Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Alberta koledžas talanti saņem innoWate stipendijas

Redakcija
Redakcija

Alberta koledžas studiju programmas Datorspēlu izstrāde un attīstība 2. kursa studenti Lauris Brāzma un Māris Mežpaps ieguvuši SIA innoWate stipendijas studijām.

Piešķirtā finansējuma apjoms ir 840 eiro katram studentam, stipendijas administrēšanu veic Vītolu fonds. Pretendentus stipendijai vērtēja Alberta koledžas pārstāvji, SIA innoWate pārstāvis, Latvijas spēļu izstrādātāju asociācijas vadītājs un Vītolu fonda valdes priekšsēdētāja.

Studiju programmas Datorspēļu izstrāde un attīstība direktors Kaspars Šteinbergs pauž, ka katru semestri stipendiju var saņemt četri labākie studenti, bet šoreiz tikai šo abu studentu pieteikums atbilda stipendijas piešķiršanas kritērijiem, kas ietver gan izcilas sekmes un sabiedrisko aktivitāti, gan aktīvu dalību datorspēļu izstrādes pasākumos Latvijā un ārvalstīs. To apliecina arī Laura un Māra dalība Erasmus programmā, kuras ietvaros viņi šobrīd studē un veic praksi Lietuvas pilsētā Kauņā.

Alberta koledžas direktore Vita Stiģe-Škuškovnika: “Novēlu stipendijas saņēmējiem rādīt priekšzīmi un iedvesmot pārējos studentus, kā arī pieteikties stipendijai nākošajā semestrī. Tāpat Alberta koledžas vārdā izsaku pateicību innoWate un personīgi Anatolijam Ropotovam par atbalstu stipendijas izveidē!”

SIA innoWate, kas ir viens no lielākajiem neatkarīgajiem spēļu izstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs, kas atrodas Rīgā. Uzņēmumu izveidojis Game Insight vadītājs Anatolijs Ropotovs. Studija veido spēles kopš 2009. gada (kā daļa no Game Insight kopš 2011. gada) un savu darbību balsta uzņēmuma nosaukumā, nemitīgi ieviešot inovatīvas idejas un tehnoloģijas.

Alberta koledžā studiju programma Datorspēļu izstrāde un attīstība tiek īstenota kopš 2012. gada. Tās studenti un absolventi ir aktīvi dažādu spēļu izstrādes pasākumu dalībnieki, kā arī pieprasīti speciālisti datorspēļu izstrādes uzņēmumos.