Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Kādu suni izvēlēties? Iepazīsimies- angļu kokerspaniels

Redakcija
Redakcija

Angļu kokerspanielam droši vien nemaz nav nepieciešams ieteikums, viņš pats ir savas šķirnes vislabākā reklāma. Lielais vairums tos būs redzējuši arī izstādēs un iemīļojuši jautro, piemīlīgo suņuku, kas neļauj nevienai sirdij palikt vienaldzīgai.

Taču...piemīlīgais izskats var būt mānīgs. Izvēloties par savu draugu angļu kokerspanielu, jāņem vērā, ka šīs šķirnes suņi var kļūt ļoti agresīvi, ja tos pareizi neaudzina un nevelta pietiekami daudz laika sunīša apmācībai. Pie kam angļu kokerspaniela agresija var izpausties ne tikai pret citiem suņiem vai svešiniekiem, bet arī pret pašu saimnieku. Visnaidīgākie parasti ir suņi ar zeltainu apspalvojumu. Melnie un raibie kokerspanieli ir miermīlīgākas dabas. Tas izskaidrojams ar spalvas pigmenta melanīna bioķīmisko saistību ar dopamīnu un citām smadzeņu ķīmiskajām vielām, kas palīdz kontrolēt agresīvu uzvedību.



Dresūrai padodas samērā grūti, jo ir diezgan ietiepīgs un stūrgalvīgs, tomēr ar pacietību panākumi būs garantēti. Ja suns būs pareizi audzināts, tam netrūks ne maiguma ne pakļāvības savam saimniekam.
Suns ir ļoti kustīgs, draiskas dabas, piemērots medībām. Kustīguma ziņā spaniels var sacensties ar kaķi. Turēšanai pilsētas apstākļos gan nav īpaši ieteicams, jo šim sunim nepieciešams izskrieties. Atstāts dzīvoklī viens, kokerspaniels var stundām ilgi riet vai gaudot, tādējādi izrādot savu nepatiku pret vientulību.

Daudzās valstīs kokerspanieli, pateicoties savai gudrībai, labajai ožai un redzei, tiek apmācīti narkotiku meklēšanai, kā arī arī pēc zemestrīcēm izdzīvojušo cilvēku atrašanai drupās.



Spanielam ir tik garas un noļukušas ausis, ka, dodot sunim ēst, tās nākas pacelt uz augšu un atsiet, citādi ausis mērksies ēdientraukā. Garās ausis ir arī iemesls samērā biežām ausu infekcijām. It sevišķi vasaras periodā ausis regulāri jāpārbauda, jo tajās var iemājot ērces, ieķerties dadži vai augu sēklas, kas var izraisīt sunim dzirdes problēmas vai pat padarīt to kurlu.

Vēl svarīgi zināt, ka, iegādājoties kokerspanielu, īpaši jāpievērš uzmanība tā ēdienkartei, jo šie suņi ir ļoti rijīgi un ātri var aptaukoties. Pārbarot tos nav vēlams.