Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Augi, kas attīra gaisu, uzlabo veselību un cīnās ar sliktajām enerģijām

Gaiss, kuru mēs ieelpojam, ir pilns ar dažādiem mikroorganismiem, kas nepavisam nav labvēlīgi mūsu veselībai. Līdztekus tiem mēs ieelpojam arī putekļus, krāsu un laku izgarojumus, tabakas dūmus un daudz citu kaitīgu un pat bīstamu piemaisījumu. Šī problēma īpaši aktuāla ir ziemā, kad ārā auksts un vēdināt dzīvokli nesanāk tik bieži cik vajadzētu.
Tāpēc vienīgie palīgi, kas palīdz saražot skābekli un attīrīt gaisu no piesārņojumiem, ir istabas augi.

Virtuvei piemērotākie augi
Virtuvē lieliski iederēsies hlorofīts . Augs attīrīs gaisu no kaitīgajiem izgarojumiem, gāzes un dažādām citām smakām jau 2-3 stundu laikā. Virtuvē var audzēt arī monsteru, asperāgu, efeju, alveju, spatifilu un dievkrēsliņu (eiforbiju).

Augi, kas absorbē cigarešu dūmus
Aspidistra, klīvija un pelargonija lieliski tiks galā ar cigarešu dūmiem. Taču neaizmirstiet tās laiku pa laikam iznest laukā "paelpot" svaigu gaisu, lai puķes varētu "atjēgties" no tabakas iespaida un uzņemt jaunus spēkus.

Smacīgs un piesārņots gaiss
Skābekli jūsu smacīgajā un sausajā gaisā saražos sansevjēra (līdakas aste) . Ziemā šis augs pat ir obligāti nepieciešams pilsētas dzīvoklī, kur gaiss ir sauss no apkures. Sansevjēra pasargās jūs arī no tām kaitīgajām vielām, ko izdala mēbeles un lamināts.
Tāpat arī aurakārija, ciprese, kadiķis, kriptomērija "nedzīvu" dzīvokļa gaisu padarīs "dzīvu" un aromātisku, piepildot to ar fitoncīdiem un attīrot no negatīvajiem joniem, kas slikti ietekmē mūsu pašsajūtu. Ieteicams šos augus novietot blakus datoram, kopētājam, printerim un gaisa kondicionierim.
Dīfenbahija, dracēna, spatifila, hlorofīts, šeflēra, alveja, filodendrs absorbē fenolus un formaldehīdus, ko izdala nesen pirktas jaunas mēbeles.

Gaisa mitrināšana
Lieliski gaisa mitrinātāji ir monstera, asperāgs, maranta, gumijkoks, kā arī lielākā daļa liellapaino augu.



Augi veselības stiprināšanai
Pelargonijas krūms paglābs jūs no galvassāpēm, palīdzēs pazemināt asinsspiedienu, pasargās no saaukstēšanās slimībām un nodrošinās labu miegu. Tāpēc šis augs īpaši piemērots guļamistabai.
Savukārt, citrusu koki, mirte, acālija, eikalipts un rozmarīns ar saviem stiprajiem aromātiem ļoti viegli nogalina mikrobus. Tikpat labi ar mikrobiem tiek galā dīfenbahija, salvija, antūrija, piparmētra, begonija, lavanda, tradeskancija un aglaonēma.
Hipeastrs, amarillis, zefirantes gan uzlabo gaisu, gan arī atveseļo organismu.
Kaktusi absorbē sadzīves tehnikas kaitīgo starojumu, taču nelielā apjomā. Smago metālu sāļus uzsūc sevī asperāgs.
Dracēna, monstera un kordilīne atslābina un nomierina organismu, tāpēc tie labi iederas guļamistabā.
Savukārt, eikalipts, kas augs jūsu guļamistabā, atbaidīs no šīs telpas mušas un odus, pie kam jūsu guļamistabā jautīsies svaigums un tīrība.

Cīņai ar sliktajām enerģijām
Nelabvēlīgajās un ģeopatogēnajās zonās jānovieto gumijkoki, palmas un mirtes, par cik šie augi negatīvo enerģiju uzņem sevī, rezultātā gaisu dzīvoklī padarot nekaitīgu.
Liānas un citi ložņājošie augi, kas līdzīgi efejai neitralizē cilvēkam kaitīgo enerģiju, ko izstaro mēbeļu asie stūri.



Darba sparam
Ja strādājat mājās, novietojiet savā darba kabinetā istabas augus ar dzelteni oranžiem vai koši sārtiem ziediem. No rītiem tie labi aizdzen miegu un nogurumu, kā arī dāvā lielisku darbīgu noskaņojumu. Īpaši neaizvietojami šādi augi ir, ja jūsu darbs saistīts ar ilgstošu garīgu piepūli.

Spēku atjaunošanai
Izveidojiet sev mājās arī nelielu relaksācijas stūrīti, kurā novietojiet augus, kuru lapas ir vairākos zaļās krāsas toņos, piemēram, difenbahiju. Šādi augi noņem acu nogurumu un spriedzi , kā arī palīdz atslābināties un atjaunot spēkus visīsākajā laikā.

Augi jūt mūsu rūpes un uzmanību, tāpēc izturieties pret tiem pienācīgi un es varu garantēt, ka pretī saņemsiet visu, ko tie var dot.