Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties labu dīvānu viesistabai?

Redakcija
Redakcija

Dīvāna pirkšana ir viena no svarīgākajām investīcijām, ko Jūs, iespējams, veiksiet savās mājās. Dīvāns dzīvojamā istabā kalpo atpūtai, viesu uzņemšanai un pat gulēšanai, tādēļ ir gudri izvēlēties tādu, kas kalpos ilgi un labi. Sākot ar mērījumu veikšanu un beidzot ar laba materiāla izvēli, turpinājumā daži aspekti, kas jāņem vērā pirms dīvāna iegādes.

Izmēģiniet dažādus variantus

Iegādājoties jaunu gultas matraci, Jūs noteikti ņemat vērā savus auguma parametrus. Tas pats jādara arī, izvēloties dīvānu. Dažādiem dīvāniem atšķiras ne vien platums un garums, bet arī citi parametri, piemēram, augstums un sēdekļa dziļums. Tieši tādēļ ir vērts izmēģināt dažādus dīvānus, lai noskaidrotu, kurš ir ērtākais un Jūsu vajadzībām atbilstošākais.

Noteikti jāizvērtē arī, kāds ir Jūsu dzīvesveids un individuālās prasības. Piemēram, ja dīvānu izmantosiet arī gulēšanai, tam jābūt pietiekami ērtam arī izvilktā veidā.

Dodieties uz mēbeļu veikalu un atvēliet piedāvājuma apskatei pietiekami daudz laika.

Izvēlieties dīvānu ar kvalitatīvu rāmi

Kvalitatīvam rāmim atvēliet tik, cik vien varat atļauties - tas Jums kalpos vairākus gadus. Labs risinājums ir masīvkoka rāmis, savukārt skaidu plātes un metāla konstrukcijas, lai arī lētākas, tomēr nebūs tik izturīgas. Izvēloties dīvānu, pievērsiet uzmanību arī ražotāja noteiktajai garantijai.

Pievērsiet uzmanību dīvāna pildījumam

Tas, kas atrodas dīvāna iekšpusē, ir tikpat svarīgs kā tas, kas atrodas ārpusē. Piemēram, ar spalvām pildīti dīvāni un spilveni ir ļoti komfortabli, bet to pildījumu periodiski būs nepieciešams papildināt. Arī šķiedru un putu pildījumi laika gaitā var zaudēt savu sākotnējo formu.

Viens no labākajiem risinājumiem ir pildījums, kur apvienotas putas un spalvas. Dīvāna spilveniem var izvēlēties putu vai šķiedru pildījumu.

Novērtējiet dīvāna audumu

Neatkarīgi no tā - izvēlieties drosmīgu krāsu un rakstu, vai arī kaut ko neitrālu, Jūsu izvēlētajam dīvāna audumam būs milzīga ietekme uz viesistabu, tādēļ pārliecinieties, ka tas atbilst Jūsu istabas iekārtojumam. Dabiski materiāli saules gaismas ietekmē var izbalēt, tādēļ, ja dīvānu paredzēts novietot pie loga, labāk izvēlieties sintētiska materiāla audumu.

Ja Jūsu mājsaimniecībā dzīvo mazi bērni vai mājdzīvnieki, izvēlieties praktisku, viegli tīrāmu dīvāna audumu. Šajā gadījumā ir vērts izpētīt dīvānus ar noņemamiem pārvalkiem - tādus var ērtāk iztīrīt vai pat izmazgāt.

Veiciet mērījumus

Nekas nav sliktāks par atklāsmi, ka skaistais, tikko iegādātais dīvāns viesistabā nemaz neietilpst. Tādēļ, pirms dodies uz mēbeļu veikalu vai aplūko piedāvājumus internetā, paņemiet mērlenti un izmēriet, kādi ir maksimālie pieļaujamie dīvāna izmēri. Pārbaudiet arī durvju aiļu un kāpņu izmērus, lai būtu drošs, ka dīvānu bez problēmām ienesīsiet savā viesistabā.

Ja durvju ailes un kāpnes ir ļoti šauras, iespējams, jāizvēlas dīvāns, kurš tiek piegādāts izjauktā veidā. Variants ir arī dīvānu modeļi ar zemu aizmuguri, noņemamām kājām vai citiem transformējamiem elementiem.

Labs, kvalitatīvs dīvāns nav lēts. Tomēr tas parasti ir ilgtermiņa ieguldījums, kur nevajadzētu taupīt. Ja dīvāns ir aktuāls uzreiz, bet trūkst līdzekļu tā iegādei, viens no risinājumiem ir aizdevums (lasīt vairāk). Šobrīd noformēt kredītu var arī internetā. Plašāku informāciju par kredīta noformēšanu iespējams izlasīt šajā bloga rakstā.

Dīvāns - viens no galvenajiem elementiem viesistabā. Lai iegādātais dīvāns kalpotu pēc iespējas ilgāk, izvērtējiet savas vajadzības un pievērsiet uzmanību dīvāna kvalitātei - materiāliem, konstrukcijai un ražotāja noteiktajai garantijai.