Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties dārza grilu gardu maltīšu pagatavošanai?

Redakcija
Redakcija

Lai pilnvērtīgi izbaudītu silto sezonu, daudzi no mums savos pagalmos un dārzos iekārto omulīgu atpūtas zonu ar galdu, krēsliem un, protams, grilu, kas ir goda vietā, jo pilda svarīgu funkciju. Grilētu ēdienu īpašā garša un aromāts nav salīdzināms ar krāsnī vai uz pannas gatavotām maltītēm. Šajā rakstā uzzini, kā gudri izvēlēties grilu arī savam dārzam.

Grili atšķiras pēc dažādiem parametriem, tostarp izmēra, funkcijām un izmantojamā resursa. Lai izvēlētos savām vajadzībām atbilstošu veidu, vispirms jāmēģina atbildēt uz sekojošiem jautājumiem:

● Cik bieži izmantosi grilu?
● Cik personām ikdienā paredzēts gatavot maltīti?
● Cik plaša ir vieta, kur novietot grilu?
● Kādus produktus plānu gatavot?

Ogles vai gāze?
● Klasiskais kokogļu grils – šī joprojām ir ļoti populāra izvēle daudzu pircēju vidū. Izmantojot ogles, varēsi izbaudīt tradicionālu grilēšanas procesu no paša pirmā soļa ar iekurināšanu, līdz pat sulīgam, dūmotas garšas apvītam ēdienam. Tieši šī īpašā maltītes garša un smarža daudziem cilvēkiem patīk kokogļu grilos.
Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka grila sagatavošana cepšanai aizņem vairāk laika, vidēji 30 līdz 40 minūtes.
● Gāzes grils – lai arī šis variants daļai pircēju var šķist dārgāks, ēdiena gatavošanai uz gāzes grila ir arī savas vērtīgās priekšrocības, turklāt cepšanu varēs veikt pat iesācēji.
Viss, kas jāizdara – jāpievieno grili atbilstošam gāzes pievadam, jāiedarbina iekārta un pavisam drīz varēsi sākt gatavot gaļu, dārzeņus un citus produktus. Gāzes grila karstuma līmeni var viegli regulēt, turklāt daudziem modeļiem ir vairāki degļi, kas ļauj pagatavot maltīti vienmērīgāk.
● Elektriskie grili – ja meklē citas alternatīvas gardu ēdienu pagatavošanai, vēl viens risinājums ir elektriski grili, kurus mūsdienās ražotāji piedāvā dažādos izmēros. Pieejami gan kompakti grili, kurus ērti novietot virtuvē, uz galda, gan arī lielāki modeļi izmantošanai dārzā vai pagalmā. Tikai jāatceras, ka to lietošanai nepieciešama tuvumā esoša elektrības rozete.

Kādām grilu funkcijām un piederumiem pievērst uzmanību?

Lai gatavošana kļūtu par aizraujošu un patīkamu piedzīvojumu, ņem vērā, lai grilam būtu sekojošas detaļas, funkcijas un iezīmes:
● Riteņi – ja grils ir liels, to vienmēr būs vieglāk pārvietot uz riteņiem;
● Sildīšanas plaukts – saglabā ēdienu siltu, kamēr gatavo nākamo porciju;
● Pelnu savākšanas nodalījums – ļaus ietaupīt laiku vēlāk, kad tīrīsi grilu;
● Regulējams, pielāgojams grila dizains – vienkāršāka un drošāka grila kontrole, liekot vai noņemot no tā ēdienu;
● Plaukti – īpaši noderēs, lai noliktu traukus ar ēdieniem un piedevām;
● Atsevišķa atvere ogļu pievienošanai – pievieno ogles grilam drošā veidā, izmantojot īpašu atveri.

Noderīgi padomi ēdienu gatavošanai uz grila

Kad grils izvēlēts, dārza instrumenti likti lietā, lai sakoptu zālāju un dobes un iekārtotu atpūtas stūrīti, pienācis brīdis ķerties klāt ēdienu gatavošanai! Lai maltīte būtu garda, ņem vērā dažus grilēšanas padomus:
● Ja aicini ciemos viesus, kuriem uz grila gatavosi ēdienus, vispirms noskaidro, vai ir kādi produkti, kurus ciemiņi neēd;
● Ēdienu liec uz grila tad, kad liesmas ir nodzisušas, tā izvairīsies no apdegušiem gabaliem;
● Lai gaļa būtu sulīgāka un garšām bagātāka, iemarinē to jau iepriekšējā vakarā;
● Centies notīrīt grilu pēc iespējas ātrāk, lai piedegumu būtu vieglāk noņemt. Turklāt daudzu grilu restes ir iespējams arī likt trauku mazgājamā mašīnā vai tīrīt ar drāšu birsti;
● Pēc gatavošanas vienmēr notīri grilēšanas instrumentus, lai tie kalpotu ilgāk;
● Tāpat, protams, atceries par atbilstošas atmosfēras radīšanu dārzā, izmantojot apgaismojumu, mēbeles, dekorus un mūziku.
Meklē preces dārza ballītei vai jaunās sezonas darbiem dārzā? Visu nepieciešamo atradīsi interneta veikalā Xnet.lv!