Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Kādu suni izvēlēties? Iepazīsimies- dalmācietis

Redakcija
Redakcija

Dalmācietis pieder pie senas šķirnes, augumā lielāks par vidējo, balts ar stingri reglamentētiem melniem vai tumši brūniem plankumiem. Spalva īsa, gluda, mīksta, cieši pieguloša. Šī ir visā pasaulē samērā reta suņu šķirne, taču ļoti mīlēta un cienīta sava cēlā izskata un jaukā rakstura dēļ. Ne velti filmā "101 dalmācietis" ļaunā Kruela vēlējās kažociņu tieši no karaliskā izskata dalmāciešiem.

Dalmācietis patiešām piestāvētu kāda karaļa pils greznajiem apartamentiem vai vismaz lepnas privātmājas viesistabai. Paskatieties uz viņa cēlo, iznesīgo gaitu, dekoratīvo izskatu, un jums šķitīs, ka šis suns nekam citam, kā vien greznībai, nav piemērots.

Taču daudzās valstīs tieši dalmācieti uzskata par universālu suni, kuru izmanto vieglu kravu pārnēsāšanai, sakaru dienestam, apsardzei, medībām, neredzīgo pārvadāšanai un pat par ugunsdzēsēju palīgu ugunsgrēka gadījumos.

Pēc dabas dalmācietis ir temperamentīgs, tomēr viegli vadāms, ja to dara pareizi. Jāņem vērā, ka dalmācietis ir suns ar raksturu; viņš ir personība, kas, nesaņemot pienācīgu audzināšanu jau no kucēna vecuma, var kļūt ļauns un agresīvs, vai arī tieši pretēji- kautrīgs un nervozs.
Turpretī, ja jūs jau no paša sākuma daudz laika veltīsiet sunim, izrādot ne tikai mīlestību, bet arī rakstura stingrību (sunim jau no sākta gala jāsaprot, ka noteicējs esat jūs), tad iegūsiet sev brīnišķīgu, gudru un uzticamu draugu, kas vienmēr centīsies atrasties jūsu tuvumā.
Dalmācietim patīk cilvēku sabiedrība; viņš labprāt pavada laiku arī kopā ar bērniem.

Jūs varat iemācīt dalmācietim būt draudzīgam arī ar svešiniekiem, taču varat arī iegūt labu sargsuni. Viss atkarīgs no tā, kas jums vajadzīgs.
Dalmācietis ir drosmīgs, ātrs, apķērīgs, ar īpašu gudrību apveltīts, bet galvenais raksturā līdzvarots suns. To var viegli turēt arī pilsētas dzīvoklī.