Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Pedagogus aicina uz konferenci „Lasītprasme digitālā laikmetā”

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 29.oktobrī, Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskais centrs (RIIMC) organizē konferenci „Lasītprasme digitālā laikmetā”, uz kuru aicināti pirmsskolu, sākumskolu un pamatskolu skolotāji. Konference notiks Rīgas valsts 3. ģimnāzijā no plkst. 10.00.

Bērnu un skolēnu lasītprasme un teksta uztvere ir kļuvusi par mūsdienu mācību procesa problēmu. Skolēni neiedziļinās teksta būtībā, neuzmanīgi lasa uzdevumu noteikumus un tas atsaucas uz mācību sasniegumiem. Šo problēmu konferencē aktualizēs Valsts izglītības satura centra pārstāve Ineta Upeniece.

Lasītprasmes sekmīgā apguvē liela loma ir dažāda veida lasītprasmes traucējumu atpazīšanai un novēršanai. Liepājas Universitātes mācībspēks un logopēde Baiba Trinīte konferences klātesošos iepazīstinās ar lasītprasmes traucējumu veidiem un izteiks ieteikumus skolotāja darbībai šīs problēmas risināšanā.

Skolotājiem ir svarīgi bagātināt savu metodisko pieredzi – konferencē tādu iespēju piedāvās Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas mācībspēks Aija Kalve, kura stāstīs par vienaudžu mācīšanās metodiku un tās pielietojumu dažādu mācību priekšmetu stundās. Savukārt Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova iepazīstinās skolotājus ar lasīšanas veicināšanas stratēģiju Latvijā.

Konferences dalībniekiem būs iespēja iesaistīties kādā no astoņām darbnīcām, kurās varēs gūt praktisku pieredzi un idejas lasītprasmes attīstīšanai skolēnos.

Papildinformācija, kā arī konferences programma pieejama tīmekļa vietnēs: www.riim.lv un www.e-skola.lv vai pa tālruni 67105545.