Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:246, Did:0, useCase: 3


5 padomi lētākai mājdzīvnieka uzturēšanai

5 padomi lētākai mājdzīvnieka uzturēšanai
Atceries, ka lētāka būs sveramā barība – nevajadzēs lieki maksāt par iepakojumu.
Foto: Sofija

Ļoti daudzās ģimenēs ir viens vai vairāki mājdzīvnieki, kuru uzturēšana prasa laiku un naudu. Tā kā ietaupīšana šobrīd gandrīz visiem ir aktuāla, varbūt noder padomi mājdzīvnieku uzturēšanas izdevumu ekonomijai.

1. Ved savu mājdzīvnieku uz regulārajām apskatēm un profilaktiskajām potēm. Tādā veidā izvairīsies no liekiem tēriņiem, kas var rasties, ja Tavs mīlulis būs patiešām saslimis un tam būs nepieciešama reāla ārstēšana un profesionāļa palīdzība.

2. Atceries par ekonomiskajiem pārtikas iepakojumiem - rūpīgi izpēti veikalu piedāvājumu – varbūt dzīvnieku barībā ar vienādu sastāvu ir būtiskas atšķirības cenā tieši zīmola dēļ. Tomēr pirms mēģini savam mājdzīvniekam piedāvāt ko jaunu, vispirms iegādājies nelielu iepakojumu izmēģināšanai. Atceries, ka lētāka būs arī sveramā barība – nevajadzēs lieki maksāt par iepakojumu.

3. Ja Tavam mīlulim nepieciešams doties pie vetārsta, izpēti dažādu klīniku izmaksas. Noteikti atšķirsies cenas pilsētas centrā un nomalē. Tāpēc apsver, vai vari aizvest uz klīniku, kas atrodas nedaudz tālāk.

4. Mēģini ik mēnesi atlikt kādu naudas summu arī savam mājdzīvniekam. Ja gadīsies kādi neparedzēti apstākļi un Tavam mīlulim būs nepieciešama, piemēram, ārstēšana, iekrāta nauda noderēs.

5. Ja mīlulim nepieciešami jauni aksesuāri, būrītis vai kas cits, izpēti interneta sludinājumu piedāvājumus. Tur nereti var atrast vajadzīgo par ļoti izdevīgām cenām vai pat iemainīt pret kādu Tev vairs nevajadzīgu mantu. Tikai atceries – lietotas mantas pirms izmantošanas rūpīgi nomazgā, lai izvairītos no slimību pārnēsāšanas.

     [+] [-]

, 2010-05-30 16:12, pirms 14 gadiem
6.padoms - to,kas pašam negaršo, ārā nemest, bet atdot savam mājdzīvniekam - būs gan saimnieks ietaupījis, gan suns paēdis.

     [+] [-]

, 2010-06-08 14:09, pirms 14 gadiem
patiesībā, šādi, atdodot mājdzīvniekiem pārpalikumus, nav arī jāuztraucas, kur to visu mest...., viss jau būs apēsts.