Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Foto: Skaistie dārzi 2015. Pārsteidzošais Ilmāra Graudiņa privātais Botāniskais dārzs

Redakcija
Redakcija
Šis dārzs, kuru iekopis dendrologs Ilmārs Graudiņš, patiesi pārsteidza visu Epadomi filmēšanas grupu. Salīdzinoši nelielā platībā te sadzīvo tūkstošiem dažādu augu, tai skaitā eksotisku, no visas pasaules. Turklāt daudzi no tiem izvietojušies, kā pats Ilmārs saka, "vairākos stāvos". Un tik tiešām, pārsteidzoši, tomēr viss, ko saimieks šeit iestādījis, aug, zaļo un zied gandrīz vai viens uz otra saknēm vai cieši līdzās. Sajūta tāda, ka esi nonācis džungļos, caur kuriem ceļu zina tikai pats Ilmārs. Bet, ja jūs domājat, ka te viss notiek haotiski, tad varu teikt, ka tā vis nav. Ilmārs katram augam atrod to labāko vietiņu, katru apčubina, apmīļo, ar katru aprunājas. Un var just, ka augi savu saimnieku mīl. Kaut gan mīlestība ir abpusēja un, varētu teikt, pat fanātiska, jo Ilmārs savam dārzam ziedo visu: laiku, naudu, privāto dzīvi.

Vairāk par Ilmāru Graudiņu un viņa privāto Botānisko dārzu uzzināsiet jau pavisam drīz raidījumu cikla "Divpadsmit dārzu maģija" 6. sērijā, kas tapis Epadomi TV sadarbībā ar Astrocentru. Uz tikšanos!

Foto un teksts: Iveta Apškrūma, epadomi.lv