Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Kādu suni izvēlēties? Iepazīsimies- Amerikāņu kokerspaniels

Redakcija
Redakcija

Spaniels, kā zināms, kopš seniem laikiem bijis medību suns, bet mazie amerikāņu kokeri īstenībā uzskatāmi par dekoratīvajiem suņiem, savu saimnieku rūpīgi koptiem un lolotiem mīluļiem. Ne jau velti tie iekarojuši vietu arī suņu izstādēs.

Ikvienam, kas grib iegādāties kokerspanielu, tomēr jau priekšlaikus jāzina, ka daudz pūļu būs jāveltī sunīša kažoka kopšanai, jo garā, zīdainā spalva piešķir sunim skaistumu un efektīgu izskatu vienīgi tad, kad ir tīra, spoža un labi izsukāta. Rudenī sunīša sakopšana varētu aizņemt daudz vairāk laika, jo šajā periodā, dzīvnieciņu izvedot pastaigā, suņa garspalvainais kažoks netiks pasargāts no dubļiem.

Amerikāņu kokers ir mazākais spanielu ciltī. Šķirne iegūta ilgas selekcijas rezultātā. Sunīši ir gudri, piemīlīgi, paklausīgi, temperamentīgi un jautri, labi padodas dresūrai, kā arī nav izvēlīgi barībā. To ķermeņa garums sasniedz 38cm. Kaut arī pārvērsti par dekoratīviem greznumsuņiem, kokeri nenieka nav zaudējuši no savām mednieka dotībām, drosmes un izturības. Šie zemo, nokareno ausu un vidēji garo purniņu īpašnieki dzīvo aptuveni desmit līdz vienpadsmit gadus.



Ja izvēlēsieties šo suni par savu draugu, būsiet ieguvuši uzticamu sabiedroto, kas jutīs jūsu garastāvokļa maiņu- priecāsies kopā ar jums un mēģinās mierināt skumju brīžos. Amerikāņu kokers ļoti mīl bērnus un stundām ilgi var skraidīt kopā ar tiem un rotaļāties. Pat, ja dzīvojat pilsētas dzīvoklī, varat iegādāties šo sunīti- viņš neskums arī slēgtās nelielās telpās. Jebkurā vietā suns būs aktīvs un dzīvespriecīgs, piedevām vēl arī labs sargs jūsu mājoklim.



Tomēr neuztveriet angļu kokeru kā skaistu rotaļlietu. Tas ir pietiekami nopietns suns, kas gan ciena savu saimnieku, tomēr bez attiecīgas dresūras var kļūt nepaklausīgs, bailīgs un pat agresīvs.

     [+] [-]

, 2011-07-07 14:49, pirms 13 gadiem
Nu, gan dikti mīļi draudziņi

     [+] [-]

, 2011-08-08 23:26, pirms 13 gadiem
skaistuļi!!!

     [+] [-]

, 2011-08-11 13:39, pirms 13 gadiem
Vai ir pasaulee kaads skaistaaks suns par amerikaanju kokerspanieli? Sirzhu lauzeejs.

     [+] [-]

, 2011-10-25 18:19, pirms 13 gadiem
Man bija šāds suns-kucīte,nodzīvoja 15 g.un 1 mēn.vēl tagad viņa ir mana mazā mīļā meitiņa un es visu laiku vēl gribu viņu redzēt,liekas,viņu ļoti mīlēju,bet varēju vairāk kopt,jo tas ir sunītis,kurš jāķemmē un jāapmeklē frizieris,ja ir tāda iespēja.Ar viņu vēlreiz uzzināju,kas ir mīlestība un uzticība neko neprasot pretī...