Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Kādēļ apmeklēt izstādi “Skola 2017”? Lūk, seši tādēļ!

Redakcija
Redakcija

Jau šonedēļ, no 24. līdz 26. februārim Ķīpsalā izstādē “Skola 2017” vairāk nekā 140 dalībnieki no 15 valstīm piedāvās augstākās un vidējās izglītības iespējas, kursus, interešu izglītību un e-studijas. Lai neapmaldītos plašajā izstādes piedāvājumā piedāvājam piecas interesantas „rozīnītes”!

“Interaktīvais” izglītības ceļvedis
Lai iegūtu informāciju par tev interesējošām izglītības iespējām un iestādēm, var “ienirt” interneta plašumos, lasīt izglītības ceļvežus vai arī apbraukāt mācību iestādes visā Latvijā. Izstāde “Skola” piedāvā visērtāko un aizraujošāko veidu tava mērķa sasniegšanai – vienkopus satikt daudzu vadošo augstskolu, tehnikumu, koledžu un tālmācības vidusskolu pārstāvjus, lai viņus iztaujātu un izzinātu visu par tevi interesējošo mācību iestādi.

Pielaiko profesijas!
Vēlies būt izmeklētājs, jūrnieks, žurnālists vai mediķis? Nāc uz izstādi, izmēģini un pārliecinies – vai esi izdarījis pareizo izvēli? Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) stendā piedalies interaktīvā spēlē “Atpazīsti noziedznieku: sērijveida slepkava vai programmētājs” un kopā ar RSU Komunikācijas fakultātes studentu mediju “Skaļāk!” iepazīsti mediju darba aizkulises. Savukārt, Novikontas jūras koledžas ekspozīcijā pārbaudi savas stūrmaņa dotības!

Esi aktīvs un pozitīvas emocijas garantētas!
Lai izstādes apmeklējums būtu ne tikai izzinošs, bet arī prieku raisošs, „Skolas 2017” dalībnieki katru izstādes dienu būs sarūpējuši dažādās aktivitātes un konkursus. Piemēram, apciemojot Tartu Universitātes stendu varēsi satikt filmas “Zvaigžņu kari” varoni robotu BB, izpildīt testu par gatavību studēt ārzemēs un laimēt ieejas kartes Tartu muzeju vai AHHAA zinātnes centra apmeklējumam!

Savukārt, ja tavos plānos ietilpst kārtot starptautisko Cambridge English Advanced eksāmenu, tad izmēģini laimi “Dream Foundation” konkursā un varbūt tieši tu saņemsi 100% atlaidi? Bet varbūt vēlies ļauties topošo profesionāļu meistarībai? Lūdzu! Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžas stendā izbaudi dažādu masāžu paraugdemonstrējumus, savukārt Birutas Mageles starptautiskās stilistu skolas ekspozīcijā tiec pie dienas meikapa vai skaistas frizūras.

Roboti nāk
Interesē roboti un jaunās tehnoloģijas? Nāc uz izstādi “Skola 2017” un uzzini par jaunajām studiju programmām šajā jomā! Pirmoreiz izstādē Transporta un sakaru institūts prezentēs pavisam jaunu studiju programmu “Robotika”. Turpat arī varēsi uzzināt – kā apgūt īpašu specializāciju “Autonomie roboti”. Bet kādēļ gan gaidīt līdz tiks absolvēta vidusskola, ja “roboti” interesē jau pamatskolā?! Tad apmeklē PIKC “Valmieras tehnikums” stendu, jo tiešu tur var apgūt mahatronisko sistēmu tehniķa profesiju.

Aplūko studentu izgudrojumus!
Nav nebūt jānodzīvo līdz sirmam vecumam, lai radītu kaut ko interesantu un lietderīgu. Pārliecinies par to arī izstādē! Piemēram, Latvijas Lauksaimniecības universitātes ekspozīcijā būs aplūkojams pneimobīlis – nākotnes auto, kuru uz priekšu virza saspiests gaiss. Tieši izstādē varēsi uzzināt, kurā studiju programmā ir jāstudē, lai ko līdzīgu spētu radīt un uzbūvēt. Arī RTU Dizaina fabrikā ne viena vien topošā inženiera fantāzija pārvēršas taustāmā, ikdienā izmantojamā produktā. Izstādē varēs apskatīt studenta radītu elektrisko velosipēdu “Boa” un kompaktu ūdens attīrīšanas iekārtu, kas ūdeni attīra bez ūdens apmaiņas. Savukārt, Rēzeknes Tehnoloģiju Universitātes stendā varēsi ne vien aplūkot studenta radīto iebiezinātā piena vārāmo katlu, bet arī baudīt pašu saldo gardumu.

Pielaiko arī valsti!
Kura valsts būtu vispiemērotākā jaunu zināšanu ieguvei? Un darba pieredzei? Ar kuras pasaules valsts pārstāvjiem es vislabāk saprastos? – uz šiem jautājumiem izstādē „Skola 2017” atbildes rodi bezpeļņas organizācijas „AFS Latvija” Starpkultūru programmas” ekspozīcijā! Ja ar to nepietiek, tad izstādē apmeklē bezmaksas seminārus par augstāko un vidējo izglītību ārzemēs. Bet ja vēlies iegūt konkrētu informāciju par studiju iespējām Kanādā, Francijā, Lielbritānijā vai kādā citā valstī, tad izstādē aprunājies ar Kanādas, Francijas vēstniecību, “Baltic Council for International Education” un “Meridian Group” pārstāvjiem!

Uz tikšanos izstādē „Skola 2017”! Vairāk par izstādi: Skola 2017

Vienlaikus Ķīpsalā notiks starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2017”.
Izstādes rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Izstādes “Skola 2017” darbalaiks:
24.–25. februāris plkst. 10.00–18.00
26. februāris plkst. 10.00–17.00

Biļešu cenas:
Pieaugušajiem – 5,00 EUR
Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem – 4,00 EUR
Grupām (10+) – 3,00 EUR
Ar izstādes “Skola 2017” ieejas biļeti var apmeklēt “Latvijas Grāmatu izstādi 2017” bez maksas!

Autostāvvieta – 3,00 EUR
Stāvvieta autobusam – 7,00 EUR