Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Dīvainākie un neparastākie pasaules dzīvnieki

Vai jūs ko tādu esat redzējuši? Un kā jums patīk? Tie patiešām eksistē- pasaules dīvainākie dzīvie radījumi.

Leafy Sea Dragon

Nosaukts kā pūķis ķīniešu mitoloģijā. Kad tas peld pa jūras zālēm pilno ūdeni, to nemaz nevar atšķisrt no parastas jūras zāles. Ķermensi ir zaļā, oranžā un zelta krāsā ar lapiņām līdzīgiem izaugumiem. Līdzīgi kā jūras zirdziņš arī jūras pūķis nēsā 150 – 200 olas. Lapotajiem jūras pūķiem nav ne zobu, ne kunģa, bet barojas no garnelēm. Austrālijā pazīstami kā Austrālijas jūras zirdziņi. Atrodami mierīgos un vēsos ūdeņos, kuru temperatūra ir 10 – 12 grādi.

Angora Rabbit

Angoras trusis ir mājas trušu šķirnes viens no veidiem ar savu garo, mīksto spalvu. Angoras trusis ir viens no senākajiem mājdzīvniekiem Turcijā , tomēr grūti ir kopt tā vilnu. Angoras truši Latvijā nav pārāk daudz.

Sloth

Sliņķi ir vidēji lieli zīdītāji, kas dzīvo Centrālajā un Dienvidamerikā. Tie ir visēdāji, var ēst gan mazus kukainīšus, gan ķirzakas, gan pumpurus un lapas. Sliņķis ir miermīlīgs radījums. Tas lēni pārvietojas ar lūpām sataustot un noplūcot pa lapiņai koku zaros.

Emperor Tamarin

Šis dzīvnieks nosaukts par Imperatoru Tamarinu dēļ savas līdzības ar vācu imperatoru Vilhelmu II. No sākuma tas bijis kā joks, bet nu jau pārtapis par dzīvnieciņa oficiālo nosaukumu. Šie tamarini dzīvo Amazonē, Peru, Brazīlijā. Tas ir pelēkos toņos ar dzelteniem un brūniem elementiem, tomēr visfascinējošākās ir tā baltās, garās ūsas.

Star-nosed mole

Zvaigžņdeguna kurmis ir mazs Amerikā sastopams kurmis. Tas dzīvo slapjās vietās un ēd mazus tārpus un insektus. Tas ir labs peldētājs. Kā jau visi kurmji arī šis sev rok garas šauras ejas. Savu zvaigžņveidīgo degunu ar 22 kustīgiem stariem tas izmanto, lai labāk sajustu, sataustītu sev ēdamo.

Proboscis Monkey

Pazīstams kā gardeguna mērkaķis. Tam ir sarkanbrūns apmatojums. Lai gan nav izskaidrojams, kāpēc viņiem ir gari deguni un kāda tiem nozīme, ir skaidrs, ka sieviešu pārstēves savas otrās pusītes izvēlas pēc deguna garuma – jo garāks, jo labāks. Tie pārtiek vairāk no dažādām lapām.

Axolotl

Aksolots ir viena no pazīstamākajām Meksikas līča salamandru sugām. Un tam nav nekāda sakara ar mutāciju. Mīt Mehiko ezera piekrastē. Tos tur kā mājdzīvniekus Japānā, ASV, Lielbritānijā, Austrālijā.

Aye-aye

Dzīvnieki ir radniecīgi Madagaskaras lemuriem. Tiem ir garš, tievs vidējais pirksts, ko tie izmanto līdzīgi kā dzeņi savu knābi. Tie koka dobumos izrubina un izsit caurumu un tad mēģina izdabūt kūniņas ārā.

Tarsier

Tarsiers ir mērkaķveidīgais ar garām kājām, smalkiem kauliem un lielām acīm. Pārtiek no insektiem. Tie ir nakts dzīvnieki, tomēr ar netipiski mazām acu zīlītēm. Tie parasti ir laupījums putniem un čūskām.

Pygmy Marmoset

Pigmejs ir viens no mazākajiem mērkaķīšiem pasaulē, kas dzīvo Kolumbijā, Peru un ap Ekvadoru. Tam ir dzeltenbrūns kažoks un gredzenā satīta aste, kas var būt tik pat gara kā pats dzīvnieciņš. Galvenokārt pārtiek no koku sulām.

Blobfish

Lāseszivs ir zivs, kas dzīvo dziļos ūdeņos, pašā dibenā, Austrālijā un Tasmānijā. Tas ir reti redzēts tādēļ, ka dzīvo tik dziļi, kur ir liels spiediens. Tādēļ arī tam nav muskuļu un tas ir želejveidīgs. Tas ir vieglāks par ūdens masu, kas tam ļauj peldēt pa ūdens grunti nepielietojot nekādu spēku. Ēd tas visu, kas peld garām.

     [+] [-]

, 2010-07-19 19:18, pirms 14 gadiem
nu neko

     [+] [-]

, 2010-07-19 19:26, pirms 14 gadiem
kas tie par briesmoņiem?

     [+] [-]

, 2010-07-19 20:36, pirms 14 gadiem
Blobfish simpatisks onkulis

     [+] [-]

, 2010-07-20 00:23, pirms 14 gadiem
ho ho ho

     [+] [-]

, 2010-07-20 11:03, pirms 14 gadiem
es gribētu to mazo pigmeju

     [+] [-]

, 2011-02-28 16:03, pirms 13 gadiem
073
Interesanti radījumi, par dažiem biju dzirdējusi.