Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


Izdegušu spuldzīšu izmantošana interjerā

Vai zinājāt, ka izdegušas spuldzītes ir šā brīža moderns interjera elements. Tāpēc nesteidzieties tās izmest laukā, jo, ņemot palīgā izdomu un dažas jau gatavas idejas jūs itin viegli vecās spuldzītes varat pārvērst par stilīgām un noderīgām lietiņām. Šādi rīkojoties, jūs ne tikai izdaiļosiet savu māju, bet arī palīdzēsiet ekoloģijas saglābšanā. Jautājums par atkritumu utilizāciju šobrīd ir sevišķi aktuāls un dizaineri pilnā sparā cenšas radīt interesantus abažūrus no konservu bundžām un brīnišķīgas mēbeles no metāllūžņiem. Kāpēc gan arī jums neiemēģināt savus spēkus šādā nedārgā, bet kreatīvā procesā?

Mini vāzītes ziediem



Sāksim no paša vienkāršākā- izmantosim ērto spuldzītes formu saimnieciskiem mērķiem un uztaisīsim piekaramo vāzi. Vispirms uzmanīgi, nepielietojot pārlieku spēku, vajadzēs nogriezt plāno metālu un izņemt cokola pamatni kopā ar visām "iekšām". Var no sākuma noskrūvēt cokolu, nogriezt tā pamatni un tad cokolu atlikt atpakaļ vietā. Tālāk nepieciešams uztaisīt pāris atvērumus metāliskajā korpusā (vienu otram pretī), caur kuriem jāizver tievu stieplīti. Pēc tam stieplītes gali jāsavieno, lai izveidotos cilpa, aiz kuras pakārt vāzīti. Pēc vēlēšanās stieplīti var aizvietot ar lentu.
Jau iepriekš jāpadomā par to, kur savu šedevru piekārsiet- uz balkona vai kāpņu margām, virs palodzes un tā tālāk (no tā atkarīgs, cik gara stieple būs nepieciešama piekāršanai). Kad vāzīte būs nostiprināta vajadzīgajā vietā, atliks vien tajā ieliet ūdeni un ievietot ziedus vai augus. Tie, kas vēlas, var izveidot vairākas šādas vāzītes un attiecīgi piekarinot, radīt skaistu kompozīciju.



Varat taisīt vāzīti uz paliktnīša. Šajā gadījumā nogrieztā cokola pamatne jānovieto zem vāzītes kā paliktnītis un jāpielīmē ar jebkuru stipru līmi.

Puķu podiņš- kašpo augiem



Ja vēlaties izveidot nelielu dzīvās dabas oāzi uz sava darba galda ofisā, automašīnā vai vienkārši izdaiļot savu māju, izlietotās spuldzītes būs īsti piemērotas šim nolūkam. Izgatavošanas tehnika ir ļoti līdzīga iepriekš aprakstītajām vāzītēm, taču par cik šajos puķu podiņos nebūs jālej ūdeni, tie nav obligāti jānovieto vertikāli. dizaineri iesaka spuldzītes novietot slīpā leņķī- gan izskatās interesantāk, gan augiem vietas vairāk. Iekšā ieberiet nedaudz augsnes un iestādiet kādu mazprasīgu augu, kuram galvenais atrasties gaismā un reizi pa reizei tikt aplietam.

Akvārijs



Ja jūsu īpašumā ir izdegusi paliela izmēra spuldzīte, varat izveidot kreatīvu akvāriju: nedaudz upes oļu, ūdens un miniatūru zivtiņu. Šāds akvārijs var būt jauka dāvana draugiem vai radiem- patīkams un negaidīts pārsteigums jeb dāvanas iepakojums, no kura zivtiņas tomēr kaut kad vajadzēs pārvietot uz ērtāku mājvietu. Kaut gan,, ja parūpējas par spuldžakvārija aprīkošanu ar skābekli un citām zivtiņām nepieciešamām lietām, var mēģināt mazās radībiņas atstāt uz dzīvi spuldzītē.

Garšvielu trauciņi

Nederīgas spuldzītes var viegli pārvērst simpātiskos sāls, piparu vai citu garšvielu vai tēju uzglabājamajos trauciņos. Šajā gadījumā spuldzes kakliņu notin ar auduma gabaliņu un lentu, kā kādreiz mūsu vecmāmiņas to darīja ar ievārījumu burciņām.

Skaistumlietiņas



Spuldzītes izskatās dekoratīvi, ja tās aplīmē ar putraimiem, kafijas pupiņām vai zirņiem. Varat mēģināt no šādām spuldzītēm izgatavot lampiņas, tikai vairs ne elektriskās, bet gan ar dzīvo liesmu: varat spuldzītē ieliet parafīnu un ielikt degli, izveidojot sveci vai ievietot iekšā jau gatavu svecīti.
Varat savas spuldzītes pārvērst par skaistiem brīnumputniem un iekarināt tos koku zaros dārzā vai kā papildinājumu mājas interjeram.

Durvju rokturis



Negaidīti, vai ne? Taču jūs nepārklausījāties. Ņemam spuldzīti un, kā parasti, nogriežam cokola pamatni. Uztaisām šķidro cementa šķīdumu, kuru, starp citu, var iekrāsot jebkādā krāsā, ielejam caur atvērumu šo šķidrumu spuldzītes iekšienē un ievietojam ar cepurīti uz iekšu garu skrūvi, kuru vēlāk varēs ieskrūvēt durvīs. Lai jūs nebaida gaisa burbulīši, kas veidojas roktura iekšpusē- šāda faktūra pat izskatīsies interesantāk. Viena nianse- cements cietēs ilgi, tāpēc apbruņojieties ar pacietību.

Lampas abažūrs



Ja dažādi kombinēt un stiprināt kopā vecās spuldzītes, var iegūt ļoti oriģināla izskata dienas vai naktslampiņas abažūru. jūsu fantāzijas lidojums pats pateiks priekšā šāda abažūra izgatavošanas tehnoloģiju.



Un būs patiešām jauki, ja vecās spuldzītes kļūs par jaunās paaudzes kreatīviem lampu abažūriem.

Eglīšu mantiņas



Šim nolūkam derēs jebkura lieluma un formas izlietotās spuldzītes. Atcerieties: ja rokas ir zelta- nav svarīgi, no kuras vietas tās aug! Tāpēc nekautrējieties- šeit derēs jebkura tehnika: apgleznošana, dekupēšana, līmēšana pie stikla (var izmantot saplīsušos eglīšu rotājumu).



Īpaši grezni izskatās spuldzītes, kuru iekšpusē tiek ievietoti mākslīgie ziedi, lietutiņš, spīgulīši un citas dažnedažādas sīkas lietiņas.

Rotaslietas



No mazām spuldzītēm (līdzīgām tām, kuras izmanto eglīšu virteņu lampiņām vai drošinātājiem) var izveidot amizantas rotaslietas: auskariņus, kulonus vai brelokus.

Tējkanna



Pavisam negaidīts, bet radošs piegājiens, pēc principa- saimniecībā viss noder, pat siltums, ko izstaro parasta spuldzīte! Pa to laiku, kamēr jūs lasāt grāmatu, brīnumtējkanna uzsildīs ūdeni tējai, pie kam ūdens temperatūra sasniegs 90 grādus pēc celsija. spuldzīti no ūdens atdala stikla krūze.

Tas, protams, nav viss, ko var izgatavot no izlietotām spuldzītēm. Sarakstu varētu papildināt vēl un vēl. Bet varbūt tieši jums ienāks prātā kāda interesanta ideja un jūs uztaisīsiet savu unikālo noderīgo lietiņu.

Vienvārdsakot, mēģiniet, pat, ja nekad agrāk neesat neko tamlīdzīgu darījuši- arī Noass bija amatieris, savukārt "Titāniku" būvēja profesionāļi.