Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Ceļvedis tiem, kas vēlas ierīkot mazdārziņu uz palodzes

Gada jaukākajos mēnešos svaigi zaļumi ir brīvi pieejami, taču organismam vitamīnus vajadzētu pavairāk tieši aukstākā laikā. Visvērtīgākie, protams, ir svaigi plūkti garšaugi un dārzeņi, tālab izdevniecība "Avots" ir sarūpējusi nelielu ceļvedi tiem, kas vēlas ierīkot mazdārziņu uz palodzes.

Darba sastādītāja Ilze Čerņevska, pati būdama aizrautīga dārzkope, soli pa solim paskaidro, kā sagatavojama augsne, kādi trauki labāki, kāda gaisma būs dēstiem labvēlīga. Kā izraudzīties un lietot organisko, kā – minerālmēslojumu. Kurās mēness fāzēs sētais augs un zels un kurās labāk veltīt savus spēkus citām nodarbēm. Kā sagatavojamas sēklas un piķējami dēsti.

Sīki un smalki izzinām, kā audzējami dažnedažādi garšaugi un dārzeņi – viss no dillēm un bazilika līdz gurķiem un tomātiem! Vai zināji, ka, piemēram, rukola ir vērtīgs folijskābes, kalcija un dzelzs avots, un piedevām satur arī varu, cinku un magniju? Ka to dēvē par pretvēža produktu? Izrādās, ka augu valsts dāvātos labumus varam baudīt visu gadu: svaigi, garšīgi, veselīgi un ekonomiski izdevīgi.

Grāmata ir bagātīgi ilustrēta un kodolīga.

Grāmata iegādājama Latvijas labākajos grāmatu veikalos, kā arī internetā: www.avotsabc.lv.



Jūs varētu interesēt arī videostāsts par dārzu uz lodžijas Rīgas mikrorajonā. Epadomi un Astrocentrs kopīgi veidotā raidījuma "12 dārzu maģija" 5. sēriju - "Lauvas dārzs. Viesos pie Dzintras Tomsones Ziepniekkalnā" Skaties ŠEIT