Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Dabas muzejā izstāde "Orhidejas, kukaiņēdāji un citi eksotiskie augi"

Redakcija
Redakcija

Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju (LOEADA) no 2015. gada 23. līdz 27. septembrim organizēs izstādi „Orhidejas, kukaiņēdāji un citi eksotiskie augi”.

Šogad izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta savdabīgajiem kukaiņēdājiem augiem, varēs iepazīt Meksikas Pinguicula ģints pārstāves kreimules jeb tautā sauktās mušu puķes un Cephalotus follicularis, kas ir ļoti skaists augs ar kruzītveidīgajām lapām, savvaļā sastopams vien Austrālijā. Cephalotus follicularis matainās, konusveida lapas ir slazds upurim, no kuras kukainim neizkļūt. Izstādē tiks eksponēti ari kolekcionāru jaunumi - Nepenthes ģints pārstāves. Tie ir neparasti augi, kas izraisa lielu interesi ar savu efektīvo izskatu. Tautā šos augus dēvē par “pērtiķu kausiem”, jo kausiem līdzīgie veidojumi pēc tropu lietus gāzēm piepildās ar ūdeni, un dabas pētnieki novērojuši, ka pērtiķi mēdz no tiem padzerties. Izstādē būs apskatāmas arī Tillandsia ģints pārstāves – neparastie atmosfēras augi.

Dabas muzeja ilggadējā sadarbības partnere, LOEADA prezidente Lolita Afanasjeva stāsta: “Mēs, eksotisko augu audzētāji un kolekcionāri, vēlamies sniegt apmeklētājiem priekšstatu par orhideju dzimtas un augu valsts bioloģisko daudzveidību, to neparasto skaistumu, speciālistu panākumiem selekcijā, vēlamies iepazīstināt ar eksotiskajiem augiem, kurus var audzēt arī mājās apstākļos. Mēs labprāt eksponējam visu skaisto, kas aug un zied mūsu kolekcijās, dalāmies audzēšanas pieredzē un visos “knifiņos”.”

Svētdien, 27. septembrī, plkst. 13.30 aicinām visus uz meistarklasi orhideju pārstādīšanā. Apmeklējums ar attiecīgās dienas izstādes ieejas biļeti.

Izstādē būs iespēja arī iegādāties dažādas orhideju dzimtas pārstāves un citus eksotiskos augus. ZAĻĀ BĀZE, zemo cenu ziedu vairumtirgotava, rūpēsies par orhideju un citu krāšņu augu piedāvājumu visas izstādes dienas, un divas dienas, 25. un 26. septembrī izstādē ar plašu orhideju klāstu piedalīsies arī pārstāvis no Lietuvas – Egidiuss Pranaitis (www.orchidejos.lt).