Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Palīdzēsim dzīvnieku patversmēm!

Lai palīdzētu visneaizsargātākajiem – pamestajiem un noklīdušajiem dzīvniekiem, 18. un 19. septembrī izstāžu centrā Ķīpsalā izstādes “Pet Ekspo 2010” laikā ikviens, kam rūp četrkājaino liktenis, tiek aicināti ziedot dažādas nepieciešamas lietas trīs dzīvnieku patversmēm – Rīgas dzīvnieku patversmei Līčos, Slokas dzīvnieku patversmei un Juglas suņu patversmei.

Šobrīd, Līču, Slokas un Juglas dzīvnieku patversmēs kopā mīt aptuveni 300 dzīvnieku, kas alkst mīļa glāsta un sirds siltuma. Bet cik tādu nelaimīgu dzīvnieku vēl mīt citās patversmēs vai vienkārši klejo apkārt noklīduši, saimnieku pamesti un izsalkuši?

Patversmes iemītniekiem ir nepieciešama jebkāda palīdzība, bet jo īpaši noderēs avīzes, kartons, lietotas segas, palagi, dvieļi, galdauti, jakas un mēteļi dzīvnieku guļvietām. Vilnas šalles vai beretes lieliski var noderēt kaķu guļvietām. Tāpat noderēs arī pavadas un kakla siksnas suņiem, dezinfekcijas līdzekļi, metāla bļodas ēdienam un, protams, dzīvnieku barība pieaugušiem suņiem, kucēniem, kaķiem, kā arī griķi un rīsi.

Gatavojoties ziemas sezonai, nepieciešami salmi suņubūdām, siltināmais materiāls, arī dēļi, finieris, un citi būvmateriāli. Suņi mēdz sabojāt būdas, tādēļ tās laiku pa laikam ir arī jālabo. Piemēram, Juglas suņu patversmei ļoti nepieciešami dēļi, lai izgatavotu paliktņus suņu būdām. Iespējams, pārskatot savus remontu pārpalikumus mājās vai darbā, kas vienkārši stāv neizmantoti, ir iespējams tos ziedot! Lieti noderēs arī smiltiņas vai ēveļskaidas kaķiem, taču par šiem materiāliem gan labāk sazināties ar patversmēm un vienoties par to, kā tos atdot. Vairāk par dzīvnieku patversmēm: dzivniekusos.lv.

Ne visi, kuri vēlas palīdzēt dzīvniekiem, var aizbraukt uz Līčiem vai Sloku, tādēļ ikviens ziedotājs patversmēm domātās lietas varēs atstāt speciāli ierīkotā stendā, kas atradīsies Ķīpsalas hallē izstādē “Pet Ekspo 2010” pie centrālas ieejas.

“Latvijas lepnums” ieguvējs un Slokas dzīvnieku patversmes vadītājs Gints Mellers iesaka: “Ja gadās atrast suni vai kaķi, necenšaties to tūlīt nogādāt patversmē, jo tās šobrīd ir pārpildītas. Vislabāk būtu, ja dzīvnieciņu varat pieņemt savās mājās vai paši atrast tam piemērotu saimnieku”.

Taču pats galvenais visu patversmes darbinieku lūgums ir nepamest savus mājdzīvniekus, un, ja ir patiesa vēlme tikt pie jauna četrkājainā drauga, tad “adoptēt” kādu no patversmes suņiem vai kaķiem. Ticiet, šie dzīvnieciņi, to novērtēs!

Ja būs pietiekama ziedotāju atsaucība, arī turpmāk izstādes “Pet Ekspo” organizatori reizi gadā, dzīvnieku izstāžu laikā, palīdzēs vākt dzīvnieku patversmes iemītniekiem nepieciešamās lietas.

Papildu informācija:
Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore
Tālr.: 67065011, GSM: 29450037, e-pasts: inese.libere@bt1.lv

Dace Dambe, BT 1 sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: 67067525, GSM: 26410381, e-pasts: dace.dambe@bt1.lv

     [+] [-]

, 2010-09-14 00:53, pirms 14 gadiem
Palīdzēsim gan

     [+] [-]

, 2010-09-14 10:55, pirms 14 gadiem
Man arī tāds patversmes sunītis ir mājās.

     [+] [-]

, 2010-09-14 13:15, pirms 14 gadiem
Es gribētu sev tadu draudzinu, bet pārējie gimenes locekli nepiekrīt.

     [+] [-]

, 2010-11-25 01:04, pirms 13 gadiem
Pie manis jau vairāk kā gadu dzīvo patversmes suns. ļoti labs un uzticams draugs.