Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Divpadsmit dārzu maģija. Vērsis un viņa dārzs. Daile un praktiskums

Redakcija
Redakcija

Vērša zīmes enerģētika ir kā radīta darbam dārzā. Šīs zīmes
pārstāvjiem piemīt gan fiziska varēšana , gan lieliska gaume, gan baudītāja slava. Tātad, Vērsim nav problēmu nedz ar zemes uzrakšanu, dobju ierīkošanu, nedz dārza iekārtošanu, nedz iespēju pašam baudīt savus darba rezultātus. Kā jau zemes zīmes pārstāvis, Vērsis labi jūtas zemes darbos. Pašam savs īpašums sagādā lielu prieku un ceļ pašapziņu. Tik patīkami ir iznākt laukā no savas mājas, ieiet savā dārzā un pasmaržot pašam savu izaudzēto ziedu!

Katrs Vērsis savā dzīvē tiecas iegūt gan savu māju ar zemi, gan iekārtot pats savu dārzu. Visideālākajā variantā tā tas varētu būt senču īpašums – sena lauku viensēta ar īpašu senatnes auru.

Vērša māja un dārzs ir svēta vieta, kurā ielaists tiek ne kurš katrs. Te atļauts ienākt tikai īpaši gaidītiem viesiem. Vēršiem nepatīk, ja tos pārsteidz nesagatavotus. Strādīgs būdams, Vērsis tā vien gaida siltākās pavasara dienas, kad dārzā sāksies rosība. Zemes smarža viņu iedvesmo. Ja reiz kaut ko iedomājies realizēt Vēršos valda planēta Venēra, kas šajā gadījumā pavieno daili un praktisku pieeju lietām. Tāpēc viens no galvenajiem kritērijiem ir – lai būtu praktiski, vienkārši un vienlaicīgi šis vienkāršums izceltu augu burvību. Kā jau baudītājiem- būtisks ir augu aromāts, krāsas, noskaņa, ko tie rada dārzā. Labi, ja augs apvieno gan krāšņumu, gan pielietojamību uzturā. Daudzi no Vēršiem min sajūtas, kas svarīgas ir atrodoties dārzā- tām vajadzētu atgādināt bērnībā piedzīvoto- vecmāmiņas, vectētiņa dārzu, flokšu un pojeņu, matiolu smaržu....tās ir īstās Vērša vērtības!



Tādam īstenam savas zīmes pārstāvim pārmaiņas īpaši nepatīk, labāk jau pierastie, zināmie, pārbaudītie, izturīgie augi, ziemcietes. Prieku sagādā viss, kas pašu izaudzēts- no redīsa un salātiņa, līdz pat eksotiskam augam.
Vīriešiem Vēršiem patīk liela auguma augi, plašumi, nevis sīkas dobītes, kad nezini kur kāju spert. Dārzā jābūt kārtīgam atpūtas stūrim vai lapenei, gruntīgam baseinam vai dīķim, kamīnam. Labi, ja apdare visam arī tāda pamatīga un dabīga- koka vai akmens.

Vajadzētu būt arī augļu dārzam, ogu krūmiem. Kad tie zied- ir skaidrs , iestājies Vēršu laiks- reibinošs un skaists pavasaris. Daudzi Vērši iecienījuši pavasara un vasaras sīpolpuķes: tulpes, narcises, lilijas- smaržīgas un majestātiskas.



Vērši varētu realizēt arī jaunas idejas, bet tām jābūt dārzā paliekošām.

Kopējā aina dārzā gadiem var būt nemainīga, jo šīs zīmes cilvēki pierod pie visa. Ja reiz kaut ko nolems mainīt- tad tās būs lēnas, pārdomātas, izplānotas, bet vērienīgas pārmaiņas.



Vēršiem ir lieliska gaume un skaistuma izjūta, tāpēc pēc padomdevēja tie netiecās. Visu dara saviem spēkiem, lai pašiem ērti un skaisti. Vērša dārzs būs kārtīgs, labi kopts un harmonisks. Domāju, ka starp Latvijas skaistākajiem dārziem, liela daļa pieder dārzniekiem, kas dzimuši tieši šajā zodiaka zīmē!



„Man ir” saka Vērsis un lepojas ar savu dārzu!

Rakstam pievienotajās fotogrāfijās redzams Elitas Survilo, kas dzimusi Vērša horoskopa zīmē, dārzs.

Raksta autore: sertificēta astroloģe Ilze Reiha (Astrocentrs)

Lai pieteiktos personīgām konsultācijām pie Ilzes Reihas, zvaniet 22027839 .
Vairāk informācijas: Astrocentrs lapā