Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Mazie rīdzinieki piedalās Karjeras nedēļas aktivitātēs

Redakcija
Redakcija

Oktobrī Latvijā risinās Karjeras nedēļa, kuras laikā bērniem un jauniešiem ir iespēja iepazīt dažādas profesijas. No 10. līdz 21. oktobrim šajās aktivitātēs iesaistās arī Rīgas bērnudārzu audzēkņi, dodoties ekskursijās uz uzņēmumiem un aicinot pie sevis ciemos visdažādāko profesiju pārstāvjus.

“Divu nedēļu laikā bērniem bija iespēja iepazīties ar viņu vēcāku profesiju daudzveidību vecumposmam piemērotā līmenī. Mazuļi uzzināja, cik daudz interesantu un aizraujošu profesiju ir pasaulē. Pie mums ciemojās ārsti un jūrnieki, frizieri un lidotāji, policists un konditore. Turklāt bērniem bija iespēja pašiem līdzdarboties: veidot frizūras, darboties ar ādas gabaliņiem, taisīt rotaslietas un izzināt profesijas no visdažādākajām pusēm. Priecājamies un pateicamies par vecāku izdomu un vēlmi iesaistīties pēc iespējas atraktīvāk un radošāk. Gribam izteikt pateicību visām ģimenēm, mammām, tētiem, vecvecākiem, krustvecākiem, brāļiem un māsām, kā arī mūsu iestādes radošiem un profesionāliem darbiniekiem, kuri šajā pasākumā vienojās kopīgajās aktivitātēs”, stāsta Rīgas 216. pirmsskolas izglītības iestādes pedagoģe Ilve Ozoliņa.

Lai bērniem stāstītu par dažādiem arodiem, ļautu tiem iztēloties savas nākotnes profesiju, jārunā par karjeras iespējām jebkurā izglītības līmenī, tostarp arī pirmsskolas posmā. Tāpēc Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pirmsskolu nodaļas speciālisti uzrunāja galvaspilsētas pirmsskolas izglītības iestādes, lai tās dod iespēju arī bērnudārzniekiem iesaistīties Karjeras nedēļas aktivitātēs, un šim aicinājumam atsaucās 15 Rīgas bērnudārzu.

Karjeras nedēļā Rīgas bērnudārzu mazuļi varēja doties ekskursijās uz vecāku darba vietām, kā arī vecāki nāca ciemos uz pirmsskolu un stāstīja par savu profesiju. Šogad bērniem uzziņai tika piedāvāts gana plašs profesiju klāsts: ārsts, laborants, policists, kinologs, komponists, gleznotājs, celtnieks, pavārs, automehāniķis, pilots, bitenieks un daudzi citi. Turklāt vairākās pirmskolās arī bērni vecākiem piedāvāja padarboties radošo profesiju – podnieka, galdnieka, gleznotāja un tirgotāja darbnīcās.

Šogad Karjeras nedēļa vadmotīvs visā Latvijā ir „Atver profesijas durvis!”. Tās laikā gan skolēni, gan arī bērnudārza audzēkņi dažādos pasākumos varēja apzināt tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas, kā arī iepazīt dažādas profesijas un uzņēmumus.

Ar visiem Karjeras nedēļas pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļa vietnē: www.viaa.gov.lv/karjeras_nedela.

Karjeras nedēļu Rīgā rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA).