Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Dienlilijas Dabas muzejā

Redakcija
Redakcija

Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar SIA „Hedera Pluss” no 28. līdz 31. jūlijam rīko izstādi „Dienlilijas 2016”.

Izstādē katru dienu būs aplūkojamas līdz pat 200 dažādas dienlilijas (Hemerocallis). Lai organizatori spētu sagādāt svaigas, rīta agrumā plūktas dienziedes, durvis uz izstādi ik dienu tiks vērtas pulksten 12.00. Kopā izstādes laikā tiks eksponētas līdz pat 400 dažādu dienziežu šķirņu.

Dienlilijas mēdz dēvēt par dienziedēm un viendienītēm ne bez iemesla. Zieda mūžs ir īss – tas zied ne ilgāk par 24 stundām, tomēr ceros jauni ziedpumpuri atveras ik dienu pat divu mēnešu garumā, tādējādi nodrošinot krāšņumu dārzā ilglaicīgi.

Dienlilijām kā dārza puķēm nav sena vēsture. Latvijā pamatus to selekcijā un popularizēšanā licis Jānis Vasarietis, kurš radījis vairāk nekā 100 Latvijas apstākļiem piemērotu dienliliju šķirņu. Izstādē būs apskatāmi ziedi no viņa kolekcijas, tāpat arī dienziedes no Raimonda Petrovska, Ingrīdas Oltānes un Baibas Maurānes dārza. Šogad izstādē selekcionāri uzsvaru liks uz Latvijā selekcionētām šķirnēm.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dienliliju stādus un konsultēties ar ekspertiem par to audzēšanu.

Izstādes atklāšana notiks 28. jūlijā plkst. 14.00

Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:

C. – 14.00 - 19.00

Pk., S., Sv.– 12.00 - 17.00

Uz tikšanos Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!