Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Kādi ziedi sader ar rozēm? Ceļvedis, kas palīdzēs izvēlēties ziedus 8. martā

Redakcija
Redakcija

Nevar noliegt – rozes ir pasaulē populārākā ziedu šķirne. Liela daļa cilvēku izvēlas iegādāties rožu pušķi, lai izteiktu jūtas saviem partneriem. Galu galā – skaisto ziedu nereti asociē tieši ar mīlestību un romantiku.

Taču rozes ir izcila dāvana ne tikai tavam sirdsāķītim. Ja papildini tās ar citiem ziediem, tad iegūsti pušķi, kas piemērots teju ikvienam. Vienalga, vai vēlies pārsteigt savu mammu, tēvu, kolēģi, draugu, skolotāju vai jebkuru citu savā dzīvē nozīmīgu cilvēku, skaists pušķis ir lieliska dāvana.

Raksta turpinājumā skaidrojam, kādus ziedus labāk pievienot rožu pušķim.

Klematis

Ja neesi ziedu eksperts, tad, iespējams, nemaz neesi dzirdējis par klemati, taču skaistais zieds lieliski sader kopā ar rozēm. Kāpēc? Tā kā rozei ir garš kāts, klematis, kas ir krietni īsāks, var to paslēpt.

Mazziedu klemetis, turklāt, ir arī smaržīgs, izturīgs un noturīgs pret slimībām. Ja esi nolēmis veidot pušķi no rozēm un klemata, tad pievieno vēl papildu zaļumus, lai pušķis būtu vizuāli pilnīgāks.

Krizantēmas

Ja meklē ziedus, ko pievienot rozēm, tad krizantēmas neliks vilties. Skaistā kombinācija ir izcili piemērota priecīgu notikumu svinēšanai. Turklāt, šāds krāsains pušķis izskatīsies burvīgi gan uz galda, gan citviet interjerā.

Ļoti bieži rozes ar krizantēmām izvēlas Valentīndienā, taču tas nenozīmē, ka nevari iepriecināt sevi vai citus ar skaisto pušķi citās svētku reizēs. Mūsu ziedu bāzē atradīsi rozes un krizantēmas visdažādākajās krāsās. Vienalga, vai priekšroku dod dzelteniem, oranžiem vai rozā ziediem, nav šaubu, ka tie izskatīsies fantastiski.

Neļķes

Latvijā joprojām valda maldīgs priekšstats, ka neļķes ir bēru ziedi. Lai gan agrāk neļķes patiesi izmantoja mirušo pieminēšanai, mūsdienās daudz kas ir mainījies. Citviet pasaulē skaistos ziedus jau ilgstoši apjūsmo un izmanto visdažādāko svētku svinēšanai, tostarp, kāzu, dzimšanas dienu, gadadienu un daudzu citu notikumu atzīmēšanai.

Ielūkojoties ziedu nozīmēs, atklāsi, ka neļķes – tāpat kā rozes – simbolizē mīlestību un valdzinājumu. Tieši tāpēc šo abu ziedu kombinācija ir tik lieliska romantiska pušķa veidošanai. Izsmalcinātās neļķes mēdz būt dažādās krāsās, taču sarkanā un rozā parasti ir iecienītākā izvēle.

Tulpes

Īpaši pavasarī aktuāli kļūst tulpju un rožu pušķi. Līdzīgi kā ar neļķēm, šo ziedu kombināciju visbiežāk asociē ar romantiku. Tomēr tā var būt burvīga dāvana arī citiem saņēmējiem. Tā kā tulpes ir pieejamas visdažādākajās krāsās, pušķi var itin viegli pielāgot savām vajadzībām.

Piemēram, ja vēlies iepriecināt savu skolotāju, tad vari apvienot rozā tulpes ar baltām rozēm. Ja vēlies iepriecināt draudzeni, tad pasniedz dzeltenas tulpes savienojumā ar rozā rozēm. Iespēju ir ļoti daudz! Atliek vien izvēlēties sev tīkamāko variantu.

Ja šķiet, ka starp rozēm un tulpēm ir tukša vieta, tad iesakām izmanto zaļumus, lai to aizpildītu.

Eikalipts

Joprojām neesi pārliecināts, kādi ziedi labāk sader ar rozēm? Dodot priekšroku pašlaik populārajam eikaliptam, nekad nenošausi greizi.

Lai gan eikalipts ir dabisks kaitēkļu atbaidīšanas līdzeklis, tam ir arī brīnišķīga smarža. Tieši tāpēc nereti svecēm un smaržkociņiem pievieno eikaliptu. Tas, turklāt, arī rada nomierinošu efektu. Pievienojot rožu pušķim eikaliptu, tavas mājas piepildīs brīnišķīgs aromāts.

Taču lieliskā smarža nav vienīgā eikalipta priekšrocība. Zaļais augs rožu pušķim arīdzan var piešķirt papildu apjomu.

Meklē rožu pušķi kādam īpašam notikumam? Florexshop.lv ziedu bāzē pieejami ne tikai ziedi kastē, bet arī daudz un dažādi pušķi, kas padarīs ikvienus svētkus vēl jaukākus.