Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Kādu suni izvēlēties? Iepazīsimies- rīzenšnaucers

Redakcija
Redakcija

Rīzenšnaucers jeb milzu šnaucers ir Vācijā izselekcionēta suņu šķirne, kuras oficiālais sākums datēts ar 1911.gadu, kad šķirnes pirmais pārstāvis ierakstīts ciltsgrāmatā. Latviskojot šā suņa nosaukumu, viņu varētu dēvēt par "dižpurni", kas vistiešāk atbilst gan oriģinālnosaukumam, gan suņa raksturīgajai galvai.

Milzu šnaucers ir liela auguma (suns skaustā 60 līdz 70 cm, kuce- 60 līdz 65 cm augsta; svars 35 līdz 50 kg), spēcīgs, izturīgs, kopskatā ļoti impozants. Savu spēku suns atbilstoši straujajam temperamentam allaž gatavs likt lietā, tādēļ ir daudzpusīgi izmantojams. Taču ļoti jūtīgiem, viegli satraucamiem cilvēkiem nav ieteicams iegādāties milzu šnauceru. Tāpat vajadzētu atturēties arī tiem, kas nevēlas ar suni nopietni nodarboties, lai attīstītu dzīvniekā viņa iedzimtās spējas. Šnaucera savdabīgais raksturs viņu ir paglābis no ļaunā likteņa, kāds suni var piemeklēt- viņš nav kļuvis par modes suni.

Milzu šnaucers ir ļoti pieķēries un uzticīgs gan savam saimniekam, gan savai ierastajai apkārtnei. Ļoti mīl bērnus, kurus droši var atstāt šā suņa uzraudzībā; viņš arī neuzbrūk maziem sunīšiem. Izņemot gadījumus, ja suns jūt, ka saimnieks tiek apdraudēts. Tādos brīžos citādi draudzīgais milzu šnaucers kļūst nikns un draudīgs.

Toties, kā jau iepriekš minējām, ar viņu nopietni jāstrādā. Dresētājam jābūt stingram, saprātīgam, savā rīcībā loģiskam, taču bez liekas bardzības, jo suns ir visai stūrgalvīgs un grūti atradināms no iemaņām, kurās reiz ieņēmies.
Pareizi izaudzināts, šis suns sagādā savam saimniekam daudz prieka.

Ļoti labi rīzenšnaucers iederēsies gan dzīvoklī, gan privātmājā. Vienīgais nosacījums- to nav ieteicams turēt piesietu ķēdē. Suns būs labs sargs tikai tajā gadījumā, ja varēs brīvi pārvietoties pa visu teritoriju.