Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Dārza pārvērtības – ātri un vienkārši veidi, kā uzlabot dārza estētiku

Redakcija
Redakcija

Vēlaties uzlabot savu dārzu, taču nezināt, ar ko sākt? Lai arī dažkārt dārzs ir krāšņākā mājokļa rota, ar laiku tas mēdz kļūt ierasts un garlaicīgs.

Lūk, daži ātri un vienkārši veidi, kā uzlabot dārza estētiku:

Rūpīgi apsekojiet visus augus
Apskatiet pašreizējo ainavu, atbrīvojot kokus un krūmus no zariem, augus no vecām lapām, utt. To dēvē par “vainaga celšanu”, un tas padara dārzu vizuāli patīkamāku. Tāpat tas uzlabo augu formu un padara tos “tīrākus”. Viens no galvenajiem dārza estētikas noteikumiem - vienmēr sekojiet līdzi tam, vai Jūsu augi nav pārlieku izpletušies un netraucē citiem dārza iemītniekiem.

Parūpējieties par sen aizmirstiem puķu podiem
Apkopiet sen aizmirstus puķu podus, atjaunojot augsni, atbrīvojoties no nezālēm, sūnām un sakaltušām lapām. Ja atrodat kādu ietiepīgu nezāļu stādu vai dziļi iesakņojušos daudzgadīgu nezāli, izmantojiet plānu vērpšanas rīku vai dārza nazi, lai no tā visa atbrīvotos.
Bagātiniet puķu podus ar svaigu komposta kārtu vai dekoratīvu mulču un pēc tam arī noteikti aplaistiet augu. Piepildiet spaini ar siltu ūdeni un mazgāšanas līdzekli un nomazgājiet podu ārpusi. Šie apkopes pasākumi sniegs sen aizmirstajiem puķu podiem jaunu elpu!

Uzlabojiet vispārējo vizuālo skatu
Izmantojiet asus rīkus - kapli vai lāpstu, lai nokasītu sūnas un nezāles no taciņām un citiem objektiem, kas atrodas Jūsu dārzā. Ja Jums ir bruģis, pievērsiet tam īpašu uzmanību un pēc apkopes arī nomazgājiet to.
Kad viss liekais ir noņemts, aizpildiet spraugas ar smilšu, bruģa vai akmens maisījumu.

Veiciet jauninājumus
Lielākā daļa dārzu nepārtraukti tiek veidota no vieniem un tiem pašiem, visiem ierastajiem augiem. Esiet gudrāks par citiem un veiciet oriģinālus jauninājumus! Atbrīvojieties no vecajiem augiem un nezālēm, uzrociet dārzu no jauna un iestādiet tajā neierastus augus. Svarīgi – pirms stādīšanas noteikti pārbaudiet uz augu etiķetēm paredzētos lielumus, lai pārliecinātos, ka tam visam dārzā pietiks vietas.

Noformējiet mauriņu
Lai padarītu mauriņu un kopējo dārzu vizuāli pievilcīgu, formējiet mauriņa malas netradicionālā veidā, piemēram, izveidojot apļa formu. Ticiet – tas uzreiz izskatīsies daudz labāk!
Lai izveidotu vēlamo formu, Jums vajadzēs kvalitatīvu trimmeri (lasīt vairāk) un dārza šķēres. Kad mauriņš ir noformēts, gar tā malām iestādiet puķes vai krūmus, kas izcels vēlamo formu. Ik pa laikam apcērpiet krūmus, lai radītu kopta dārza sajūtu.

Pievienojiet mazliet košuma un krāsas
Izvēlieties košus augus un akcentus! Esiet oriģināls un izveidojiet savā dārzā ko nebijušu, piemēram, izveidojiet puķu statīvu no vecām automašīnas riepām. Paņemiet trīs riepas, nokrāsojiet tās katru savā krāsā un novietojiet vienu uz otras. Pa vidu ieberiet mēslojumu un iestādiet, piemēram, kādu nokarenu augu.

Koncentrējieties uz vienkāršību
Kad iegādājaties savam dārzam sēklas un stādus, izvēlieties trīs vienas un tās pašas šķirnes augus. Ņemiet vērā - jo lielāka dažādība, jo lielāks haoss. Un dārzā haoss nav nepieciešams. Augu grupām dārzā bieži vien ir lielāka ietekme nekā atsevišķiem augiem, tādēļ vienmēr stādiet kopā vienādas sugas augus! Izveidojiet saskaņotu laukumu vai izvietojiet augus gar dārza apmali, lai izveidotu harmonisku krāsu turpinājumu. Tas ir vienkārši, bet efektīvi!

Atbrīvojies no veciem, apnikušiem augiem
Esiet nežēlīgs, un, ja Jums ir augi, kas sen vairs nepriecē, atbrīvojieties no tiem! Tā vietā izvēlieties jaunas šķirnes, kas spēs priecēt ikreiz, kad uz tām paskatāties. Ticiet - veicot radikālas izmaiņas dārzā, jūs brīnīsieties, kādēļ nedarījāt to jau ātrāk