Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Lai iegūtu ziedus līdz 8.martam, stādīt jāsāk jau novembrī

Redakcija
Redakcija

Lai iegūtu ziedus līdz 8.martam, stādīt jāsāk oktobrī- novembrī. Puķu podos ar diametru 12-15 cm stāda uzreiz trīs sīpolus (tulpju uzziedināšanai jāizvēlas lieli, pieauguši puķu sīpoli 3-4 cm diametrā , savukārt hiacintēm- 4-5 cm diametrā). Stādīšanas dziļums- 3-4 cm. Augsnei jābūt attiecībā 2:2:1: 2 daļas velēnu zemes, 2 daļas trūdzemes un 1 daļa tīra smilts. Poda dibenā jāveido drenāža, ievietojot tur oli vai māla lauskas gabaliņu. Jāskatās, lai sīpols būtu ievietots podā pareizā virzienā- sīpola plakanā puse nedrīkst būt virzīta poda iekšienē, bet gan uz poda sieniņas pusi. Šādi ievietots sīpols izdzīs pirmo lapu, kas būs vērsta uz āru. Tādējādi puķe podiņā izskatīsies gan skaistāk, gan dekoratīvāk.

Podā virs augsnes jābūt redzamiem 1-2 cm no sīpola. Izstādītie sīpoli jāuzglabā labi ventilējamā pagrabā (telpā) pie gaisa temperatūras 6-8˚С. Podiņu virsmas labāk pārsegt ar sūnām vai apbērt ar smiltīm. Laistīt nav nepieciešams. Dzinumi parasti parādās 40- 50 dienas pēc sīpolu iestādīšanas. Kad sīpoli apsakņojas un dzinumu augstums sasniedz 5-6 cm, podiņus var pārnest uz telpu, kurā tiks uzziedināti ziedi. Ja gribat ziedus līdz 8.martam, podiņi jāiznes ne vēlāk par 23-28 aprīli.

Pirmajās uzziedināšanas dienās augi jāpaslēpj no saules gaismas. lai tie pamazām pierastu pie tās. Pirmās divas dienas temperatūrai jābūt 12-13˚С, pēc tam 22-24˚С. Ziedošiem augiem temperatūrai jābūt 8-10˚С. Šādas temperatūras svārstības var panākt, pārvietojot augus uz palodzes, attiecīgi tuvāk un tālāk no apkures elementiem. Jālaista augi regulāri, taču ļoti uzmanīgi, ūdeni lejot pie poda malas, lai tas neiekļūtu sīpoliņā, citādi sīpols sāks pūt un augs aizies bojā.

Pēc ziedēšanas podus atstāj saulē līdz pilnīgai auga veģetatīvās daļas atmiršanai. Pēc tam tos pārnes uz pagrabu. Laistīšana jāpārtrauc pakāpeniski.
Jūlijā sīpoliņus izņem no podiem, notīra no zemes un uzglabā kā parasti. Nākošo uzziedināšanu var veikt tikai pēc 2-3 gadu izstādīšanas atklātā laukā.

Vēlam jums veiksmi un sagaidīt pavasari starp krāšņiem ziediem!