Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Atklās sociālo kampaņu par satiksmes drošību bērniem “Apstājies. Paskaties. Pamāj”

Redakcija
Redakcija

Piektdien, 30.septembrī pulksten 12.00 pamatskolā “Rīdze”, K. Valdemāra ielā 2 tiks atklāta Latvijā vēl nebijusi satiksmes drošības kampaņa bērniem “Apstājies. Paskaties. Pamāj.” Kampaņas mērķis – samazināt satiksmes negadījumos bojā gājušo bērnu skaitu Latvijā līdz nullei. Kampaņas ietvaros tiks pievērsta īpaša uzmanība un skaidrots kā justies droši un rīkoties uz ielas, ieraugot kravas automašīnu.

Klātesošajiem būs iespēja piedalīties arī pirmajā praktiskajā nodarbībā, kuras laikā skolēniem tiks stāstīts par drošību, īpaši, ja satiksmē iesaistītas kravas automašīnas un citi liela izmēra transporta līdzekļi. Tiks demonstrēta īpaša šai kampaņai radīta multfilma par kravas automašīnas šoferi Juri un bērnu drošību satiksmē, kuras tekstu ierunājis pazīstamais mūziķis Shipsea (Jānis Šipkēvics).

Skolas pagalmā bērni tiks iepazīstināti ar reālu kravas automašīnu un tiem būs dota iespēja iejusties tās vadītāja lomā un praktiski pārliecināties par ceļa pārredzamību no automašīnas vadītāja vietas, uzzināt par kravas auto manevrēt spēju, bremzēšanas ceļu, “aklajiem punktiem” un citām svarīgām lietām, kas jāzina un jāņem vērā lai justos un pārvietotos droši uz ceļa un satiksmē.

Kampaņas atklāšanas pasākumā piedalīsies Zviedrijas vēstnieks Latvijā V. E. Henriks Landerholms, “Volvo Truck Latvia” rīkotājdirektors Andrew O’Brooks, VAS “Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija” pārstāvis, mūziķis Jānis Šipkēvics (Shipsea) u.c.

Ziņas par karā, terora aktos vai lidmašīnu avārijās zaudētām dzīvībām izskan skaļi. Tai pat laikā klusā nāve – ceļu satiksmes negadījumi – pasaulē ik gadu paņem vairāk kā 260 000 bērnu dzīvības. Apmēram 10% no letālajiem satiksmes negadījumiem ir iesaistītas kravas automašīnas.

Arī Latvijā ir liels ievainoto bērnu skaits ceļu satiksmes negadījumos. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pēdējos piecos gados uz Latvijas ceļiem ik gadu iet bojā vidēji 7 bērni, pagājušajā gadā bojā gājuši 11 bērni. Ievainoto bērnu skaits ir dramatiskāks – ik gadu vidēji 453 bērni ceļu satiksmes negadījumos gūst traumas un tas ir 12% no visu satiksmes negadījumos cietušo kopskaita.

Lai dotu savu ieguldījumu un mazinātu bojā gājušo un cietušo bērnu skaitu, uzņēmums Volvo Trucks ir uzsācis starptautisku kampaņu “Apstājies. Paskaties. Pamāj.”, kura tiek īstenota ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē – Somijā, Dānijā, Brazīlija un citās valstīs.

Latvijā kampaņu organizē uzņēmums “Volvo Truck Latvia”. Kopīga mērķa labā jeb lai bērni uz ielas justos droši, kampaņā ir apvienojušies tādi uzņēmumi un iestādes kā VAS “Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija”, apdrošināšanas sabiedrība “ERGO”, tipogrāfija “Eveko”, apdrošināšanas brokeru sabiedrība “IIZI SIA”, “Mūsa Motors Rīga”, “MTG”, “Neste Latvija”, transporta uzņēmums “VRJ”.