Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Divpadsmit dārzu maģija. Strēlnieks un viņa dārzs. Alises brīnumzeme

Redakcija
Redakcija

Divpadsmit dārzu maģija.  Strēlnieks un viņa dārzs. Alises brīnumzeme
Foto: Iveta Apškrūma, epadomi.lv

Kā jau uguns zīme, sava dārza iekārtošanu Strēlnieks veic radoši un enerģiski. Viņam nekas nav par grūtu. Grūti ir nedarīt neko, bet ja Strēlnieks reiz ir idejas apgarots un vēlas realizēt savu dārz projektu, šķēršļu tam nebūs. Kā reiz teicis aktieris un satīras meistars Edgars Liepiņš: vajag tik rakt! Un skat,- aizauguši brikšņi un pļavas pārtop skaistā Alises brīnumzemē, kuru uzbur pats Strēlnieks. Un jūtas tur labi ne tikai viņš, bet arī viņa viesi. Galvenais, lai ir plašums un brīvības sajūta, lai augi nav saspiesti čupu- čupās, bet izkārtoti brīvā teritorijā, kur būtiska vieta tiks atvēlēta zālienam un aktīvām nodarbēm, bet nomaļākās vietās gozēsies visdažādāko augu kolekcijas un puķu dobes.

Vislabāk, ja atpūtas zona tiks sadalīta: vieta dārza mājiņai, lapenei, atpūtas stūrītim, ugunskura vietai, šūpolēm: gan praktiski, gan romantiski.

Augu izvēle Strēlniekiem mainās: kaut kādā periodā patīk, piemēram, asteres, tad patika nomainās uz ehinācijām, bet vēl vēlāk sirdi iekaro flokši vai peonijas. Līdz ar to Strēlnieka dārzs vienmēr ir mainīgs, jo vienmēr ir uz ko tiekties, ko pilnveidot un attīstīt.
Tā kā liels uzsvars tiek likts uz veselīgu dzīvesveidu un dabīgu pārtiku, tad Strēlnieki audzē un uzturā lieto arī dārzeņus, augļus un veselīgas tējiņas. Darbojas tie kā vāveres ritenī, diena par īsu!



Turklāt Strēlniekam patīk savus hobijus nostiprināt ar labām zināšanām, tāpēc dārza lietas tiek arī visai nopietni studētas. Un kad pieredze iegūta, var nodot zināšanas citiem, rīkojot dārzniecības kursus, seminārus un dažādas citas apmācības.

Bez tam Strēlniekiem patīk jauni iespaidi, tāpēc tas bieži vien smeļas pieredzi ceļojumos- apceļo Latvijas un citu valstu dārzus. Katrā ziņā, ja Strēlnieks ar kādu dārza dizaina ideju būs aizrāvies, darīs to fanātiski un par grūtu tas nebūs.



Kā jau draudzīgs būdams, Strēlnieks labprāt aicina pie sevis draugus, rīko dārza svētkus un vienmēr pārsteidz tos ar kaut ko neparastu: Latvijā audzētu meloni, arbūzu, vīnogām, persiku vai Karalisku ievārījumu. Un viesi to visu, protams, novērtēs, bet pats Strēlnieks saņems pozitīvu lādiņu tālākiem mērķiem dārza ideju īstenošanas sakarā.

Paviesojoties Strēlnieka dārzā, jutīsieties kā Alise brīnumzemē- viss šķitīs skaisti un pat mazliet nereāli... viegluma, nepiespiestības un brīvības sajūta.



Rakstam pievienotajās fotogrāfijās redzams Nadīnas Miķelsones dārzs, kas dzimusi Strēlnieka zodiaka zīmē. Tuvākajā laikā Epadomi.lv varēsiet skatīt Nadīnas dārzu arī video - raidījuma "12 DĀRZU MAĢIJA" 9.sērijā. Pirmās 8 sērijas ar skaistajiem Latvijas dārziem noskatāmas ŠEIT

Raksta autore: sertificēta astroloģe Ilze Reiha (Astrocentrs)

Lai pieteiktos personīgām konsultācijām pie Ilzes Reihas, zvaniet 22027839 .
Vairāk informācijas: Astrocentrs lapā