Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Projekts „Bērni pielaiko karjeru” turpinās ar ceļojošu izstādi

Redakcija
Redakcija

Projektā „Bērni pielaiko karjeru” piedalījās astoņas Latvijā zināmas personības – basketbolists Kristaps Porziņģis, māksliniece Elita Patmalniece, pavārs un pasaules garšu pētnieks Mārtiņš Sirmais, aktrise Agnese Jēkabsone, raidījumu vadītāja Eva Ikstena, uzņēmējs Artis Daugins, dzīvnieku patversmes „Lauvas sirds” vadītāja Nora Brūdere, dziedātāja Agnese Rakovska. Šo personību paveiktais, gribasspēks un ieguldītais darbs spēj iedvesmot ikvienu.

Projekta laikā bērni un jaunieši tikās ar iesaistītājām personībām, kopā iepazina katra profesijas noslēpumus un šīs tikšanās vainagojās ar video stāstiem un fotosesiju. Rezultāts atspoguļots vizuāli pārsteidzošā ekspozīcijā „Bērni pielaiko karjeru”, ko pirmoreiz varēja iepazīt pasākuma „Liepājas Modes svētki” laikā augusta sākumā.

Ceļojošās izstādes mērķis ir motivēt bērnus un jauniešus pilnveidot savus talantus un spējas. Likt aizdomāties ikvienai ģimenei, kā viņi var palīdzēt savām atvasēm jau no mazotnes daudzpusīgi attīstīties un izkopt talantus, darot to, kas vislabāk izdodas un patīk.

Projektu organizēja estētikas izglītības studija bērniem un jauniešiem-„Liepājas modes un mākslas studija”. Tajā iesaistījās daudzas radošas un profesionālas personības un kompānijas. Procesu video iemūžināja radošā apvienība „Voyvi”, fotogrāfi Agris Kozlovskis un Emīlija Bogdānova radīja skaistas fotoattēlus. Par vizuāla tēla izveidi gādāja kompānijas „Omsa”, „Skaistuma asambleja”, „Ātrā frizētava” un „Ilzes make –up Studio un frizieri Zane Sukura. Izstādes vizuālo tēlu veidoja reklāmas aģentūra „RA.LV” sadarbībā ar „BLUE SHOCK RACE”.

Estētikas izglītības studijā bērniem un jauniešiem–biedrībā „Liepājas modes un mākslas studija” izglītojas bērni un jaunieši vecumā no 6 līdz 18 gadiem, apgūstot plašu un daudzveidīgu nodarbību klāstu. Studijas piedāvātā izglītības programma vērsta gan uz garīgu izzināšanu un pilnveidošanu, gan sevis pasniegšanas prasmju attīstīšanu, iepazīstot aktiermeistarību, skatuves un runas mākslu, apgūstot defilē un citas fiziskās aktivitātes.

Projekts „Bērni pielaiko karjeru” tiek rīkots ar Liepājas pašvaldības, Liepājas Kultūras pārvaldes, Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Ieeja izstādē ir bezmaksas. Izstāde koncertzālē būs eksponēta līdz 18. septembrim, savukārt pēc tam to būs iespēja skatīt Grobiņā, Pāvilostā, Durbē, Priekulē un Nīcā.