Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Noslēgusies pieteikšanās Rīgas brīvostas pārvaldes rīkotajam konkursam “Osta pilsētai”

Noslēgusies pieteikšanās Rīgas brīvosta pārvaldes (RBP) izsludinātajam ikgadējo zinātniski pētniecisko darbu konkursam studentiem “Osta pilsētai”. Visaktīvāk pieteikušies Latvijas Universitātes studenti.

RBP organizētais konkurss tiek rīkots jau piekto reizi, aicinot jauniešus meklēt un rast jaunas, starpnozaru disciplīnās balstītas idejas ostas konkurētspējas palielināšanai, īpaši ņemot vērā, ka šogad Rīgas brīvostas pārvaldes konkursa virstēma saistīta ar ostas pienesumu Latvijas ekonomikai. Šogad visaktīvāk pieteikumi saņemti no Latvijas Universitātes, Latvijas Jūras akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Biznesa skolas un Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā.

Konkursa ietvaros pirmās desmit komandas, kas pieteikušās, jau tuvākajās dienās gūs iespēju iepazīt Rīgas brīvostas darba ikdienu klātienē, apmeklējot ekskluzīvu ekskursiju Rīgas brīvostas Kapteiņa dienestā. Savukārt konkursa finālā jau 7.aprīlī tiksies komandas ar spēcīgākajiem zinātniski pētnieciskajiem darbiem, lai prezentētu savus darbus žūrijai klātienē. Godalgoto darbu autori saņems planšetes, e-grāmatu lasītājus, kā arī pārsteiguma balvas no Rīgas brīvostas pārvaldes.

Interese par brīvostas darbību un tās pienesumu valsts ekonomikai pieaug ne tikai vietējo studentu vidū. Klaipēdas Karjeras centrs izrādījis vēlmi aprīļa beigās ar Rīgas ostu iepazīstināt 50 jauniešus no Lietuvas. Iespējams, Lietuvas jauniešu viesošanās pavērs iespējas ar tradīcijām bagāto skolēnu un studentu konkursu “Osta pilsētai” uzrunāt arī kaimiņvalstu jauniešus.