Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Zaļie augi, kas piemēroti vannas istabām

Vai jums bieži nācies redzēt zaļos augus vannasistabās? Es teiktu, ka biežāk tie skatāmi glancētu žurnālu lapaspusēs, toties dzīvē ļoti reti "zaļos draugus" varam ieraudzīt vannasistabās. Nezin kāpēc daudziem šķiet, ka šī telpa nav īsti piemērota vieta augiem, kaut gan patiesībā siltums un paaugstinātais mitruma daudzums daudziem no tiem ir īsti pa prātam.
Pastāstīšu, kādi augi ir vislabāk piemēroti vannasistabām.

"Zaļo rotu" asortiments vannasistabām ir patiesi plašs- praktiski tie ir visi tropu augi, ko audzējam savās mājās. Izņēmums ir tikai tie veidi, kam nepieciešami tieši saules stari.

Siltā un mitrā vannasistaba īpaši patiks eksotiskajiem augiem, kas nākuši no tropu mežiem. Daži no tiem vannasistabā iejutīsies pat labāk, nekā citās mājas telpās.

Ļoti efektīgi uz baltas santehnikas fona izskatās papardes (vienu tādu es audzēju savā vannasistabā). Varat tās novietot uz plauktiem, bet varat arī iestādīt piekaramajos podos. Vēl audzēšanai vannasistabā būs piemērotas kordilīnes, dīfenbahijas, dižmeldri, alokāzijas un kalatejas. Tie visi ir augi ar skaistu formu un krāsu lapām.

Lielām telpām varat izvēlēties lielāka izmēra "zaļos iemītniekus"- monsteru, filodendru vaii šeflēru. Arī istabas bambuss un asperāgs lieliski jūtas vannasistabā.

Pievērsiet uzmanību arī dracēnai- zaļo lapu dracēnas ir ēnizturīgas, tām nav nepieciešams daudz zemes, līdz ar to tās var ieņemt pienācīgu vietu tālu no gaismas avota, piemēram, vannasistabas stūrī, uz plaukta un pat duškabīnē. Pie tam dracēnai nav nepieciešama bieža laistīšana, kas ir ļoti būtiski atvaļinājuma laikā un tajos gadījumos, ja bieži dodaties komandējumos.

Brīnišķīgi augi ir filodendri, kuru skaistums spēj apmierināt pat visprasīgāko gaumi. Tos var audzēt kā kāpelējošus augus vertikālā vai horizontālā virzienā vai arī atļaut tiem brīvi nokarāties uz leju- jebkurā gadījumā tie izskatīsies vienreizēji skaisti.

Ir arī daži orhideju veidi, ar kuriem var izrotāt vannasistabu, piemēram, falenopses brīnišķīgi jutīsies, augs un ziedēs pie mākslīgā apgaismojuma. Mitrajā gaisā orhidejas jutīsies kā mājās, jo dabiskajā vidē tās aug upju un strautu krastos uz kokiem un piekrastes akmeņiem.

Orhidejas- epifītus var piekārt speciālos groziņos, kas izgatavoti no drātīm, bambusa kociņiem vai žagariņiem. Groziņu iekšpusi izklāj ar sūnām un uz priežu mizu blokiem augus novieto "ar galvu uz leju", tādējādi imitējot to dabīgo stāvokli.

Ja jūsu vannasistaba nav liela izmēra, atcerieties, ka nav obligāti tajā jāaudzē liels augu daudzums. Pat viens skaisti zaļojošs dzīvais augs neparasti atdzīvinās un izrotās šo telpu.

Noderīgi!

Apgāda Zvaigzne ABC izdotajā grāmatā "Augi telpās" apkopoti praktiski padomi un ieteikumi, kas noder, lai audzētu, koptu un izvietotu jebkuru telpaugu – gan vīteņaugu, gan kaktusu.
Nodaļa Augu izvēle palīdzēs izvēlēties efektīgus augus, kurus var iegādāties puķu veikalos un dārzu centros. Novērtējiet, kādi jūsu mājā ir apstākļi augu augšanai un kuri augi ir piemēroti šiem apstākļiem. Nodaļā No A līdz Z atradīsiet īsus aprakstus aptuveni par 150 augiem (sakārtoti alfabēta secībā pēc to latīniskajiem nosaukumiem). Te ir arī īsas ziņas par apgaismojumu, temperatūru un novietojumu, kāds nepieciešams augiem. Nodaļā Augu kopšana var atrast praktiskus ieteikumus, kā kopt augus, lai tie būtu skaisti un veselīgi.

     [+] [-]

, 2013-09-20 10:02, pirms 11 gadiem
c "Nezin kāpēc daudziem šķiet, ka šī telpa nav īsti piemērota vieta augiem.........."
Jā nu interesanti, kāpēc daudziem tā šķiet???
Vrb tāpēc, ka vidusmēra latvietim vanasistaba ir tumša, bez logiem un saules gaisma reti tur iespīd.
Pilnīgi nederīgs raksts.