Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Barība tavam mīlulim

Barība tavam mīlulim
Foto: Iveta Apškrūma

Dzīvnieka barošanai ir ļoti būtiska nozīme. Svarīgi, lai Jūsu mīlulis saņemtu visas nepieciešamās barības vielas, jo no tā lielā mērā atkarīga arī viņa veselība.

Izvēloties gatavo barību, jāraugās, lai tā mājdzīvniekam garšotu, jo no dažiem pārdošanā esošajiem veidiem tas var atteikties un pat nepieskarties ēdiena traukam, rezultātā par barības iegādi būs lieki iztērēti līdzekļi un mīlulim būs jāpiemeklē cits piemērotāks ēdiens, tādēļ pirms iegādāties lētāko barību, jāpārdomā, vai tēriņi nesanāks lielāki, barību pērkot divreiz.

Suns un kaķis

Ja mājās ir gan suns, gan kaķis , tie iespējams var vēlēties kādreiz nogaršot otram paredzēto barību. Saimniekam būtu ieteicams to nepieļaut, jo katram dzīvniekam ir piemērota atšķirīga barība, kas iekļauj tam nepieciešamās vielas.
Piemēram, kaķiem paredzētā barība satur vielas, kas novērš urīntrakta slimības.

No barošanas veida bieži atkarīgs arī mīluļa apmatojuma izskats. Tātad, jo labāku barību dzīvnieciņš saņems, jo skaistāks būs viņa pūkainais kažoks un stiprāka veselība. Labāk izvēlēties sauso barību nekā zemas kvalitātes konservus, izņemot, ja vien barošanai neizvēlaties profesionālos konservus.

Kāmīši, jūrascūciņas, žurkas

Brīvā dabā, šie zvēriņi sameklē sev nepieciešamo barību, taču, atrodoties mājas apstākļos, tiem ir ierobežoti apstākļi, tādēļ grauzēja veselību ietekmēs saimnieka izvēle. Tikai no Jums pašiem būs atkarīgs tas, ko ikdienā ēdīs un kā jutīsies Jūsu mīlulis.

Kāmīšus, jūrascūciņas un žurkas nedrīkst barot ar treknu ēdienu. Barojot grauzēju ar veikalā iegādājamu barību, kas paredzēta konkrētajam zvēriņam, neliedz ļaut tam papildus našķoties arī ar svaigiem dārzeņiem un saknēm. Svarīgi, lai tiktu ievēroti pareizas barošanas nosacījumi un zvēriņa ikdienas ēdināšanā iekļauta tikai tam piemērota barība.

Putni

Putni parasti ēd vairākas reizes dienā. Tiem var dot arī plūkāt pienenes. Dažiem papagaiļiem garšos pelašķu lapas. Svarīgi, lai putniem netiktu dota sālīta barība, jo ta var radīt gremošanas traucējumus.
Nenotiesāto barību spārnotie mīluļi mēdz izmētāt, tādēļ, lai lieki neišķērdētu ēdienu, to būra trauciņā ieteicams bērt nelielielos daudzumos visas dienas garumā. Ja putniņam papildus dos dārzeņus, ko paknābāt, tas sauso barību dienas laikā būs ēdis mazāk, tāpēc pirms barošanas izvērtējiet, cik daudz barības tas varētu apēst.

     [+] [-]

, 2010-12-15 11:13, pirms 13 gadiem
Foto 'loti labs