Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Rīgas pašvaldība suminās labākos interešu izglītības darbiniekus un audzēkņus

Redakcija
Redakcija

Piektdien, 20.novembrī, plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (Mūkusalas iela 3) Ziedoņa zālē Rīgas pašvaldība suminās labākos interešu izglītības darbiniekus un pasniegs balvas pašvaldības iestāžu audzēkņiem, kolektīviem un pedagogiem par sasniegumiem un ieguldījumu interešu izglītībā. Svinīgajā ceremonijā tiks sumināti arī pedagogi par mūža ieguldījumu interešu izglītībā un balvas saņems Aina Elita Zumente, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas muzeja pedagogs, un Ligita Kandere, Bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils” interešu izglītības skolotāja.

Šogad, kad vasarā notika Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, Gada balvai interešu izglītībā bija pieteikti 73 pretendenti: nominācijai „Par mūža ieguldījumu interešu izglītībā” tika saņemti 5 pieteikumi, nominācijai „Debija interešu izglītībā” – 6, nominācijai „Par ieguldījumu interešu izglītībā” – 27 un nominācijai „Par sasniegumiem interešu izglītībā” tika saņemti 35 pieteikumi.

Balvas pasniegs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Ekonomikas ministrijas Valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs, Valsts izglītības satura centra vadītāja vietniece Agra Bērziņa, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietniece Dina Vīksna, 2011.gada balvas laureāts nominācijā „Debija interešu izglītībā” Ilmārs Rikmanis, tagad Bērnu un jauniešu vides izglītības centra „Rīgas dabaszinību skola” direktors.

Jau vairākus gadus Rīgas pašvaldība pasniedz Gada balvu interešu izglītībā, piešķirot tās vairākās nominācijās. Balvu „Par sasniegumiem interešu izglītībā” piešķirs audzēkņiem un kolektīviem par gūtajiem panākumiem Latvijas un starptautiska mēroga pasākumos. Savukārt balvu „Par ieguldījumu interešu izglītībā” saņems interešu izglītības pedagoģiskie darbinieki par radošu darbu ar bērniem un jauniešiem, kā arī par teicamiem rezultātiem pasākumu organizēšanā un metodiskajā darbā. Balvu nominācijā „Debija interešu izglītībā” iegūs labākie jaunie skolotāji par kvalitatīvu, aktīvu līdzdalību un ievērojamiem sasniegumiem interešu izglītības jomā. Balvu „Par mūža ieguldījumu interešu izglītībā” pasniegs pedagogiem par ilglaicīgu un nozīmīgu profesionālo veikumu interešu izglītības attīstībā Rīgā.

Pasākumu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.