Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Svece- ne tikai stilīgs interjera aksesuārs, bet arī līdzeklis labsajūtai

Redakcija
Redakcija

Sveces mājas interjerā iederas jebkurā gadalaikā, tāpat kā jebkurā gadalaikā tās ikvienu mirkli pārvērš maģiskā dvēseles tauriņu dejā. Vasarā, aizdegtas dārzā vai uz balkona, sveces piešķir īpašu nokrāsu vakara stundām , rudenī tās vieš mājīguma sajūtu, ziemā garantē svētku noskaņu, bet pavasarī dāvā saulainu prieku. Un ikvienā gadalaikā, uzliktas uz pusdienu vai vakariņu galda, piešķir jūsu mājoklim greznību un eleganci.

Mierīgs vakars pēc darbdienas beigām, smaržīga putu vanna vai laba vīna glāze- ir tik daudz iemeslu aizdegt sveci..
Gribas radīt mājīguma atmosfēru, nomierināt saspringtos nervus, iegūt mieru, ļauties sapņiem vai baudīt divatni? Visos šajos gadījumos nekas nevar būt labāks stimulators kā mirgojoša sveces liesmiņa.

SVECES KĀ INTERJERA AKSESUĀRI

Apjomīgas un smalkas, garas un īsas, klasiskas un izliektas- tās visas atradīs pielietojumu mājas interjerā. Un pat ja tās nav aizdegtas, tik un tā rotās māju kā brīnišķīgs interjera aksesuārs.

Lieliski izskatīsies viena vai vairākas dažāda augstuma sveces, kas ievietotas stikla vāzē un izdekorētas ar attiecīgās sezonas dabas elementiem kā, piemēram, krāsainām rudens lapām, čiekuriem, ozolzīlēm, gliemežvākiem, smiltiīm.

Jūs, protams, varat izmantot visdažādākos jau gatavus iegādātus svečturus, kuri veikalu plauktos atrodami neskaitāmās variācijās, taču varat arī izveidot to paši savām rokām, kas attiecīgajam dekoram piešķirs ne tikai papildus vērtību, bet arī īpašu auru un enerģētiku.

Interesents svečturis, kas ikvienam būs pa spekam, izgatavojams no visparastākā ābola. Izgatavošanas pamācību atradīsiet šeit.

Nebaidieties eksperimentēt un droši izmantojiet svečturu izgatavošanai dažādas sadzīvē vairs nevajadzīgas lietas, kā, piemēram, pudeles, burciņas, krūzītes. Vai arī, dodoties pastaigā uz mežu, salasiet interesantas dabas veltes, no kurām iespējams izveidot ne tikai neparastu, bet arī ļoti personisku svečturi,




AROMĀTISKĀS SVECES

Līdzās parastajām svecēm pastāv arī aromātiskās, kas pilda ne tikai interjera dekora, bet arī aromterapijas funkcijas. Tā, piemēram, lai iegūtu mieru un atslabinātos, noderēs sveces ar mandarīna, melisas, kumelīšu, bergamotes, pačūlijas, lavandas, ilang-ilng, majorāna un apelsīna aromātu.

Nogurumu acumirklī likvidēs koriandra, kokosrieksta, kanēļa un sandala sveču aromāti, bet, ja gribat izvairīties no stresa, aizdeziet greifrūta, neroli, bazilika vai rozes aromātisko sveci.

Savukārt enerģiju un svaigumu piešķirs citrona, priežu, eikalipta un melisas aromāti, bet mundrumu dos rozmarīna vai piparmētru sveces.

Ja ciešat no bezmiega, aizdedziet pirms gulētiešanas timiāna, mandarīna, lavandas vai kumelīšu aromātisko sveci.

Vairāk par aromātiem lasiet rakstā: Veiksmes un veselības aromāti tavai mājai un ofisam

Starp citu, arī parastu sveci itin viegli var pārvērst aromātiskajā, ja vien jums mājās ir nepieciešamā aromātiskā eļļa. Tādā gadījumā aizdedziet jebkuru sveci, ļaujiet tai kādu brīdi degt, lai sāk kusts vasks. Tad sveci nodzēsiet un pakususšajā vaskā iepiliniet dažus pilienus ēteriskās eļļas. Sekojiet līdzi tam, lai eļļa netrāpītu uz sveces dakts. Ļaujiet vaskam sacietēt, tad atkal varat sveci aizdegt.

SVEČU IZGATAVOŠANAS MATERIĀLS

Pēdējā laikā sveces visbiežāk izgatavo no parafīna, kaut gan daudzi joprojām dod priekšroku īstām vaska svecēm, kurām piemīt pašām savs dabīgs uni patīkams aromāts. Atšķirībā no parafīna svecēm, tās ir ārstnieciskas un labvēlīgi ietekmē mūsu veselību. Kā zināms, parafīns ir naftas blakusprodukts, tāpēc sveces, kas izgatavotas no šī materiāla, ja arī lielu ļaunumu nenodara, tad veselību noteikti neveicina. Un to nevajadzētu aizmirst.

Tāpēc, ja esat lieli sveču cienītāji un jums patīk raudzīties mirdzošajā sveces liesmiņā itin bieži, tad labāk tomēr izvēlēties dabīgā bišu vaska sveces.

Tāpat veselībai nekaitēs sveces, kas izgatavotas no palmu vaska. Turklāt tās atgādina īstus mākslas darbus, jau kausēšanas rezultātā veidojot neparastus un neatkārtojamus zīmējumus.

Veselībai nebūs kaitīgas arī tās sveces, kas gatavotas no glicerīna, stearīna, gēla vai taukiem.

Vienalga, kas būs aiz loga: silts vasaras vai ilgs, balta sniega pieputināts ziemas vakars, priecīgs pavasaris vai tumšs rudens- jebkurā gadījumā sveces radīs miera ostas un silta mājīguma sajūtu.

Raksta autore: Iveta Apškrūma