Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Naudas aizdevumi internetā: 5 noderīgi padomi, kas jāņem vērā kredītņēmējiem

Redakcija
Redakcija

Ja tev nepieciešams naudas aizdevums dzīvokļa remontam, mašīnas iegādei vai citiem neplānotiem vai plānotiem izdevumiem, kreditētāju piedāvātās iespējas privātpersonām ir ļoti plašas. Vari izvēlēties apmeklēt kreditētāja klientu apkalpošanas centru, vai gluži pretēji – pieteikties un saņemt aizdevumu internetā. Klientu uzticēšanās ne-banku kreditētājiem ir attīstījusi virkni mūsdienīgu un inovatīvu kreditēšanas pakalpojumu. Tāpēc privātpersonu kreditēšana vairs nav iedomājama tieši bez naudas aizdevumiem internetā, kuri piedāvā ērtu, vienkāršu un ātru pieteikumu aizpildīšanu, izskatīšanu un aizdevumu pārvaldīšanu internetā. Ja arī tu gatavojies noformēt aizdevumu internetā, iepazīsties ar 5 noderīgiem padomiem par kredītu noformēšanu un saņemšanu online!

Izvēlies uzticamu aizdevēju
Tavs pirmais uzdevums, izvēloties naudas aizdevumu internetā, ir izvērtēt piedāvājumu un izvēlēties uzticamu kreditētāju. Kredīta noformēšana ir saistību uzņemšanās, tāpēc pret to ir jāizturas ar atbildību. Pirmkārt, apdomā, vai tevis izvēlētajai kredītiestādei ir laba reputācija. Iespējams, esi dzirdējis pozitīvas, vai, gluži pretēji - negatīvas atsauksmes par konkrēto uzņēmumu. Otrkārt, noskaidro, cik ilgi un ar kādiem panākumiem aizdevējs darbojas Latvijas tirgū, lai saprastu, vai esi gatavs uzņemties īstermiņa vai ilgtermiņa finanšu saistības ar konkrēto uzņēmumu. Treškārt, aptaujā savus ģimenes locekļus vai draugus, lai uzzinātu, kāda ir bijusi viņu līdzšinējā pieredze.

Izvēlies piemērotāko aizdevuma veidu
Naudas aizdevums internetā tev var tikt izsniegts visdažādākajiem nolūkiem. Taču, pirms noformē aizdevumu, izvērtē kāda veida kredīts tev ir vispiemērotākais. Tādējādi saņemsi naudas aizdevumu, kura piedāvātie nosacījumi – aizdevuma apmērs, termiņš, atmaksa, procentu likme - ir atbilstoši tieši tavām vajadzībām. Populārāko naudas aizdevumu veidu vidū ir patēriņa kredīts, auto kredīts un pārkreditācija. Taču ne-banku aizdevēji piedāvā arī tādus aizdevumu veidus kā kredītlīnija, kurus ir iespējams izmantot visdažādāko tēriņu segšanai (neierobežotas izmantošanas iespējas).

Aizņemies atbildīgi
Atbildīga aizņemšanās ir viens no svarīgākajiem aspektiem, lai izvairītos no nepatīkamām situācijām nākotnē. Protams, aizdevēji izvērtē katru kredīta pieteikumu individuāli, pirms lēmuma pieņemšanas par aizdevuma piešķiršanu. Taču arī tavs uzdevums ir izvērtēt, pirmkārt, cik liela aizdevuma summa tev patiesi ir nepieciešama. Otrkārt, kā plānotais aizņēmums un tā atmaksa ietekmēs tavu finanšu situāciju. Proti, veic aprēķinu, lai noskaidrotu, vai plānotais ikmēneša maksājums netraucēs tev segt citus ikdienas izdevumus. Šāds aprēķins tev palīdzēs noskaidrot, vai aizdevumu varēsi apmaksāt laikus!

Salīdzini piedāvājumus
Iespējams, ka piemērotākā piedāvājuma izvēlēs laikā tevi būs uzrunājuši vairāki aizdevēju piedāvājumi. Lai izvēlētos patiesi labāko, līdz ar aizdevēja reputācijas un piemērotākā aizdevuma veida izvērtēšanu, neaizmirsti arī salīdzināt šos piedāvājumus savā starpā. Salīdzini, kāda ir piedāvātā aizdevuma summa (minimālā un maksimālā), aizdevuma atmaksas termiņš, GPL, ikmēneša maksājuma apmērs, kā arī ķīlas vai galvojuma nepieciešamība (patēriņa kredīta gadījumā). Nereti aizdevēju piedāvājumi sākotnēji var šķist līdzīgi, taču ne vienmēr tas tā ari būs. Šāda salīdzinājuma veikšana ļaus tev atrast izdevīgāko piedāvājumu tieši tavu izdevumu segšanai.

Pievērs uzmanību aizdevuma noformēšanas izmaksām
Noslēdzošais, taču ne mazāk svarīgais, ieteikums ir aizdevuma izsniegšanas nosacījumu izvērtēšana. Pirms piesakies aizdevumam, izvērtē kredīta noformēšanas izmaksas, kā arī to, vai konkrētais kredīta veids vai piedāvājums neslēpj kādas slēptas izmaksas. Lieku reizi pārliecinies, kādas ir tevis izvēlētā piedāvājuma noformēšanas izmaksas (ja tādas ir), komisijas maksa un maksājumi par naudas izmaksu uz kontu. Ja konstatē, ka dažādas ar naudas aizdevuma noformēšanu izmaksas ir pārāk augstas, iespējams, ir nepieciešas izvēlēties citu piedāvājumu, kas šādas izmaksas neparedz.