dažādas izvēles iespējas. Lai palīdzētu Jums iegādāties labāko un interjeram piemērotāko ēdamgaldu, esam apkopojuši 5 zelta likumus, kas būtu jāņem vērā.

1. Vienmēr izvēlieties lielāku ēdamgaldu, nekā sākumā plānots

Patiesībā, iegādājoties jebkuru mēbeli, ne tikai ēdamgaldu, vajadzētu domāt virzienā, ka mēbelei jābūt nedaudz lielākai, nekā plānots. Iegādājoties ēdamgaldu, cilvēki visbiežāk pieturas pie viedokļa, ka tas netiek lietots tik bieži vai ģimenē ir maz cilvēku, lai iegādātos lielu galdu.

Jāsaprot, ka ēdamgaldam ir ne tikai praktiska, bet arī vizuāla nozīme – Jūs ģimenē varat būt divi vai trīs cilvēki, taču, ja Jums ir telpa, kas platības ziņā piemērota sešiem cilvēkiem, tā izskatīsies tukša un vienmuļa, ja iegādāsieties galdu, kas patiesi piemērots tikai diviem vai trīs cilvēkiem.

Aptuveni mēri, kas palīdzēs izlemt, cik liels ēdamgalds Jums nepieciešams:

● Garums līdz 1m 20 cm - piemērots 4 cilvēkiem;
● Garums no 1m 20 cm līdz 1m 80 cm – piemērots 6 cilvēkiem;
● Garums no 1m 80 cm līdz 2m 50 cm – piemērots 8 cilvēkiem;
● Garums no 2m 50 cm līdz 3m – piemērots 10 cilvēkiem.

2. Vienmēr atstājiet aptuveni metru platu rezervi

Esiet uzmanīgs – ievērojot pirmo likumu, nepārspīlējiet un neaizejiet galējībās! Iegādājoties ēdamgaldu, kas istabas platībai ir pārāk liels, telpa izskatīsies pārblīvēta un, ja uz galda vēl kaut kas tiks novietots, visticamāk, arī nekārtīga.
Ņemiet vērā un vienmēr atcerieties, ka maģiskais skaitlis ir viens. Starp jebkuru mēbeli un citiem istabas elementiem vajadzētu būt aptuveni metru platai rezervei, kas nodrošinās, ka varat ērti pārvietoties.

3. Ja Jums ir maz vietas, izvēlieties apaļu ēdamgaldu

Protams, varat iegādāties apaļu galdu arī tad, ja Jums ir daudz vietas, tomēr tas ir lielisks triks, kā pielāgoties mazām platībām. Vairums cilvēku, apzinoties, ka pieejamā platība ir maza, atsakās no ēdamgalda, taču patiesībā tas nav šķērslis. Nepieciešams vien gudrs risinājums, kas šajā gadījumā ir apaļa forma!
Apaļie galdi izmanto pieejamo telpu kompakti, tiem parasti ir mazākas ''kājas'', nekā kvadrātveida vai taisnstūrveida galdiem. Turklāt apaļu ēdamgaldu iespējams izmantot arī kā žurnālgaldu, līdz ar to padarot to par universālu mēbeli.

4. Ja Jūsu mājokļa interjers ir tumšs, izvēlieties stikla ēdamgaldu

Ikviens vēlas, lai viņa mājoklis ir gaišs un plašs, taču diemžēl ne katrā mājoklī ir pārpārēm vietas un dabiskā apgaismojuma. Labākais risinājums šajā gadījumā – stikla ēdamgalds! Stikls, tāpat kā spoguļi, ir lielisks paņēmiens, kā radīt vizuālu apmānu, telpu padarot šķietami gaišāku.
Tomēr, lai arī stiklam ir savas priekšrocības, diemžēl tam ir arī savi trūkumi. Iegādājoties stikla ēdamgaldu, Jums jārēķinās ar to, ka stiklam nepieciešamas biežākas un lielākas apkopes, nekā, piemēram, kokam vai metālam. Lai vai kā, no stikla galdiem nevajadzētu baudīties – mēs iesakām to izrotāt ar gaumīgu mazu galdautu un tādas pašas krāsas mīkstā apšuvuma krēsliem. Gaumīgi un praktiski!

5. Nebaidieties no metāliskiem elementiem

Zelts, sudrabs, misiņš, dzelzs – metāliski elementi lieliski sader ar praktiski jebkuru krāsu un rakstu, līdz ar to tie lieliski iederas ikvienā interjerā. Iegādājoties ēdamgaldu, kas aprīkots ar metāliskiem elementiem, kā metāla kājas vai maliņas, Jums nekad nebūs jāuztraucas par to, ka ēdamgalds novecos un neiederēsies interjerā, kad tas tiks atjaunots, jo metāliski elementi ir modē vienmēr!
Nebaidieties arī kombinēt dažādus metālus – lai arī varētu likties, ka tas ir pārāk spilgti un pat vulgāri, patiesībā tā ir salīdzinoši harmoniska kombinācija. Nebaidieties eksperimentēt un apdomāt dažādus, arī šķietami pārāk drosmīgus variantus, jo tikai tā varēsiet nonākt pie ideālā varianta!

Iegādājieties mēbeles internetā, neizejot no mājas! Interneta veikalā 220.lv pieejams viss, kas nepieciešams Jūsu mājoklim, tai skaitā ēdamgalds. Lai veicas atrast kāroto!