Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Video: Karjeras dienu laikā Rīgas skolās rīko konkursus “Zini! Ne mini” un “Profesiju sīrups”

Redakcija
Redakcija
No 5. līdz 16. oktobrim Rīgas skolās norisinās Karjeras nedēļas, kuru laikā galvaspilsētas skolu bērni un jaunieši iesaistās dažādos pasākumos – apmeklē Rīgas pašvaldības uzņēmumus un institūcijas, piedalās konkursos, viktorīnās, klausās vieslektoru lekcijas, tiekas ar vairāku profesiju, kā arī mācību iestāžu pārstāvjiem, lai iepazītu visdažādākās profesijas, to specifiku un karjeras izaugsmes iespējas.

Vairāku Rīgas skolu skolēni iesaistās arī konkursos „Zini! Ne mini” un „Profesiju sīrups”. Rīgas Teikas vidusskolā 14. oktobrī notika Karjeras pēcpusdiena ar mērķi rosināt jauniešu interesi par aktuālajām profesijām (pēc skolēnu aptaujas rezultātiem), kā arī veicināt skolēnu patstāvību informācijas izzināšanā un pasniegšanā par šo profesiju izglītības iegūšanas ceļiem, karjeras iespējām un pieprasījumu darba tirgū. Pasākuma laikā dalībnieki iepazinās ar 10 profesijām, to pārstāvjiem - ekspertiem, uzzināja viņu veiksmes stāstus un izpildīja ekspertu sagatavotos praktiskos uzdevumus.

Karjeras nedēļu Rīgā rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA). Epadomi piedāvā nelielu videoieskatu pasākumā.
Vērtējums: