Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Istabas augu enerģija

Redakcija
Redakcija

Augi ir teju senākais cilvēka draugs. Visi zina, ka augi uzņem ogļskābo gāzi un izdala cilvēka plaušām tik vērtīgo skābekli. Bet tas vēl nav viss – kā jebkuram dzīvam organismam, arī augiem piemīt savs unikālais elektromagnētiskais starojums, kas spēj ietekmēt apkārtējo vidi.

Piedevām augi pārstrādā arī nevēlamos ķīmiskos savienojumus. Ja gaiss ir ļoti piesārņots, ar auga spēkiem vien nebūs gana, taču telpā, kurā bieži uzturas cilvēki, tiek smēķēts vai gatavots ēdiens, augi var veiksmīgi absorbēt kā aromātus, tā arī dažādas kaitīgas vielas.

Šomēnes izdevniecībā "Avots" iznākušais krāsaini ilustrētais un kompaktais ceļvedis "Istabas augu enerģija" palīdzēs izraudzīties piemērotākos augus dažādām situācijām: guļamtelpai, bērnistabai, dzīvojamai istabai, virtuvei, darba un citām sabiedriskām telpām. Še uzzinām, kuri augi gādā par mieru un labu omu, kuri veicina možu garu un kuras puķes uzlabo ekoloģisko līdzsvaru noslogota telpā.

Izdevumam ir divas daļas – pirmajā aplūkojam, kā izraudzīties augu savas dzīves telpas un situācijas vajadzībām, kā arī apskatām dažādas alternatīvas (piemēram, Baha ziedu preparātus), savukārt otrajā daļā uzskatāmi parādīti aptuveni 50 Latvijā pieejami telpaugi, īsi un kodolīgi norādot to fiziskās vajadzības, kā arī enerģētisko un reizēm arī ekoloģisko devumu.

134 lpp., mīkstie vāki, 11x16 cm