Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Divpadsmit dārzu maģija. Mežāzis un viņa dārzs. Ilgmūžība un stabilitāte.

Redakcija
Redakcija

Divpadsmit dārzu maģija.  Mežāzis un viņa dārzs.  Ilgmūžība un stabilitāte.
Dailas Trubiņas dārzs
Foto: Iveta Apškrūma

Kā jau zemes zīmes cilvēki, Mežāži visam ķeras klāt ar lielu nopietnību un atdevi, jo viņiem ir svarīgs darba rezultāts. Nenogurdami tie strādā un strādā... taču vispirms viss tiek izplānots, izrēķināts, ņemts vērā un tikai tad tiek uzsākti darbi.

Mežāži neko nedara vienai dienai, viņu projektiem jābūt ilglaicīgiem, ja ne mūžīgiem. Tādiem, kurus manto bērni, mazbērni, mazmazbērni. Turklāt tie var būt arī visas sabiedrības vārdā veidoti, kā, piemēram, monumentāli projekti, parki, piemiņas vietas.

Ja runājam par pašu dārziem, tad arī tiem jābūt lieliem, plašiem, ar ērtām un stabilām smagnēja koka būvēm, akmens veidojumiem, lieliem dīķiem. Savukārt augiem visbiežāk jābūt ilgdzīvotājiem, bet stilam- atturīgi romantiskam un reizē praktiskam. No augiem Mežāžiem patīk skujeņi, kas rada paliekošu iespaidu, augi uz gariem kātiem, ar lielām lapām, kā arī iespaidīgi un kupli ziedoši. Tāpat viņiem tīk rožu karaliskums, flokšu burvība un peoniju šarms.



Katrā ziņā, dārza kopskatam jābūt vērienīgam un pamatīgam. Nebūs slikti, ja no tā vējos senatnes aura. Par paraugu var tikt ņemts, piemēram, kādas senas muižas dārzs vai sava vecmāmiņas/ vectētiņa- dārznieka īpašums, kas apvijies ar jaukām bērnības atmiņām.

Daudzi Mežāži aizraujas ar augu kolekcionēšanu, izvēloties konkrētu augu grupas, kas saista pašus un arī citiem patīk, to audzēšanu izvēršot plašumā un pārvēršot to par zināmu ienākuma avotu, tirgojot savu ziedošo mīluļu stādus. Tā teikt, savienojot patīkamo ar lietderīgo, jo Mežāži taču ir labi uzņēmēji.



Par saviem mīluļiem- augiem Mežāži var rūpēties nenogurstoši: rakt, stādīt, pārstādīt, cīnīties ar problēmām. Vārdiņš: nevaru- viņu leksikā vienkārši neeksistē. Mežāzis var visu. Turklāt visu dara ļoti kārtīgi un sistemātiski. Arī visām dārza lietām un darba rīkiem Mežāzim jābūt novietotām noteiktā vietā,- nedod Dievs, ja kāds viņu saimniecībā sāks pavirši saimniekot. Ja Mežāzis ņems sev dārza palīgus, tad tikai ļoti uzticamus un akurātus.

Bieži vien tieši šīs zīmes cilvēki izvēlas dārzniecību par savu hobiju, kas ar laiku pārtop profesijā vai pat uzņēmējdarbībā. Mežāži ir dabas bērni, kas savos dārzos jūtas vislabāk pasargāti un vistuvāk dabai. Savukārt dārzs, pateicībā par ieguldīto darbu, tos apbalvo ar sirdsmieru un harmoniju, ko paši saimnieki tik bagātīgi gūst savā oāzē.

Mežāži arī labprāt uzņem viesus, tikai viesiem savas vizītes iepriekš būtu jāpiesaka, jo darba procesā Mežāzi traucēt nedrīkst. Viņam patīk visam sagatavoties un visu saplānot ļoti laicīgi.
Vislabprātāk Mežāži laiku pavada kopā ar saviem mīļajiem un veciem, labiem, uzticamiem draugiem, kuriem neko nežēlo.


Kā jau praktiski domājoši, Mežāži savā dārzā izaudzē arī visu nepieciešamo ēšanai un labprāt gatavo krājumus ziemai. Lai nu kam, bet Mežāžiem būs gan savs marinēts gurķītis, gan tomāts, gan ievārījuma pilni plaukti. Kas zina, kad un kas noderēs?

Kopumā jāteic, ka Mežāzis savu dārzu iekopis, jūtas ļoti labi- tā teikt: tuvāk pie dabas, tuvāk pie zemes!

Rakstam pievienotajās fotogrāfijās redzams Dailas Trubiņas dārzs, kas dzimusi Mežāža zodiaka zīmē. Tuvākajā laikā Epadomi.lv varēsiet skatīt Dailas dārzu arī video - raidījuma "12 DĀRZU MAĢIJA" 10.sērijā. Pirmās 9 sērijas ar skaistajiem Latvijas dārziem noskatāmas ŠEIT

Raksta autore: sertificēta astroloģe Ilze Reiha (Astrocentrs)

Lai pieteiktos personīgām konsultācijām pie Ilzes Reihas, zvaniet 22027839 .
Vairāk informācijas: Astrocentrs lapā