Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Foto: Skaistie dārzi 2015. Viesos pie Beņķu ģimenes Dobelē

Redakcija
Redakcija
Ja jums kādreiz nākas doties uz Dobeles pusi, tad noteikti piestājiet Liepu ielā 5, kur mitinās kāda ļoti jauka, strādīga un ārkārtīgi viesmīlīga latviešu ģimene- Līga un Aivars Beņķi, kas paralēli ikdienas darbam, apsaimnieko arī savu "Skaisto un parkatisko ideju dārzu", kur padomāts pilnīgi par visu. Līdzās krāšņajam daiļdārzam, saimnieki ierīkojuši arī burvīgu atpūtas zonu, kurā svarīga vieta atvēlēta Aivara paša darinātam grilam, kurš vēsos vakaros kalpo arī kā āra kamīns. Brīnišķīga ideja, kuru tā vien gribas "nošpikot". Kaut gan saimnieki to nebūt neliedz un labprāt dalās savā pieredzē un mākslā saimniekot. Un tās nu viņiem netrūkst. Jo bez košumdārza, šeit iekopts arī paliels sakņu dārzs un siltumnīca, kur netrūkst absolūti nekā. Ir pat interesanti aizjūras augi. Un, protams, kūpinātava. jo kā gan kārtīgs latvietis var iztikt bez smeķīga gaļas gabaliņa!

Taču arī tas nav viss. Ne tikai dārzs ir apskates un iepazīšanas vērts. Tikpat interesanti bija iepazīties ar pašiem dārza saimniekiem- tik jaukus, inteliģentus un veselīga humora pilnus cilvēkus, kas turklāt sader kā cimds ar roku, nemaz tik bieži nenākas sastapt. Viņu klātbūtne liek atplaukt un sajusties kā senam draugam, ikvienam, kurš šeit nonācis. Tāpēc sagaidiet pavasara ziedu plaukumu un dodieties aplūkot vienu no Latvijas skaistākajiem dārziem un iepazīties vismilīgākajiem saimniekiem. Viņu māju jūs atpazīsiet pēc neparastajiem, apbrīnas vērtajiem vārtiem, kuros zied akmeņi.

Foto: Iveta Apškrūma, epadomi.lv

Vairāk par Beņķu ģimeni uzzināsiet jau pavisam drīz raidījumu cikla "Divpadsmit dārzu maģija" 4 sērijā, kas tapis Epadomi TV sadarbībā ar Astrocentru. Uz tikšanos!