Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Kā pareizi paņemt rokās dažādus dzīvniekus

Daudzi cilvēki iegādājas dažādus mīļdzīvnieciņus saviem bērniem par prieku, tacu ne visi zina, kā tos pareizi paņemt rokās.

Piemēram , trušus nekādā gadījumā nedrīkst celt aiz ausīm. Tā var satraumēt dzīvnieciņu: tiek nospiesta diafragma un viņam ir grūti elpot. Tos ceļ, saņemot muguras ādu vietā krietni zem pakauša.

Daudzi domā, ka kaķi jaņem aiz skausta, taču tas nav pareizi. Kaķis jāņem, roku paliekot zem viņa ķermeņa priekšējās daļas. Tieši tāpat jāņem rokās kucēni.

Mazos kanārijputniņus ņem ar vienu roku no augšas tā, lai putniņš atrodas plaukstā.

Peles jāņem ar diviem pirkstiem aiz skausta

Tagad dažiem par mājdzīvniekiem kļuvušas arī čūskas. Tā jāņem pie galvas pamatnes, nedaudz zem žokļiem saspiežot ar īkšķi un rādītājpirkstu. Čūska apvijas rokai, tacu nespiež.

Jūras cūciņa jāņem rokās ļoti uzmanīgi tā, lai viena roka šķērsām aptver cūciņas ķermeni no augšas zem priekšējām ķepiņām. Tajā pašā laikā ar otru roku jūras cūciņu pietura no apakšas zem vēderiņa.