Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Maijā aicinām uz Augu aizsardzības dienu LU Botāniskajā dārzā

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 18. maijā, no plkst. 10.00 līdz 16.00 aicinām visus zinātkāros uz "Augu aizsardzības dienu"Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, kurā skolēni, piedaloties dažādās aktivitātēs, varēs izzināt dabas daudzveidību.

“Augu aizsardzības diena” būs iespēja darboties pašiem, ielūkoties augu iekšienē, uzzināt, cik tie ir dažādi, kādēļ tie ir jāsaudzē, cik tie ir noderīgi un daudz ko citu. Botāniskajā dārzā darbosies vairākas improvizētas brīvdabas „laboratorijas”: šūnu, augu uzbūves, botānikas, putnu, ķīmijas, augsnes, ūdeņu, kukaiņu un citas. Tajās interesenti kopā ar zinātniekiem un studentiem varēs nodarboties ar pētniecību, iepazīt dažādas dabas zinātnes un jauki pavadīt laiku. Būs arī iespēja doties pa dažādām tematiskajām izziņas takām, kā arī apskatīt Botānisko dārzu.

Pasākumā piedalīsies pārstāvji no LU Botāniskā dārza, LU Bioloģijas fakultātes, LU Ķīmijas fakultātes, LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra, Latvijas Botāniķu biedrības, Latvijas Ornitoloģijas biedrības, Pasaules Dabas fonda, un citām vienībām, kur nodarbojas ar dabas izzināšanu. Pasākums ir veltīts 18. maijā pasaulē atzīmētajai Augu aizsardzības dienai, kad cilvēki visā pasaulē tiek aicināti aizdomāties par dabas līdzsvaru, bioloģisko daudzveidību un tās nozīmi cilvēku eksistencē.

“Augu aizsardzības dienas” programma:

· Pļavas: Latvijas pļavu augu stāsti

· Eksperimenti dabā: kā slēpjas dzīvnieki

· Augu vairošanās un pavairošana: sēklas un veģetatīvā pavairošana

· Augu šūnas: šūnu dzīvības procesi, pielāgošanās videi, vairošanās

· Augu anatomija: audu veidi un funkcijas, augs zem mikroskopa

· Vērtīgās vielas augos: vitamīni un antioksidanti

· Botānika: augu putekšņi un sporas

· Latvijas augi un dzīvnieki: mežu un pļavu iemītnieki

· Kukaiņi: kukaiņi zālē, kokos un krūmos

· Putni: Putnu dziesmas

· Purvi: purva augi un dzīvnieki, sfagnu izmantošana

· Augsne: no kā barojas augi, augsnes sastāvs

· Ūdensaugi: to pielāgojumi dzīvei ūdenī un izmantošana

· Ūdens dzīvnieki: ūdens sīkbūtnes un kukaiņi, kuru attīstībai nepieciešams ūdens

· Jaunie dārznieki: augu audzēšana un to izmantošana

· Zivis Baltijas Jūrā: aizsargājamās un ēdamās

Ieejas maksa Botāniskajā dārzā: skolēniem 1.90 EUR.
Ieeja bez maksas: diviem skolotājam, kuri pavada klasi, pirmsskolas vecuma bērniem, bērniem ar īpašām vajadzībām, bērniem bāreņiem, papildus informācija par cenām LU Botāniskā dārza cenrādī: www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Tropu tauriņu mājas apmeklējums tagad pieejams ar ieejas biļetēm Botāniskajā dārzā bez papildu samaksas.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Aprīlī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā aprīlī: skolēniem – EUR 2.40, studentiem un pensionāriem – EUR 2,90, pieaugušajiem – EUR 3,90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: http://www.botanika.lu.lv/.