Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Ar ko īpašs Lauvas dārzs? 12 dārzu maģija

Redakcija
Redakcija

Lauvai, kā jau uguns zīmes pārstāvim, piemīt gan pietiekoši daudz fiziskās enerģijas, gan spēka pašam īstenot savu iecerēto dārza projektu, kā arī būt radošam sava dārza dizaineram. Veicot nelielu aptauju un uzklausot pašu zodiaka karaļu viedokli, izkristalizējās viena frāze: kaut tikai mans dārzs būtu lielāks, plašāks, lai ir kur izvērsties !

Jā, Lauvas ir krāšņuma cienītājas: ziedi, ziedi un vēlreiz ziedi! No tikko caur sniegu izlīdušam krokusiņam, līdz pat ziedu karalienei rozei, un Lauvai visatbilstošākajam ziedam, kas dārzus grezno vasaras nogalēs: saulespuķei.

Lauvām ir svarīgi, lai dārzs burtiski slīgst ziedos! Dārzam ir jābūt krāšņam, bagātīgam, bet ne saspiestam. Tāpēc uzsvars tiek likts uz plašiem, lieliem dārziem. Kā saka, apetīte aug ēdot! Dārzam ziedos jāslīgst visas vasaras garumā. Šoreiz par praktisko tiek runāts maz, tikai par košumu, krāsām, skaistumu, romantiku, smaržām, baudām, ko dārznieks var gūt savā paradīzē. Tāpēc dārzeņu dārziņš, ogu krūmi un augļu koki tiek, it kā atstumti maliņā, priekšplānā akcentējot tikai un vienīgi ziedus.



Lauvām tīk gan ziemciešu stādījumi, kas prasa mazāk darba- Lauvas esot arī paslinkas, tā runā..., gan viengadīgās, divgadīgās ziedu dobes. Patīk mainība: katru vasaru dārzos tiek kaut kas pamainīts. Ziedi tiek miksēti, stādījumi var būt jaukti. Dobes parasti nemēdz būt simetriskas, bet dabiski, gaumīgi veidotas tā, lai rastos sajūta, ka skaistules te saaugušas pašas.

Ziedu krāsojums: visi sārtie, oranžie, dzeltenie toņi, bet, kā kāda Lauviņa izteicās: nav nesmuku ziedu! Tāpēc Lauvas dārzā būs dažādība! Jo, krāsām jaucoties, veidojas ļoti krāšņa dārza buķete, kas Lauvām ir pa prātam.



Kā ļoti būtiskus Lauvas min romantiskos dārza stūrīšus, kur var saulītē pagozēties, palaiskoties, pabaudīt ziedu burvību. Lielveikalos iegādātie dārza aksesuāri dārziem īpaši tām netīk. Nu, sakiet ko gribiet, tajos ir kaut kāds prastums, kas Lauvām nu nekādi nav pieņemams.
Derēs gaumīgi, paša gādāti akmens noformējumi vai laternas, ūdens tilpne ar sārtām ūdensrozēm. Kā svarīgu dārza elementu daudzi min ugunskura, kamīna zonu. Un kā nu ne- Lauvas taču ir uguns stihijas pārstāvji, kas mīl atrasties uguns tuvumā, sildīties, gremdēties pārdomās un arī pacept kādu gardu gaļas kumosiņu .

Lauvas dārzs ir viņu lepnums un gods. Kā jau visam pārējam dzīvē, arī dārzam žēlots netiek.
Visu pašu labāku: skaistu un bagātīgu strūklaku, ērtu zvilni, šūpuļkrēslu, atpūtas stūrīti, lapeni... par visu Lauva padomās. Lauvām taču visu vajag pa skaisto!



Tā kā Lauvas ir Lauvas, ne jau kādi kaķēniņi, viņi labprāt izvēlās lielus augus, ar lieliem ziediem: lilijas, peonijas, flokšus, rozes, dālijas, saulespuķu stādījumus, īrisus, rudbekijas, kannas un dažādus citus augstos, pēdējos gados Latvijas dārznieku vidū iecienītos, augus. Augstie stādījumi rada jo bagātīgāku iespaidu, kas Lauvām ir svarīgi.

Iecienīti būs arī puķu podi ar krāšņiem, bagātīgi saaudzētiem augiem, kas var rotāt gan lodžijas, gan māju fasādes, gan lapenes. Lauvas nemaz neļaunojoties, ja starp viņu krāšņajām ziedu kolekcijām ieaug kāda dillīte, lai taču! Vienīgais, ko necieš pārsvars Lauvu- dārznieku, ir noziedējušie ziedi. Tie gan tiek regulāri un kārtīgi nolasīti.



Lauvas labprāt savos dārza jaukumos dalās ar citiem. Kā nu ne- lai redz, cik viss skaisti un ērti! Un ir jau ar!
Stāstot par saviem dārziem, dārznieki Lauvas min tikai vienu trūkumu- ziedu tik daudz, kolekcijas palielinās, bet dārzi kļūst par šauru!

Nu, ko, novēlēsim karaļiem Lauvām karaļu cienīgu dārzu teritoriju! Lai skaistums vairojas! Lai ir kur veldzēt acis un sirdis! Lai ir ar ko palepoties, jo dalīts prieks taču ir dubultprieks!


Visi 12 video par Lauvas un pārējo zodiaka zīmju dārziem raidījumu sērijā "12 dārzu maģija" atrodami ŠEIT

Rakstā izmantoti Ivetas Apškrūmas foto no Dzintras Tomsones (dzimusi Lauvas zodiaka zīmē) dārza, kas izveidots uz balkona. Raksta autore: sertificēta astroloģe Ilze Reiha (Astrocentrs)

Lai pieteiktos personīgām konsultācijām pie Ilzes Reihas, zvaniet 22027839 .
Vairāk informācijas: Astrocentrs lapā